گردشگری کشاورزی نوعی از گردشگری است که در صورت بهرهبرداری هوشمندانه میتواند سودآوری و ثروتآفرینی چشمگیری به دنبال داشته باشد.
به گزارش ایران آنلاین، استان سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور مملو از ظرفیتهای بیبدیل فرهنگی، قومی – محلی، طبیعی، تاریخی و ...است؛ در این میان، سواحل اقیانوسی مکران، در جنوب شرق ایران با ظرفیتهای گوناگون میتواند مقصد سرمایهگذاری عظیم در عرصه گردشگری باشد. اقلیم مناسب این منطقه و تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری در اراضی منحصر به فرد مکران، ظرفیت ناب گرشگری کشاورزی را رقم زده است. این ظرفیت فراوان در رهگذر برنامهریزی هدفمند و مبتنی بر یافتههای دانش و فناوری میتواند علاوه بر رفع نیاز 80 میلیون نفری کشور به محصولات گرمسیری و نمیهگرمسیری، نیاز کشورهای حاشیه دریای عمان را نیز برآورده کند و مهمتر از همه فرصتی طلایی برای رشد و توسعه صنعت گردشگری مبتنی بر گردشگری کشاورزی ایجاد کند.
به طور طبیعی، سرمایهگذاری در هر بخش و صنعتی نیازمند بسترسازی لازم و تسهیل شرایط سرمایهگذاری است؛ به این معنی که باید زمینه مناسب برای جذب سرمایهگذار ایجاد شود تا آنها با کمترین دغدغه نسبت به آورد سرمایههایشان در بخشهای مختلف از جمله گردشگری ترغیب شوند.
در اسناد بالادستی، توسعه سواحل مکران به عنوان هدفی مهم بازتعریف شده و یکی از پارامترهای آن بهرهگیری بهینه از ظرفیتهای کشاورزی منطقه مکران به عنوان قطب محصولات گرمیسیری و گلخانهای ایران با تکنولوژی شیرینسازی آب دریای عمان است.
بنابر تحقیقات صورت گرفته از سوی بسیاری از کارشناسان کشاورزی، هماکنون در سواحل مکران و محدوده کنارک چابهار تا گواتر بیش از صد هکتار اراضی حاصلخیز کشاورزی مستعد رشد و نمو و نهایتاً بهرهبرداری میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری است که عمده آنها شامل موزه، مرکبات، چیکو، انبه نارگیل، تمبر هندی و انواع دیگری از این میوههاست. محصولاتی که دارای ارزش گرمسیری است و سالانه در سواحل مکران تولید میشود.
بنابراین سرمایهگذاری در صنعت کشاورزی آن هم در منطقه مکران، فرصتی مطلوب و ایده ال است که میتواند زمینهساز بروز و ظهور کشاورزی جدیدی در این خطه باشد. دسترسسی سریع به این منطقه، آب و هوای مطلوب و خاک مناسب سه ویژگی منحصر به فرد منطقه مکران است که مهمترین مزیت آن فرصتی برای ساخت گلخانهها و تبدیل آنها به هاب کشاورزی و در رأس آن تولید محصولات گرمسیری است که عمدتا خاص این منطقه است.
توجه سرمایهگذران باید به این موضوع مهم باشد که چابهار و منطقه مکران به دلیل دسترسی به آبهای آزاد اقیانوس هند و آب و هوای مطلوب میتواند به عنوان یک موقعیت استراتژیک در مبحث سرمایه گذاری کشاورزی مورد توجه سرمایه گذاران بومی و غیربومی قرار گیرد. فرصتی که در گذشته مغفول مانده بود اما اکنون در سایه توجه دولت به توسعه سواحل مکران و رشد صنعت گردشگری این مناطق، مورد توجه قرار گرفته است؛ این دقت نظر به کشاورزی و آمایش این منطقه توانسته نگاه همه سرمایهگذاران و مسئولان دغدغهمند جدید را به خود معطوف کند تا انگاره جدیدی از حضور سرمایهگذران با تکنولوژیهای جدید و نهایتا بهرهگیری از سواحل منطقه را به رخ همگان کشیده و آینده روشنی را در این مسیر ترسیم کند.