۲۵ نفر از بازرگانان عراقی در قالب فعالان اقتصادی بهمنظور تقویت سرمایهگذاریهای مشترک با ایران به استان چهارمحال و بختیاری سفر کردند و در نشستی بر تقویت روابط تجاری فی مابین بازرگان عراقی و هیأتهای اقتصادی این استان تأکید کردند.
به گزارش ایران آنلاین، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری در نمایشگاه توانمندیها و ظرفیتهای اقتصادی این استان که با حضور بازرگانان عراقی گشایش گفت، تصریح کرد: این استان با ظرفیتهای بالای اقتصادی و تجاری در عرصههای مختلف اعم از کشاورزی، صنعتی و معدنی میتواند مقصد خوبی برای سرمایهگذاران خارجی باشد.
آیتا... احمدی، برگزاری نمایشگاه توانمندیها و ظرفیتهای اقتصادی چهارمحال و بختیاری از طریق ۲۸ غرفه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی شهرکرد را فرصتی برای ارائه توانمندیهای این استان در حوزههای مختلف علمی - اقتصادی عنوان کرد.
مدیرکل گمرک چهارمحال و بختیاری نیز در دیداری با اشاره به اینکه سال گذشته ۲۵۰ هزار تن کالا از این استان به خارج از کشور صادر شده است، تصریح کرد: ۷۵ درصد کالاهای صادراتی چهارمحال و بختیاری شامل لوازمخانگی، موکت، سیمان، خوراک آبزیان، دام و طیور، پلاستیک، کولر و مخزنهای گاز ال. پی. جی (LPG) به مقصد عراق است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری نیز در نشست هیأت تجاری عراق با مسئولان بخش دولتی و خصوصی این استان با اشاره به اینکه ظرفیتهای اقتصادی چهارمحال و بختیاری برای افزایش همکاریهای تجاری با کشورهای خارجی بهویژه همسایگان از جمله عراق فعال میشود، یادآور شد: این استان با داشتههای فراوان اقتصادی میتواند مقصد جذابی برای سرمایهگذاران باشد و قطعاً با تسهیل شرایط سرمایهگذاری اعم از صدور مجوز تا غیره میتوان مشارکت سرمایهگذاران خارجی در این استان تقویت کرد و افزایش داد.
رستمی، رئیس صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به اینکه هماکنون حدود یکهزار واحد صنعتی در این استان وجود دارد و 2 هزار طرح صنعتی در حال اجراست، اظهار داشت: ۴۰ محصول تولیدی صنایع چهارمحال و بختیاری در سطح کشور بیمثال است و در ۲ حوزه صادرات محصولات تولیدی و فناوری و نیروی انسانی متخصص میتوانیم همکاری بیشتری با عراق داشته باشیم.
رستمی تصریح کرد: همچنین میتوان سرمایهگذاریهای دوجانبه بین ایران و عراق را گسترش داد و ظرفیتهای بسیار خوبی برای سرمایهگذاران عراقی در چهارمحال و بختیاری فراهم کرد.
سرپرست جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز تصریح کرد: هماکنون ۱۷۵ هزار هکتار زمین با تولید سالانه بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول زیرکشت است و این استان بهعلت برخورداری از ارتفاع و شرایط آب و هوایی مناسب مکان مطلوبی برای توسعه کشتهای گلخانهای است.
حسین برزگر با بیان اینکه سالانه امکان صادرات 8 هزار تن لوبیا و ۱۲۰ هزار تن سیبزمینی در گام نخست از چهارمحال و بختیاری وجود دارد، تصریح کرد: کشاورزان چهارمحال و بختیاری برای افزایش تجارت و بهرهمندی از ظرفیت زمینهای کشاورزی عراق آمادگی دارند.
حمیدرضا فلاح، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اینکه هماکنون ۳۳ شهرک و ناحیه صنعتی در این استان فعالیت دارد، یادآور شد: شهرکهای بستهبندی آب معدنی، محصولات کشاورزی و صنایعغذایی بهصورت عمومی و تخصصی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند که میتوان در این بخشها سرمایهگذاریهای کلان انجام داد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری نیز ضمن تبیین ظرفیت های ناب گردشگری این استان تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری با ارتفاع ۲ هزار و ۶۶ متری از سطح دریا بهعنوان بهشت طبیعتگردی ایران مطرح است و از فرصتهای طبیعی خاصی در زمینه گردشگری ورزشی و سلامت و ... برخوردار است.
علیرضا جیلان تصریح کرد: ساخت طرحهای گردشگری مهم مانند هتل5 ستاره در شهرکرد و تلهکابین کوهرنگ آماده جذب سرمایهگذار است.
رئیس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: ایران و همینطور استان چهارمحال و بختیاری در حوزه فناوری بویژه هوش مصنوعی، آی. تی. (IT) و نوآوری به پیشرفت های خوبی رسیده که سرمایه گذاران خارجی نیز میتوانند در این زمینه نیز سرمایهگذاری کنند. به گفته اسماعیل پیرعلی،۱۵۰ شرکت فناور و دانشبنیان در استان چهارمحال و بختیاری فعالیت میکنند.
تشکیل کارگروههای ویژه برای حضور سرمایهگذاران عراقی در ایران
رئیس اتاق بازرگانی العماره عراق نیز در این نشست گفت: کارگروه ویژهای برای سرمایهگذاری سرمایهگذاران عراقی در استانهای مختلف ایران تشکیل و فعال شود.
علاء ولیعلی تأکید کرد: ایران همانند قارهای پهناور ظرفیتهای فراوان در بخشهای مختلف دارد و فرصتهای بزرگی در ایران برای کار و فعالیتهای تجاری است که نسبت به کشورهای بینالمللی ظرفیتهای کلان است.
وی با اشاره به اینکه در گذشته 90 درصد بازار عراق در اختیار ایران بود اما با گذشت یک دهه از این موضوع اکنون ترکیه صاحب بازار عراق است، یادآور شد: ترکیه ۱۶ تا ۱۸ میلیارد دلار در بازار عراق کار میکند اما ایران ۱۳ میلیون دلار است که بهتازگی هدفگذاری ۲۵ میلیون دلاری بین ایران و عراق پیشبینی شده است.
وی در تبیین موانع سرمایهگذاری عراقیها در ایران نیز تصریح کرد: یکی از اصلیترین مباحث، نوع حسابهای بانکی برای عراقیها در ایران است و این موضوع باعث شده تا عراقیها دعوت برای سرمایهگذاری در ایران را قبول نکنند.
گفتنی است، یک هیأت تجاری از کشور عراق بهمنظور بررسی راههای مشارکت با فعالان دولتی و خصوصی حوزه اقتصادی چهارمحال و بختیاری در شهرکرد حضور یافتند.