مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان شمالی با بیان اینکه ارتقای جایگاه زنان و بسترسازی برای تعالی اجتماعی بانوان و خانواده از رویکردهای مهم دولت است، به تبیین مسائل و مطالبات حوزه زنان در این استان پرداخت.
زهرا معینی یکتا در گفت و گو با ایران آنلاین با بیان اینکه جمعیت زنان استان خراسان شمالی حدود 500 هزار نفر است، سیاستگذاری و برنامهریزی لازم برای تعالی اجتماعی این گروه تأثیرگذار در تحکیم بنیان خانواده و پیشرفت و توسعه کشور را از رسالتهای مهم اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری دانست و گفت: با روی کار آمدن دولت سیزدهم، فرصت های خوبی برای فعالیت ومشارکت زنان در حوزه های مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مهیا شده و ما نیز ذیل سیاست های دولت در صدد تدوین برنامه هایی برای رفع مطالبات حوزه زنان و پاسخگویی به نیازهای آنها هستیم.
وی، برگزاری ستاد جمعیت استان با ریاست استاندار و ستاد جوانی جمعیت شهرستان با ریاست فرمانداران، تشکیل شورای اندیشه ورزی و دعوت از اساتدید دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه دولتی و گروه های فعال مردمی در حوزه جمعیت را از برنامه های اجرایی اداره کل امور بانوان و استانداری خراسان شمالی عنوان کرد.
این مسئول با بیان اینکه باتوجه به فرمایشات مقام معظم رهبری «جمعیت و خانواده» یکی از اولویت های کشور است، تصریح کرد: رفع موانع، ایجاد انگیزه و فرهنگ سازی میان خانوادهها در زمینه جمعیت و خانواده از ضروریاتی است که با تشکیل کارگروه هایی به آن پرداخته میشود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استاندرای خراسان شمالی در ادامه تعامل مستمر با فرمانداری ها و ادارات کل به منظور شناسایی و رفع مسائل حوزه بانوان را نیز مورد تأکید قرار داد و گفت: شناسایی بانوان موفق در سطح استان و تلاش در جهت ایجاد شبکههای توانمند از آنان، ارتباط با تشکلهای فعال بانوان، بهره مندی از توان علمی و پژوهشی بانوان نخبه و دانشگاهی و استفاده از طرح های نوآورانه آنها نیز همچنان در دستور کار ما قرار دارد.
وی، همچنین راهاندازی کارگروههای هفتگانه تحکیم خانواده، زیست عفیفانه، کسب و کار پایدار، حقوق و مسئولیتهای بانوان، جمعیت، نشاط اجتماعی، گفتمانسازی الگوی سوم زن انقلاب را نیز مورد تأکید قرار داد و ادامه داد: گفتمان الگوی سوم زن و تثبیت جایگاه بانوی مسلمان ایرانی، از اولویتهای مهم حوزه زنان و خانواده استان است.
این مسئول، همچنین ایجاد بانک اطلاعاتی تخصصی زنان در استان و تدوین شناسنامه آماری بانوان توسط شهرستانها، ایجاد تعامل با نهادهای حمایتی فرابخشی مثل ستاد اجرایی فرامین حضرت امام (ره)، بنیاد برکت و... برپایی نمایشگاه توانمندیهای بانوان از عید نوروز تا عید فطر، بازدید از توانمندیهای بانوان در شهرستانها و رسیدگی به مسائل و مشکلات آنان را از اقدامات انجام شده توسط اداره کل امور بانوان و استانداری خراسان شمالی عنوان کرد.
وی، انعقاد تفاهمنامه با ادارهکل فنی و حرفه ای در راستای توانمندسازی زنان بیسرپرست و بدسرپرست، اعزام ۴۰ بانوی سرپرست خانوار برای زیارت به مشهد مقدس، همکاری در برگزاری جشنواره هنر در مامایی ، کمک به اجرای بهتر قانون جوانی و ترویج فرهنگ فرزندآوری با تشکیل قرارگاه جمعیت در همه شهرستانهای استان را نیز از اقدامات انجام شده عنوان کرد.
مدیرکل امور بانوان و استاندای خراسان شمالی، همچنین با اشاره به اینکه در سفر رئیس جمهوری به این استان، اجرای 9 طرح با اعتباری بالغ بر 120 میلیارد تومان در راستای سلامت زنان و غربالگری سرطان زنان، تجهیز و تکمیل کلینیک ناباروری سطح2، احداث هنرستان شبانهروزی ویژه دختران، تکمیل و تجهیز دانشگاه تک جنسیتی کوثر، ایجاد بازارچه مشاغل خرد و خانگی زنان، احداث خوابگاه امام صادق ... به تصویب رسیده است، گفت: دولت عزم جدی برای رفع مشکلات حوزه زنان دارد.
یکتا در ادامه، نبود سرانه ورزشی مختص بانوان در برخی از شهرستانها، کمبود نقدینگی بانوان کارآفرین، ناآگاهی کارآفرینان با مهارتهای فروش و بازاریابی و نبود بازار فروش داخلی و خارجی، نبود تضامنی مورد تأیید بانکها در اخذ وامهای تخصصی را از مشکلات مطالبات حوزه زنان عنوان کرد.
وی در پایان شناسایی مشکلات و آسیب های حوزه زنان در این استان را مورد تأکید قرا رداد و ابراز امیدواری کرد که در سایه توجهات دولت مردمی نسبت به مشکلات حوزه زنان، شاهد پاسخگویی به مطالبات این قشر تأثیرگذار و تحکیم بخش بنیان خانواده باشیم.