صنعت سیمان یکی از صنایعی است که این روزها مورد توجه سهامداران قرار گرفته است. این صنعت که ارزش بازار آن به حدود 62 هزار و 500 میلیارد تومان میرسد، در سه ماه گذشته در حدود 25.21 درصد رشد قیمت را به ثبت رسانده است.
روزنامه ایران: این رویه حتی در روزهای نزولی بازارهم ادامه داشت و با وجود اینکه عملکرد بازار در یک ماه گذشته از کاهش 2.26 درصدی بازدهی سهامداران خبر میدهد اما صنعت سیمان توانست در همین مدت به رشد خود ادامه دهد و در حدود 5.34 درصد افزایش قیمت را تجربه کند. نسبت قیمت به درآمد (P/E) مناسب و درصد پرداخت سود بسیار بالا، در کنار افزایش تولید و رشد درآمدها در برخی از نمادهای بزرگ، از جمله عوامل جذاب کننده این صنعت برای سرمایهگذاران بوده است.
صنعت سیمان از نمای آمار
گروه معاملاتی سیمان، گچ و آهک در بازار سهام، دارای 44 نماد است و کمتر از یک درصد از کل ارزش بازار را به خود اختصاص میدهد. همچنین با محقق کردن حدود 7 هزار میلیارد تومان سود خالص، کمتر از یک درصد از کل سودسازی بازار سهام در این صنعت صورت میپذیرد. وجود حاشیه سود عملیاتی 35 درصدی و بازده 83 درصدی حقوق صاحبان سهام نیز از جمله آمارهایی است که برجذابیت سیمانیها میافزاید.
این صنعت همچنین توانسته در سه ماهه فصل بهار، درآمد حاصل از فروش خود را بیش از 50 درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش دهد و از اینرو نسبتهای ارزندگی مناسبی را در قیمتهای جاری سهام به ثبت رساند. هرچند که بحث صادرات برای صنعت سیمان مانند صنایع بزرگی مثل فولاد و پتروشیمی مطرح نیست ولی برخی از شرکتهای تولید کننده واقع در استانهای غربی و شرقی، توانستهاند آمار صادرات خود را نیز بهبود ببخشند و درآمدهای ارزی مناسبی از این بابت کسب کنند.
آمارهای معاملات نیز نشان میدهد که تا روزهای پایانی خردادماه حقیقیها در این صنعت بیشترین خرید را داشتهاند که این روند با شروع تیر ماه تغییر کرده و حقوقیها به خریداران اصلی سهام سیمانی تبدیل شدهاند.
اثر خنثی قطعی برق بر تولیدات صنایع سیمانی
عدم تأمین برق مورد نیاز صنایع، موضوعی بود که در سالهای گذشته، اثرات مخربی را بر روند تولید و سودسازی صنایع بزرگ کشور از جمله صنعت سیمان ایجاد کرد.
در سالهای گذشته و با شروع فصل گرما، مصرف برق خانگی افزایش مییافت و مدیران برای تأمین برق مورد نیاز شهرها مجبور به قطع برق صنایع میشدند که به گواه اطلاعیههای صادرشده از طرف تولیدکنندگان بزرگ، این موضوع منجر به کاهش بسیار زیاد تولیدات و درنتیجه فروش صنایع میشد؛ موضوعی که در سال 1401 و با توجه و برنامهریزی خاص دولت کمترین اثر را بر چرخه تولید کشور داشت و برنامهریزیهای صورت گرفته منجر شد تا شرکتها بتوانند تولید خود را بهصورت مداوم ادامه دهند. این امر منجر شد که شرکتهای سیمانی نیز طبق اطلاعیههایی از عدم تأثیرگذاری قطعی برق بر روند تولیدات خود در ماههای گذشته و آینده خبر دهند. بهعنوان مثال شرکت سیمان شرق طی اطلاعیهای، درمورد اثر قطعی برق بر تولیدات اینگونه شفافسازی کرد:
«احتراماً پیرو اخبار منتشر شده درخصوص محدودیتهای لحاظ شده برق صنایع در ماه جاری و ماههای آینده، به استحضار میرساند با توجه به برنامهریزی قبلی شرکت، دراین خصوص تولید و دپوی کلینکرمورد نیاز جهت تولید سیمان انجام گرفته است. لذا پیشبینی میشود قطعی احتمالی برق تأثیربا اهمیتی بر وضعیت مالی و عملیاتی شرکت نخواهد داشت.
قابل ذکر است که پیگیری و مذاکرات در خصوص تأمین حداقل برق مورد نیاز با مسئولان استان در حال انجام است.»
انتهای پیام/