میزان تولید مرکبات در سال گذشته نسبت به سال 1392 با رشد 33 درصدی (1 میلیون 409 هزار تنی) روبهرو شده است، بهطوری که از 4 میلیون 293 هزار تن در سال 1392 به 5 میلیون 702 هزار تن در سال گذشته رسیده است.
روزنامه ایران: از طرف دیگر میزان صادرات مرکبات در سال گذشته نسبت به سال 1392 با رشد 480 درصدی (143 هزار تنی) روبهرو شده است به طوری که از 30 هزار تن در سال 1392 به 173 هزار تن در سال گذشته رسیده است.
زهرا جلیلیمقدم، مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی در گفتوگو با «ایران» درخصوص میزان تولید مرکبات در کشور گفت: سطح زیر کشت مرکبات کشور حدود 300 هزار هکتار است که از این میزان 5 میلیون و 900 هزار تن مرکبات برداشت میشود.
وی افزود: با این حال بیشترین میزان سطح زیر کشت مرکبات با 174 هزار هکتار به پرتقال اختصاص دارد که از این میزان اراضی 3 میلیون و 450 هزار تن محصول برداشت میشود، این در حالی است که تولید پرتقال در دنیا به 160 میلیون تن میرسد.
جلیلی مقدم با بیان اینکه متوسط عملکرد کشوری باغات پرتقال حدود 20 تن در هکتار است، گفت: استانهای مازندران 50 درصد، جنوب کرمان و فارس هر کدام نزدیک به 12 درصد، گیلان و گلستان هر کدام 7 تا 8 درصد سطح باغات پرتقال کشور را به خود اختصاص دادهاند.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: میزان صادرات مرکبات در سال گذشته به 173 هزار تن رسید این در حالی است که طی سالهای گذشته صادرات کشورمان تنها به 40 هزار تن میرسید.
جلیلی مقدم تصریح کرد: به ازای هر کیلوگرم محصول صادراتی 30 الی 50 سنت ارز نصیب کشورمان شده، که در سال گذشته میزان کلی صادرات مرکبات به 65 میلیون دلار رسیده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: میزان صادرات مرکبات طی چند سال اخیر با افزایش و جهش قابل توجهی روبهرو شده است که از دلایل آن میتوان شیوع بیماری کرونا و استقبال شدید مردم جهان به سمت استفاده از این محصولات و ورود و انتقال تکنولوژی نوین و دانش نوین برداشت محصولات به بخش خصوصی اشاره کرد به طوری که شاهد آن بودیم میزان ماندگاری مرکبات افزایش یافته و به تبع آن میزان صادرات نیز رشد داشته باشد.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: ایران در تولید خرما رتبه سوم، در تولید انار رتبه اول، در تولید انجیر رتبه پنجم و در تولید کیوی رتبه چهارم را در جهان به خود اختصاص داده است.
جلیلی مقدم تصریح کرد: چین، برزیل، هند، مکزیک، امریکا و اسپانیا بزرگترین تولیدکننده مرکبات جهان هستند که ایران پس از این کشورها رتبه هفتم تولید مرکبات را به خود اختصاص داده است.
این مقام مسئول افزود: با وجود مکاتبات فراوان و چندین ساله با فائو همچنان رتبه اول ایران در تولید انار در این سایت درج نشده که این امر به این دلیل است که نمیخواهند توجه کشورهای جهان به سمت مراودات تجاری با ایران از طریق واردات انار برود، این در حالی است که طی چند سال اخیر محصول انار در سطح جهان به دلیل ارزش دارویی فراوان، مطرح شده است.
وی افزود: تولید انار هماکنون در سطح 90 هزار هکتار از اراضی کشور صورت میگیرد که از این میزان اراضی 1 میلیون و 200 هزار تن محصول برداشت میشود ولی چون انار در سطح جهان ناشناخته است تنها 15 هزار تن از این محصول به دیگر کشورها صادر میشود.
جلیلی مقدم در ادامه با اشاره به اهم برنامههای وزارت جهاد کشاورزی در بخش میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری گفت: برنامهریزی برای تولید نهال سالم و گواهی شده میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری، اصلاح و احیای باغات این میوهها، بهبود کیفیت تولید، برنامهریزی برای افزایش بهرهوری در تولید، حمایت از تولید محصول سالم و ارگانیک به منظور دستیابی به امنیت غذایی و توسعه صادرات، استانداردسازی میوهها و نظارت بر تولید به منظور حمایت از عرضه و تقاضا و کنترل بازار از مهمترین برنامههای وزارت جهاد کشاورزی در این بخش است.
وی عنوان کرد: به صورت کلی میزان تولید میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری در کشور در سال گذشته به 9 میلیون و 139 هزار و 378 هزار تن رسید که پیشبینی میشود این میزان در سالجاری حدود 250 هزار تن افزایش یابد و به بیش از 9 میلیون و 365 هزار تن برسد.
انتهای پیام/