همزمان با آغاز هفته جهاد کشاورزی که از 21 خردادماه آغاز و به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت، 93طرح عمرانی و اقتصادی کشاورزی در استان سمنان به سرانجام خواهد رسید.
به گزارش ایران آنلاین، رئیس جهاد کشاورزی استان سمنان در نشست خبری که به مناسبت هفته جهاد کشاورزی برگزار شد، ضمن تشریح برنامه های این هفته گفت: هفته جهاد کشاورزی امسال با شعار «کشاورزی دانشبنیان، تولید ملی و امنیت غذایی» نامگذای شده که این موضوع نشان از اهمیت استفاده از ایدههای نو وخلاقانه و همینطور فناوریهای نوین در تولیدات کشاورزی دارد.
محمدرضا قاسمی در ادامه با اشاره به اینکه با بهرهبرداری از ۹۳ طرح عمرانی و اقتصادی استان، برای 535 نفر در سطح استان ایجاد شغل خواهد شد،میزان اعتبار صرف شده برای بهرهبرداری از طرحهای فوق را بیش از یکهزار و 424 میلیارد ریال عنوان کرد.
وی با بیان اینکه افتتاح ۹۳ طرح عمرانی و اقتصادی بخش کشاورزی استان سمنان منجر به تثبیت ۹۴۳ شغل و ایجاد ۵۳۵ فرصت شغلی جدید شد، تصریح کرد: از مجموع ۹۳ طرح آماده افتتاح استان سمنان در هفته جهاد کشاورزی ۱۱ طرح اقتصادی و ۸۲ طرح عمرانی است که برای طرحهای اقتصادی بالغ بر یکهزار و 142 میلیارد ریال اعتبار و برای طرحهای عمرانی نیز 282 میلیارد و 20 میلیون ریال هزینه شده است.
رئیس جهاد کشاورزی استان سمنان ادامه داد: واحد پرورش گاو شیری، واحد تولید مرغ گوشتی و تخمگذار، توسعه کشت گلخانهای، لایروبی و مرمت قنوات، احداث استخر ذخیره آب و توسعه سامانههای نوین آبیاری از جمله طرحهای اقتصادی و عمرانی آماده بهرهبرداری استان سمنان در هفته جهادکشاورزی است.
وی با اشاره به تنش آبی در استان سمنان واهمیت مدیریت منابع آبی، یادآور شد: طرحهای عمرانی آماده افتتاح به مناسبت هفته جهاد کشاورزی با اولویت مدیریت بهینه مصرف آب اجرایی شده است.
رئیس جهاد کشاورزی استان سمنان در ادامه با اشاره به روند خشکسالی در استان، تجهیز اراضی کشاورزی به سامانه نوین آبیاری را از اولویتهای جهاد کشاورزی دانست و گفت: اکنون در حدود ۳۷ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان سمنان به سامانه نوین آبیاری اجرایی شده و پیشبینی میشود تا پایان امسال وسعت اراضی کشاورزی مجهز به سامانه نوین آبیاری تا پایان امسال به ۴۰ هزار هکتار برسد.
رئیس جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اینکه اغلب استانهای کشور درگیر تنش آبی هستند و این میتواند زنگ خطری برای شوری خاک باشد، بر استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیانها در حوزه کشاورزی تأکید کرد و افزود: کنترل کشاورزی دانش بنیان از نیازهای اساسی کشور و راهکاری مهم برای تضمین امینت غذایی جامعه به شمار می رود.
وی یادآور شد : شرکتهای دانش بنیان پتانسیلی دارند که اگر بیش از بیش مورد توجه قرار گیرند میتواند به رونق اقتصاد کشاورزی مبتنی بر علم و کمک شایانی کنند.
قاسمی در ادامه، موضوع تولید غلات، محصولات باغی، زراعی، دام و طیور ، موضوع تنظیم بازار نظارت بر بازار را بخشی از وظایف جهاد کشاورزی دانست و تصریح کرد: اولویت توسعه کشت در استان سمنان توسعه محصولات راهبردی مانند غلات، دانه روغنی و گیاهان علوفهای است و دراین خصوص نیز از کشاورزان و بهره برداران با پرداخت تسهیلات به منظور تامین سرمایه در گردش حمایت خواهیم کرد.
وی ادامه داد: اکنون حدود ۸۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به ۸۰۰ دامدار پرداخت شده و پرداخت تسهیلات به 4 هزار نفر نیز برای سال جاری هدفگذاری شده است.
قاسمی، همچنین از نظارت بر بازار عرضه کالا با حضور ۲۹ تیم بازرسی خبر داد و گفت: حفظ امنیت غذایی برای ما بسیار مهم است و به هیچ فردی اجازه نمیدهیم با ایجاد اختلال در زنجیره توزیع و عرضه کالاهای اساسی و یا عرضه تولیدات کشاورزی بیکیفیت، زنجیره امنیت غذایی را مختل کنند.
رئیس جهاد کشاورزی استان سمنان همچنین درباره مصوبات سفر رئیسجمهوری نیز توضیح داد: توسعه سامانههای نوین آبیاری و اجرای خط انتقال آب از جمله اولویتهای مصوبات سفر رئیسجمهوری به استان برای مدیریت مصرف است و تاکنون ۷۵درصد اعتبارات تخصیص یافته به استان سمنان از محل اعتبارات سفر رئیسجمهوری به استان سمنان جذب شده است.
این مسئول درباره تأمین نهاده مرغداران و دامداران نیز گفت: با کمک وزارت جهاد کشاورزی استان سمنان، مشکل نهاده را نیز حل و فصل خواهیم کرد. با همراهی وزارت جهاد کشاورزی در دست رفع است.