شمار تلفات سیل اخیر تابستانی به ۷۸ نفر رسیده و ۱۵ نفر هم مفقود شدهاند که تلاش برای یافتن آنها همچنان ادامه دارد. بیش از نیمی از تلفات سیل مربوط به استان تهران است. همزمان با جستوجوی مفقودان، امدادرسانی به بازماندگان سیل نیز از سوی امدادگران جمعیت هلال احمر و گروههای جهادی ادامه دارد.
روزنامه ایران: با توجه به تخریب گسترده راههای روستایی در مناطق سیلزده و نیز آسیب جدی به شبکههای آبرسانی و برقرسانی، امدادرسانی به آسیبدیدگان کاری دشوار و بسیار پراهمیت است. اما نکتهای که در بازدیدهای همه مسئولان از سوی سیلزدگان مطرح میشود جبران خسارتهای هزاران میلیارد تومانی است. ارزیابی خسارتها هنوز تکمیل نشده و استانداریهای هر استان در حال تهیه لیست خسارتها هستند تا آن را به دولت ارائه کنند.
محسن منصوری استاندار تهران در یک برنامه خبری در مورد آخرین وضعیت سیل در استان تهران با اشاره به اینکه در مجموع ۴۳ نفر در استان تهران بر اثر سیل جان خود را از دست دادند گفت: از این تعداد ۱۵ نفر در فیروزکوه، ۲۲ نفر در امامزاده داوود(ع)، یک نفر در دماوند، یک نفر در شمیرانات و چهار نفر در پردیس جان خود را از دست دادهاند.
به گفته وی، در فیروزکوه یک نفر و در پردیس دو نفر مفقودی داریم که امید است بزودی وضعیت آنها مشخص شود. استاندار تهران اظهار داشت: عملیات امداد و نجات در امامزاده داوود(ع) در مرحله پایانی قرار دارد و در مجموع دستگاهها با تجهیزات در حال خدماترسانی هستند. وی ادامه داد: به گروههای جهادی نیاز فراوان داریم تا به موازات اقدامات دستگاهها، لایروبی داخل منازل سیلزدگان نیز انجام شود. منصوری خاطرنشان کرد: لیست برآورد خسارات ناشی از سیل در استان تهران نهایی میشود تا به دولت اعلام کنیم و سپس وارد فضای بهسازی و نوسازی این مناطق شویم.
خسارت 900 میلیارد تومانی سیل در اصفهان
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در گفتوگو با «ایران» با بیان اینکه سیلاب چهار روز اخیر در استان اصفهان بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان به استان خسارت وارد کرد گفت: به دنبال فعالیت سامانه بارشی چند روز اخیر و جاری شدن سیل خساراتی بالغ بر ۹۰۰ میلیارد تومان به استان اصفهان وارد شد. این خسارات در ۱۸ شهرستان استان اصفهان گزارش شده است.
منصور شیشهفروش با بیان اینکه ۶۰۰ میلیارد تومان از خسارات سیل مربوط به بخش کشاورزی بوده است افزود: این خسارات شامل چهار هزار هکتار از اراضی زراعی و ۵۰ هکتار باغات بوده است. همچنین ۵۰۰ کلنی زنبور عسل، ۳۰ واحد دام و طیور، ۱۰ واحد پرورش ماهی و نیز قنوات، استخرهای ذخیره آب و کانالهای کشاورزی نیز خسارت دیدهاند. همچنین این سیل به ۹۸ کیلومتر از راههای روستایی و جادهای خسارت وارد کرده است. وی با اشاره به اینکه ۶۱ دستگاه ابنیه فنی و پلها، ۲۱۳ کیلومتر از «ایلراه»های عشایری، یکهزار و ۲۲۰ رأس دام و۸۷۰ چادر عشایر در این سیل خسارت دیده است اظهار داشت: 750 واحد مسکونی در استان نیز آسیب دید که ۲۵۰ واحد مسکونی روستایی نیاز به بازسازی دارد و مابقی تعمیراتی است. این مسئول با تأکید بر اینکه یک بار برای همیشه باید طرح آبخیزداری با تأمین اعتبار اجرایی شود تا شاهد چنین اتفاقات ناگواری نباشیم خاطرنشان کرد: مشکل عمدهای که استان اصفهان با آن روبهرو است اینکه، آبرسانی تنها از یک سامانه انجام میشود در حالی که 58 شهر و 380 روستا در حال حاضر با تانکر در حال آبرسانی هستند.
در صورت راهاندازی سامانه دوم با چنین مشکلی مواجه نخواهند شد. چرا که هر بار بارندگی شدید رخ میدهد و آب گلآلود میشود این اتفاق تکرار میشود. ضمن اینکه اگر طرح آبخیزداری با تأمین اعتبار از سوی وزارت نیرو صورت گیرد، قطعاً شاهد بروز چنین خسارتهای سنگینی نهتنها نخواهیم بود بلکه میتواند با هدایت و ساماندهی در زمان وقوع چنین بارندگیهایی این بارانها را مدیریت و بهرهبرداری مناسب کرد.
آغاز بازسازی ناشی از سیل در فارس
مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس در گفتوگو با «ایران» با بیان اینکه در پی بارندگیهای شدید در استان فارس، خسارات قابلتوجهی به زیرساختها وارد شده است گفت: عملیات بازسازی و ترمیم خسارتهای ناشی از سیل در استان فارس از شهرستان بختگان آغاز شد و در سایر مناطق نیز ادامه دارد.
خلیل عبداللهی با اشاره به اینکه عملیات بازسازی خسارتهای ناشی از سیل در استان فارس با همکاری دستگاههای مختلف آغاز شده است افزود: این عملیات در مسیرهای مسدود شده و جاهایی که نیاز به ترمیم دارد در حال انجام است. به دلیل خسارات بسیاری که بارندگیهای فارس به شهرستان بختگان وارد کرد این عملیات را از این شهرستان آغاز کردیم. وی در رابطه با میزان خسارات اظهار کرد: خسارتهای ناشی از سیل هنوز مشخص نیست و با پایان یافتن بارشها قطعاً به ارزیابی خسارات خواهیم پرداخت. قائم مقام و جانشین رئیس ستاد بحران شرکت آبفا فارس نیزدر این خصوص با اشاره به آسیبهای جدی به زیرساختهای تأسیسات آبرسانی شهرستانهای استان، از رفع مشکلات آبرسانی در ۶ شهر و ۱۲۸ روستای سیلزده استان فارس خبر داد.
جاسب زنگنه در گزارشی از آخرین وضعیت آب شرب مردم استان و اقدامات انجام شده به منظور رفع حوادث در زیرساختهای تأسیسات آبرسانی، گفت: متأسفانه بارندگیها و سیلهای مخرب ناشی از آن در سراسر استان آسیبهای جدی و سنگینی به زیرساختهای تأسیسات آبرسانی شهری و روستایی وارد کرده است.
وی با بیان اینکه در حال برآورد میزان نهایی این خسارات هستیم افزود: با پیگیری ستاد بحران شرکت آبفا فارس و حضور و تشخیص بموقع اکیپهای فنی این شرکت و پرسنل رفع اتفاقات آب امور و ادارات آبفای تابعه، با اقدامات جهادی و شبانه روزی، حوادث ناشی از سیل در بارندگیهای شدید روزهای گذشته در ۲۳ شهرستان استان که شامل ۶ شهر و ۱۲۸ روستا است بهطور موقت و در کمترین زمان ممکن رفع شد و در حال حاضر آبرسانی در این مناطق روال عادی خود را طی میکند.
آسیب 333 میلیارد تومانی کشاورزی خراسان رضوی
به گفته رئیس اداره بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی طبق برآوردهای اولیه، خسارت سیلابهای اخیر به بخش کشاورزی و دامداری این استان ۳۳۳ میلیارد تومان بوده است.
مجید یزدی به ایرنا گفت: این میزان خسارت به بخش کشاورزی شامل خسارت در بخش باغی، دامی، زراعی، منابع آبی، راههای دسترسی به مزارع و سازههای آبخیزداری میشود. وی ادامه داد: خسارتهای یاد شده بیشتر در چهار شهرستان مشهد، درگز، کلات و قوچان بوده است که بیشترین میزان خسارت از شهرستان درگز با ۲۲۸ میلیارد تومان گزارش شده است. رئیس اداره بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: با وقوع سیلابهای سه روز گذشته در استان در مجموع ۳۰۰ رأس دام سبک در شهرستان کلات تلف شد. اداره کل هواشناسی خراسان رضوی از پنجشنبه هفته گذشته تا پایان یکشنبه هشدار خطر سیلاب صادر کرده بود.
انتهای پیام/