اگر تا پیش از تابستان 1400 موضوع انرژی در کشور یکی از دغدغههای تولیدکنندگان فولاد بود از تابستان 1400 به بعد، به کابوس واحدهای فولادی و ریختهگری تبدیل شد. تا پیش از آن در زمان پیک مصرف نیز گه اهی برق واحدهای فولادی در تابستان و گاز آنها در زمستان قطع میشد اما از تابستان 1400 این قطعیهای برق طولانیمدت و ادامهدار شد.
به گزارش ایران آنلاین، در سالهای نه چندان دور، انرژی یکی از مزیتهایی به شمار میرفت که افراد بواسطه آن به صنعت فولاد ورود کرده و در آن سرمایهگذاری میکردند اما پس از 1400 تبدیل به دغدغه و ابرچالش شده است.
قطعیهای مکرر برق خطوط تولید را به عنوان قلب تپنده کارخانههای فولادی نشانه رفته و صنعتگران مستاصل از این اقدام دولت در انتظار برنامهای مدون برای تامین برقی حداقلی برای تولید با حداقل ظرفیت هستند. در همین راستا، عضو انجمن نوردکاران فولادی ایران، تأمین انرژی را ابرچالشی عنوان میکند که واحد های فولادی را سر در گریبان کرده و معتقد است دولت باید برای حل این معضل هر چه سریعتر برنامهای مدون ارائه و اجرایی کند.
مسعود محجل امامی تصریح کرد: اعمال خاموشیهای مکرر در این سال همچون سالهای گذشته، عواقب زیانباری برای تولیدکنندگان داشته و دارد و باعث شده شرکتها با20 درصد ظرفیت تولید خود فعالیت کنند.
این عضو هیأت مدیره انجمن نوردکاران فولاد ایران با تأکید بر این موضوع که در میزان مصرف برق فولادسازان در کشور بزرگنمایی شده است، یادآور شد: صنعت فولاد جزو صنایعی در کشور است که هم در زمینه مصرف برق و هم آب، در حق آن بزرگنمایی شده است؛ در حالی که سهم برق کشور برای فولاد حدود نیم درصد و سهم آب نیز در قیاس با کشاورزی به حدود ۳ تا ۴درصد نمیرسد. موضوع آن است که دستاندرکاران امر قصد دارند، نارساییهایی را که در سیستم برق کشور وجود دارد به گردن صنعتی همچون فولاد بیندازد، به جای اینکه سیستم نیروگاهی را بهینه کنند یا نیروگاههای جدید بسازند.
مدیرعامل گروه مهر سهند همچنین با اشاره به محدودیتهایی که در خصوص صادرات فولاد در ابتدای سال ایجاد شد، گفت: این محدودیتها با موضوع اجرای سیاست وضع عوارض بر صادرات محصولات فولادی با توجه به اهمیت بحث اقصاد آزاد در سطح دنیا و پرداخت سوبسیدهای صادراتی کشورهایی از جمله چین برای صادرات محصولات فولادی به کشورهای اروپایی به علت بعد مسافت به تولیدکنندگان، به هیچ وجه قابل توجیه نیست.
وی افزود: همانطور که تأکید شد در تمامی دنیا از صادرکنندگان حمایت میشود که این اتفاق باید در کشور ما نیز به طور بایسته و شایسته انجام شود تا راه صادرات برای فعالان این عرصه گشایش یابد.