فرماندار شهرستان فریدونکنار با اشاره به مزیت مهم تولید برنج در این شهرستان ساحلی، گفت: باید تمهیداتی اتخاذ شود که بیشتر سود برنج فریدونکنار و هر نوع محصول دیگر، تا جایی که ممکن است، به تولیدکننده برسد.
"کوروش ابراهیمنژاد گرجی" در گفتگو با خبرنگار «ایرانآنلاین» با اشاره به سفر هفته گذشته استاندار و هیات همراه ایشان به شهرستان فریدونکنار، عمده نظاممسائلی که در این سفر احصا شده است را در حیطه جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست، شهرداری، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، برق و آب، برشمرد.
او با بیان اینکه مصوبات بسیار خوبی حاصل شده است، افزود: مشکلات دو شرکت مهم تولیدی در حوزه الکترونیک و تجهیزات خودرو رسیدگی شد، در اقدامی دیگر نیز قرار است تا عملکرد بندر فریدونکنار با تمهیداتی که اندیشیده شده، توسعه پیدا کند. جهاد کشاورزی، شرکتهای آب، برق و بنیاد مسکن پای کار بیایند تا مطالبات مردم در بخش آب کشاورزی و آشامیدنی حل شود.
نماینده عالی دولت در فریدونکنار از فرسوده و نامناسب بودن شبکه آب آشامیدنی، برقرسانی و انتقال آب کشاورزی در فریدونکنار گفت که نیاز است تا شبکههای فعلی بهروزرسانی و در برخی بخشها نیز تقویت شود.
گرجی گفت: مردم فریدونکنار مطالباتی در بخش شهرداری این شهر دارند، همچنین نزدیک به چهار دهه است که برای سایت زباله شهرستان، فکری نشده و شیرآبه آن، تمام محیط زیست اطراف را آلوده کرده است، این آلودگی وارد محیط زیست و دریا شده و از این طریق، زمینهای مرغوبی نیز از حیز انتفاع خارج شده است.
او ادامه داد: یکی دیگر از مطالباتی که مردم از مسوولان استانی داشتند، کمک اعتباری به ساخت و ساز طرح نیمهکاره مجتمع فرهنگی نیایش بوده است که در این زمینه نیز دستوراتی داده شد.
فرماندار فریدونکنار با بیان اینکه مشکلات دیگری هم وجود دارد که همه آنها در اختیار استاندار مازندران و هیات همراه ایشان قرار گرفتهاست، اظهار کرد: همه اینها در مصوبات آمده است و پس از نهایی شدن و ابلاغ، رسالت هر دستگاهی مشخص و با جدیت دنبال میشود.
رئیس شورای اداری فریدونکنار با اشاره به برخی مزایای واضح و مبرهن این شهرستان، ابتدا به تولید برنج اشاره و اظهار کرد: باید کمک شود تا برنجکاری از نظر کمی و کیفی توسعه پیدا کند، در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید اقدامات خوبی صورت گرفتهاست.
گرجی ادامه داد: مصوبات خوبی را نیز برای تامین آب مورد نیاز کشاورزی داشتیم و شایسته است تا از فرماندار آمل تشکر کنم که با تلاش ایشان، بخشی از حقآبه فریدونکنار اختصاص یافتهاست.
او با بیان اینکه جهاد کشاورزی باید به وظایف خود بهدرستی عمل کند تا وضعیت برنج فریدونکنار بهبود یابد؛ اعلام کرد: پیشنهاد داده شد تا به دلیل وجود کارخانجات شن و ماسه در بالادست رودخانه که سبب کاهش کیفیت آب کشاورزی شدهاست، لایروبی پیش از موعد در این رودخانه انجام شود.
فرماندار فریدونکنار ادامه داد: فعالیت کارخانجات شن و ماسه در بالادست اراضی شالیزاری و کشاورزی سبب شده است تا شن زیادی به صورت معلق وارد آب شود، لذا باید نگاه ویژهای به نهرهای آب و آببندانها برای توسعه کشاورزی داشت.
گرجی با اشاره به برند بودن برنج فریدونکنار، گفت: اما کاری که باید انجام بشود این است که شهرهای دیگر برنجهای خود را به نام فریدونکنار میفروشند، لذا باید کمک شود تا این اتفاق نیفتد.
او اضافه کرد: از سوی دیگر، باید تمهیداتی اتخاذ شود که دست دلال و واسطه کوتاه شود و بیشتر سود برنج و هر محصول و کالای دیگری که تولید میشود؛ تا جایی که ممکن است، به تولیدکننده برسد.
رئیس شورای تامین فریدونکنار درباره مزیت دیگر این شهرستان یعنی ساحل، اظهار کرد: هدف این است که یک ساحل پاکیزه و تمیز و امن داشته باشیم و در مرحله بعدی به دنبال این خواهیم رفت تا در این ساحل اشتغال و درآمدزایی ایجاد شود.
او با اشاره به بازدید استاندار مازندران از بندر فریدونکنار و درخواست سرمایهگذار برای ایجاد طرح گردشگری در آن، تصریح کرد: یک زمین ۱۵ هکتاری با کاربری گردشگری در بندر فریدونکنار داریم که در سفر استاندار مازندران مصوب شد تا به بزرگترین طرح گردشگری دریایی استان مازندران تبدیل شود.
فرماندار فریدونکنار درباره طرح پرندهنگری در این شهرستان نیز اظهار داشت: مصوبهای در این خصوص داشتیم و پس از ابلاغ به شهرستان، باید ببینیم متن دقیق آن چیست تا بر همان اساس برنامهریزی شود.
فریدونکنار با جمعیت بیش از 60 هزار نفری، یکی از شهرستانهای ساحلی مازندران است و این منطقه بیشتر با برنج، ماهی و بازار پرنده معروف است.