روزانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ تن پسماند خانگی در استان قم تولید می شود که از این میزان، ۳۰۰ تن به کمپوست تبدیل میشود.
به گزارش ایران آنلاین، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم در جمع خبرنگاران گفت: در خصوص پسماند کشاورزی و صنعتی آمار دقیقی وجود ندارد زیرا موضوع پسماند کشاورزی سرفصلی است که یکی دو سالی باز شده و با مجموعه همکاران در جهاد کشاورزی تلاش بیشتری داریم تا به آمار دقیقی دست یابیم؛ آمار پسماندهای صنعتی نیز متفاوت است زیرا وضعیت صنعت در کشور، فراز و فرود بسیاری دارد لذا یکی از مشکلات اساسی، ضعف آمار دقیق در این حوزه است.
سید رضا موسوی مشکینی افزود: محل دفن و مدیریت پسماندهای صنعتی استان به بهره برداری رسیده و تمام تلاش ما این است که تمام واحدهای صنعتی در سامانه، خود اظهاری کنند و با بارگذاری اطلاعاتشان،بتوانیم با ساماندهی دقیق و درست به آمار دقیقی از پسماندهای استان دست یابیم.
وی با اشاره به اینکه روزانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ تن پسماند خانگی در استان قم تولید میشود، ادامه داد: ۱۲ تا ۱۶ درصد از این پسماندها تفکیک در مبدأ میشود و متاسفانه بقیه زباله ها ترکیب میشوند؛ بر این اساس، روزانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ تن به سایت البرز منتقل میشوند که فقط ۳۰۰ تن این پسماندها در خط پردازش به کمپوست تبدیل شده و در فضای سبز استفاده می شود.
وی گفت: با راه اندازی خط دوم پردازش پسماند سایت البرز، تقریباً تمام پسماندها در البرز تفکیک و پردازش میشوند که اقدام مناسبی است که منجر به دفن حداقلی پسماندها خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم در ادامه ضمن مثبت ارزیابی کردن عملکرد سازمان مدیریت پسماند شهرداری یادآور شد: سال گذشته تسهیلاتی را با پیگیری سازمان مدیریت پسماند شهرداری از طریق صندوق ملی محیط زیست پیگیری کردیم که ۱۰ میلیارد تومان به صورت تسهیلات از طریق صندوق ملی محیط زیست در اختیار سازمان مدیریت پسماند قرار گیرد تا بتوانند بحثهای اعتباراتی را پیگیری کرده و در جهت اجرای آنها گام بردارند که ظاهراً این امرتحقق یافته است.
وی در ادامه ضمن تبیین چالشهای زیست محیطی که آلودگی هوا، کم آبی و خشکسالی در رأس آنها قرار دارد بر ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست توسط رسانهها و نهادهای فرهنگی تأکید کرد و عبور را از مشکلات این حوزه را علاوه بر هماهنگیهای بینبخشی نیازمند مشارکت هوشمندانه و مسئولانه عموم مردم دانست.