سحرگاه 18 دی ماه1398، پرواز شماره ۷۵۲ هواپیمایی بینالمللی اوکراین از فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) کمتر از 10 دقیقه در آسمان بود. ساعت 6 و 19 دقیقه صبح هواپیما با شلیک پدافند «تورام یک» در نزدیکیهای پایگاه نظامی بیدگنه سقوط کرد وهمه 176 سرنشین این پرواز آسمانی شدند. روز ۲۱ دی ۱۳۹۸، ستادکل نیروهای مسلح در خصوص سقوط هواپیمای مسافربری خطوط هوایی اوکراین اطلاعیهای صادر کرد.
صبح روز 13 دی ماه با انتشار خبر شهادت سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس، ایران در شوک و بهت فرو رفت. خبر ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس از فرماندهان گروه عراقی حشد الشعبی در حمله پهپاد امریکایی در نزدیکی فرودگاه بغداد به خبر اول جهان بدل شد. ترور دولتی که از سوی دونالد ترامپ رئیسجمهوری پیشین امریکا فرمان آن صادر شد.
بعد از ماهها گمانه زنی و انتشار اخبار مختلف درباره فیلترینگ تلگرام و البته مقاومت دولت برای جلوگیری از این اتفاق در نهایت در تاریخ 10 اردیبهشت 1397 به دستور مقام قضایی تلگرام از دسترس کاربران خارج شد.
همزمان با بازگشت حسن روحانی، رئیسجمهوری [پنجشنبه 5 مهر 1397] از مقر سازمان ملل متحد در نیویورک، کتیبه چندهزارساله سرباز هخامنشی که حدود ۸۰سال پیش بهصورت غیرقانونی از ایران خارج شده بود، همراه با او به کشور برگردانده شد.
ساعت 10:30 دقیقه روز 17 خرداد 1396 (18 روز بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری) ساختمان مجلس شورای اسلامی و ساعت 10:40 دقیقه حرم امام خمینی(ره) میدانگاه دو عملیات تروریستی گسترده از سوی نیروهای داعش بود. عملیاتهایی که در جریان آن 17 نفر به شهادت رسیدند، 5 تروریست کشته و بیش از 50 نفر زخمی شدند. این حملات نخستین عملیات داعش در خاک ایران بود و تروریستها بعد از چند ساعت عملیات از سوی نیروهای ناجا و سپاه کشته شدند.
داغ جانباختگان زلزله کرمانشاه هنوز در دل ایرانیان آرام نگرفته بود که خبری تلخ از آن سوی آبها رسید و بعد تصاویر شعلههایش همه جا منتشر شد.
19 دی سال 1395؛ یکشنبه ساعت 7 و نیم عصر، دفتر خاطرات آیتالله اکبرهاشمی رفسنجانی برای همیشه بسته شد. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پی عارضه قلبی به بیمارستان شهدای تجریش تهران منتقل شد، اما تلاش تیم پزشکی برای احیا به جایی نرسید و آیتالله ساعتی بعد از بستری شدن، درگذشت.
دکتر صادق آیینه وند، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و چهره ماندگار تاریخ و استاد تاریخ اسلام دانشگاه، روز پنجشنبه 17 اردیبهشت ۱۳۹۴ بهدلیل ابتلا به بیماری نارسایی خونی، درگذشت
آغاز دوره ریاست جمهوری حسن روحانی در سال 1392 همزمان با دهمین سال مذاکرات هستهای ایران با کشورهای غربی بود؛ مذاکراتی که تا پیش از آن دستاوردی نداشت ولی دولت یازدهم بعد از روی کار آمدن مذاکرات و لغو تحریمها را یکی از محورهای اصلی برنامه خود تعیین کرد.
مهمترین پرونده جنایی سال 1393 و یکی از مهمترین پروندههای قضایی 6 سال گذشته که هنوز عامل یا عاملان آن دستگیر نشدهاند، پرونده اسیدپاشی سریالی اصفهان است.
جلیل شهناز، استاد برجسته تار و موسیقی ایرانی بر اثر بیماری طولانی و کهولت سن، صبح روز گذشته [دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۲] در سن ۹۲ سالگی در بیمارستان دی تهران درگذشت.
سال1392 یکی از سال های پر حادثه سیاسی در دوران بعد از انقلاب است، سالی که یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار و در جریان آن، آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی (رئیس 3 دوره مجلس شورای اسلامی، رئیسجمهوری 2 دوره، رئیس مجلس خبرگان و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام) از سوی شورای نگهبان برای کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری رد صلاحیت شد.
در سالهای 1390 و 1391 مهمترین عددی که نقل هر محفلی بود و دائم شنیده میشد: «3 هزار میلیارد تومان» بود، عددی که عمق یک فساد را نشان میداد و ریشه آن به فردی میرسید که شهریور سال 1390 دستگیر شد و در طول سال 1391 جلسات دادگاهش برگزار و در نهایت به اعدام محکوم شد، حکمی که 29 بهمن سال 1391 تأیید ولی در نهایت روز 3 خرداد 1393 در زندان اوین اجرا شد.
ساعت ۲۲:۱۸ پنجشنبه [۱۸ خرداد ۱۳۹۱] یک شیء نورانی در شهرهایی از جمله تهران، تبریز، همدان، شیراز، کرج، اردبیل، طبس،کرمانشاه، شاهرود، مشهد، بروجرد، مهاباد و... دیده شد.
در میانه کشمکشهای سنگین مذاکرات هستهای 1+5، تصویب تحریمهای پرفشارعلیه کشورمان بخصوص تحریم بانک مرکزی از سوی دولت انگلیس و بررسی طرح کاهش روابط ایران و انگلیس در مجلس؛ انتشار عکسها و اخباری از مقابل سفارت انگلیس در 8 آذر 1390 همه معادلات را پیچیدهتر کرد.
کارآگاهان اداره آگاهی در ابتدا چند نفری از جمله ناصرمحمد خانی را بهعنوان مظنون دستگیر کردند ولی بعد از چند روز با ردگیری حساب ناصرمحمدخانی بهنام جدیدی برخورد کردند؛ شهلا جاهد زنی که چکی را به بانک برده و از حساب او پول برداشت کرده است. با دستگیری شهلا جاهد پرونده رنگ و شکل دیگری به خود گرفت و در این میان سؤالات و گمانه زنیهای بسیار زیادی درباره گناهکار بودن یا نبودن شهلا جاهد در افکار عمومی به وجود آمد.
صبح روز گذشته [یکشنبه 31 مرداد ۱۳۸۹] با حضور محمود احمدی نژاد رئیس جمهور، سرلشکر حسن فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و فرماندهان عالیرتبه نظامی کشور، از پهپاد «کرار» به عنوان اولین هواپیمای بدون سرنشین جت ایرانی که قابلیت بمب افکنی را دارد، رونمایی شد.
سحرگاه روز ۳۰ خردادماه سال ۱۳۸۹ عبدالمالک ریگی رهبر گروه تروریستی جندالله اعدام شد. او رهبر گروه تروریستی بود که از سال 1382 تشکیل و بیش از 35 مورد گروگانگیری از اتباع داخلی و خارجی، بیش از ۴۰ فقره عملیات راهبندی مسلحانه توأم با انفجار و چندین فقره بمبگذاری انجام داد و در نتیجه این اقدامات ظالمانه 154 نفر از مردم و نیروهای نظامی و انتظامی شهید و بیش از 300 نفر مجروح شدند.
عبدالمالک ریگی سرکرده گروهک تروریستی جندالله صبح دیروز [سهشنبه 4 اسفند 1388] پس از یک عملیات پیچیده اطلاعاتی، توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) دستگیر شد.
سه کاندیدای دوره قبل در انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۸ دوباره جامه رقابت پوشیدند؛ محمود احمدینژاد آمده بود تا ریاستجمهوریاش را در دوره دوم تمدید کند؛ مهدی کروبی نفر سوم انتخابات نهم، آمده بود بخت خود را باز بیازماید؛ محسن رضایی برخلاف دوره قبل این بار انصراف نداد و تا آخر ماند. نفر چهارم اما میرحسین موسوی، نخستوزیر سابق بود که پس از ۲۰ سال دوری از مناصب اجرایی آمد تا پساز انصراف سیدمحمد خاتمی رئیسجمهوری سابق، این بار سکان ریاستجمهوری را در دست گیرد.
اولین و تنها وزیر زن بعداز انقلاب اسلامی (تا پایان قرن 13) در تاریخ 15 مرداد 1388 و در جریان رأی اعتماد مجلس به کابینه دوم محمود احمدینژاد، انتخاب شد.
در شرایطی بهمن ماه امسال صد و بیستمین مرحله پرداخت یارانه نقدی واریز می شود که از تصویب یک فوریت این قانون در مجلس 12 سال میگذرد. لایحه هدفمند شدن یارانهها با ۱۲۷ رأی مثبت، ۸۵ مخالف و ۷ ممتنع از مجموع ۲۲۰ نفر نماینده در جلسه روز 10 دی 1387 به تصویب رسید.
نسل جدید موشک شهاب۳ دیروز [چهارشنبه 19 تیر 1387] در سومین رزمایش دریایی موشکی پیامبر اعظم(ص) با موفقیت آزمایش شد. موشک ارتقا یافته شهاب۳ به وزن یک تن دارای برد ۲۰۰۰ کیلومتر است که توسط یگانهای نیروی هوایی سپاه پاسداران با موفقیت شلیک شد.
مجموع بارندگی در کشور از اول مهر1386 تا پایان شهریور1387 به 55 تا 60 درصد میانگین بارش 50 ساله ایران رسید که این رقم معنایی جز خشکسالی نداشت. ایرانیان بهار و تابستان سختی را در سال 1387 پشت سر گذاشتند.
سران ۵ کشور ساحلى خزر، متشکل از محمود احمدىنژاد رئیس جمهوری ایران، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، الهام علىاف رئیس جمهورى آذربایجان، نورسلطان نظربایف رئیس جمهوری قزاقستان و قربانقلى بردى محمداف رئیس جمهورى ترکمنستان روز سهشنبه ۲۴ مهر ۱۳۸۶ جهت مذاکره درباره مسائل منطقه و مسائل مربوط به دریاى خزر در تالار حافظیه مجموعه سعدآباد تهران گرد هم آمدند.
شورای عالی اداری در یکصد و سی و سومین جلسه خود به ریاست دکتر محمود احمدینژاد رئیس جمهور، در ادامه روندى که ایجاد تحول در ستاد برنامهریزى کشور را مد نظر داشت، نام سازمان مدیریت و برنامهریزى کشور را به «معاونت برنامهریزى و نظارت راهبردى رئیس جمهوری» تغییر داد.
23 اردیبهشت سال 1386 یک قانون مهم در هیأت وزیران به تصویب رسید. «بنا به پیشنهاد شماره 217679/100 تاریخ 16/12/ 1383سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و به استناد ماده 63 قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی مصوب 1383، آییننامه اجرایی آزادسازی سواحل دریای خزر تصویب می شود.»
با امضای حکم اعدام صدام توسط نوری مالکی، نخستوزیر عراق، وی در محوطه سازمان اطلاعات ارتش عراق، سحرگاه ۳۰ دسامبر ۲۰۰۶ – یکشنبه 10 دی 1385 به دار مجازات سپرده شد.
27 شهریور سال 1385 در تاریخ روز مهمی برای ایران است، زیرا سفر نخستین ایرانی به فضا محقق شد و انوشه انصاری نام خود را بهعنوان نخستین فضانورد ایرانی و نخستین فضاگرد زن در جهان ثبت کرد. او در بیست و یکم شهریورماه ۱۳۴۵ در مشهد به دنیا آمد . 18 ساله بود که به همراه خانوادهاش به امریکا مهاجرت کرد.
عقربههای ساعت 14 و 10 دقیقه روز سهشنبه 15 آذر سال 1384 را نشان میداد که ناگهان صدای انفجاری در غرب تهران و کمی آن سوتر از میدان آزادی شنیده شد و بعد خبر خیلی زود در شهر و کشور پیچید.
«سلام، من احمد هستم همکلاسی دانشگاهیت، من رو یادت هست؟ یک کاری باهات داشتم میتونی قرار بزاری؟»، «مریم چطوری؟ آخر هفته وقت داری همدیگر رو ببینیم؟»، «پسرخاله چطوری؟ یک سالی هست همدیگرو ندیدیم، بیمعرفت کجایی؟ کار مهمی باهات دارم....»
اولین ماهواره ایرانى با نام «مصباح» روز پنجشنبه [13 مرداد1384] با حضور سید احمد معتمدى وزیر ارتباطات و فناورى اطلاعات، جعفر توفیقى وزیر علوم، تحقیقات و فناورى و دهها نفر از مقامات علمى و فنى کشور رسماً پرده بردارى شد.
پیکان خودروی خانوادههای ایرانی در دهههای 50، 60، 70 و 80 در نهایت سال 1384 با توقف خط تولید بعد از حدود 4 دهه به موزه رفت؛ خودرویی که در سالگرد تولید اولین نمونه آن، برادران خیامی ساخت آهنگ «تولدت مبارک» را به انوشیروان روحانی سفارش دادند و در مراسم «پایان تولید آن» اسحاق جهانگیری وزیر وقت صنایع و معادن اطمینان داد که اجازه تولید هیچ پیکانی را نخواهد داد.
مجسمه باقرخان، سردار بزرگ مشروطه (سالار ملى) در هتلى متروک در تهران کشف شد.
کودکانی که زندگیشان در کوره آجرپزی سوخت؛ این تصویری از قتل و جنایت سریالی است که در سال 1383 در پاکدشت یکی از حاشیههای تهران شناسایی شد و در جریان آن 17 کودک و نوجوان (و 3 فرد بزرگسال) قربانی محمد بسیجه مشهور به بیجه شدند.
«مارمولک» را باید یکی از پرحاشیهترین فیلمهای ساخته شده در 40 سال گذشته در سینمای ایران دانست؛ فیلمی که ساخت و اکران عمومی آن یک تابوشکنی مهم در فرهنگ و سینمای ایران محسوب میشود و از اینرو اهمیت بسیار زیادی دارد. اگرچه فیلمنامه این فیلم اقتباسی از فیلم «ما فرشته نیستیم» با بازی رابرت دنیرو و شان پن بود ولی با ظرافت، جسارت و شجاعت بسیار زیادی نوشته و باتوجه به فرهنگ ما بومی شده است.
چقدر پرسوز محمدرضا شجریان در همنواییاش با بم خواند: «دل دیوانهام، دیوانهتر شی/ خراب خانهام ویرانهتر شی/ کشم آهی که گردون را بسوزد/ که آه سوته دلان، کارگر شی/ هر آن باغی که نخلش سر به در بی/ مدامش باغبون، خونین جگر بی...»
هر دو بهمعنی واقعی کلمه بهدنبال زندگی مستقل بودند و دیگر خسته از چسبیدن به دیگری و همین شد که در نهایت تصمیم گرفتند از هم جدا شوند، با پذیرش این نکته که مرگ یک نفر یا هردو میتواند هزینه این جدایی و زندگی مستقل باشد.
با حضور حجتالاسلام عبدالواحد موسوی لاری، وزیر کشور و سرتیپ محسن انصاری معاون راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی، طرح ملی تعویض پلاک خودروها با شمارهگذاری 11 خودروی عمومی در شهرک آزمایش تهران آغاز شد.
روز 20 مارس سال 2003 برابر با 29 اسفند 1381 ، امریکاییها با حمله به عراق ، آغازگر جنگی دیگر در منطقه شدند. جرج دبلیو بوش رئیسجمهوری امریکا که پس از حملات تروریستی 11سپتامبر 2001 ابتدا به افغانستان حمله کرد تا به زعم خود ریشه تروریسم را در جهان بخشکاند، در تسلط بر این کشور و ایجاد جاپایی محکم در منطقه ناکام ماند و از اینرو در پی هدفی دیگر برای حمله بود.