روزنامه ایران: نشست خبری آیین اختـتامیه سیـزدهمین جشـــنـواره بــیــنالمللی فارابـــــی، بــــــا حضور دکــــــتــــــر عـــبــدالحسین کلانــــتــــــری، مـــــعــــاون وزیر علـــــوم،تحقیقات وفنـــــــــــــــاوری و دبیر جشنواره، حجتالاسلام والمسلمین دکتر رضا غلامی، رئیس دبیرخانه جشنواره بینالمللی فارابی و رئیس مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر مهدی عباسزاده، دبیر شورای علمی جشنواره، سهشنبه ۷ تیرماه در تالار فارابی مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی برگزار شد. عبدالحسین کلانتری معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ابتدای این نشست گفت: جشنواره فارابی قابلیت تولید علم نافع را داراست و میتواند به صورت خاص در قامت قطب نمای فعالیتهای علوم انسانی در کشور عمل کند. دبیر جشنواره فارابی، این رویداد علمی را فرصتی برای بررسی فضای علوم انسانی کشور عنوان کرد و گفت: جشنواره بستری برای شناخت آسیبها و فرصتهای علوم انسانی است. این جشنواره باید حامی نوآوریها در حوزه علوم انسانی باشد و علوم انسانی را تکریم کند تا خروجی جشنواره به مرجعیت علوم انسانی کمک نماید.
حجتالاسلام والمسلمین رضا غلامی، رئیس دبیرخانه جشنواره بینالمللی فارابی و رئیس مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در ادامه این نشست با اشاره به نقش جشنواره فارابی در ارتقای جایگاه علوم انسانی در کشور افزود: مطمئناً جشنواره بینالمللی فارابی، جدای از تکریم بزرگان علوم انسانی و اسلامی و تقدیر از آثار و خدمات علمی آنها، نقش مهمی در فرایند تقویت و کیفی سازی علوم انسانی و اسلامی و همچنین حمایت از نخبگان و استعدادهای برتر در مسیر نوآوری دارد. غلامی با تأکید بر تقویت و ارتقای ارتباطات بین المللی جشنواره توسط دبیرخانه جشنواره گفت: یکی دیگر از آثار این رویداد علمی، بسترسازی برای گسترش فرصتهای مساعد برای ارتباطات و تعاملات علمی با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در سایر کشورها و تقویت دیپلماسی علمی است. این جشنواره بینالمللی آثاری را از محققان خارجی دریافت و با دانشگاهها و مراکز علمی دیگر ارتباطاتی را برقرار میکند که میتواند فرصت خوبی را میان ما و دانشگاههای دیگر کشورها از نظر آکادمیک ایجاد کند.
مهدی عباسزاده دبیر شورای علمی جشنواره بینالمللی فارابی نیز در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه از 207 اثری که برای داوری جشنواره ارسال شده، 16 اثر برگزیده و شایسته تقدیر در دو بخش جوان و بزرگسال انتخاب شدند، گفت: در جوایز دو رتبه شایسته و برگزیده در سه سطح یک تا سه داریم، اما در این دوره برگزیده رتبه یک نداشتیم و بیشترین جوایز شامل برگزیدگان سطح سه شایسته تقدیر را شامل میشدند. وی با بیان اینکه جشنواره فارابی در دو بخش داخلی و بینالملل با فرایند خاص خود فعالیت دارد، عنوان کرد: در بخش داخلی مجموعه آثاری که در دوره سیزدهم در سامانه ثبت شد 3 هزار و 88 اثر بود که این تعداد قدری کمتر از دوره قبل است. شاید این کاهش تعداد به علت شیوع کرونا بوده است اما امید داریم که با تحول صورت گرفته تعداد آثار برای دوره بعد بیشتر شود.
آیین اختتامیه جشنواره بین المللی فارابی روز سهشنبه 14 تیرماه با حضور رئیس جمهور برگزار میشود.
انتهای پیام/