در حال حاضر،2 بیمارستان خدمات ناباروری در استان مازندران فعال است، دو مرکز نیز بزودی اضافه خواهد شد و طراحی دو مرکز در شهرستان های چالوس و بهشهر نیز در دست اجراست.
به گزارش ایران آنلاین، مدیرکل بیمه سلامت استان مازندران با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران گفت: بیمه سلامت به عرصههای جدید خدمترسانی وارد شده که نخستین گام آن، مشارکت فعال در ارائه خدمات سلامت الکترونیک شامل نسخه الکترونیک، نسخهپیچی الکترونیک، ارجاع و تکمیل فرآیند سلامت به صورت الکترونیک است؛ البته در این راه، نظام سلامت و بیمه باید هماهنگی لازم را داشته باشند.
دکتر محمد میرزایی، دومین گام را ارائه بسته پزشکی خانواده اعلام کرد و افزود: باتوجه به اینکه طرح پزشک خانواده از مازندران آغاز شد و از 10 سال پیش نیز نظام مبتنی بر ارجاع را در این استان تعریف کردیم، لذا بسته پزشکی خانوادهها ابتدا باید در مازندران تکمیل و در سایر استانها اجرا شود.
رصد و تکمیل هزینههای درمان سرپایی و بستری با اولویت پرداخت بههنگام، آموزش و اطلاعرسانی، نظارت بر موسسات، پژوهشهای کاربردی در حوزه بیمه سلامت، و مدیریت منابع و مصارف، عناوین گامهای بعدی در خدمات جدید بیمه سلامت است که از سوی مدیرکل این مجموعه در مازندران عنوان شدهاست.
میرزایی با اشاره به جمعیت یک میلیون و 700هزار نفری زیر پوشش بیمه خدمات سلامت در مازندران، اعلام کرد که 80 درصد این جمعیت، از بیمهشدگان رایگان هستند؛ بیش از 900 هزار نفر نیز بیمه روستایی و بیش از 400 هزار نفر بیمه همگانی هستند.
این مسئول ادامه داد: افرادی که از هیچ بیمهای برخوردار نیستند، میتوانند به 18 اداره شهرستان و 62 دفتر پیشخوان و یا ادارهکل بیمه سلامت استان مراجعه کنند و بیمه شوند.
مدیرکل بیمه سلامت مازندران با اعلام اینکه روزانه 12 تا 13 هزار نسخه الکترونیک در مازندران صادر میشود و نسخه کاغذی بهندرت داریم، گفت: تنها در فروردینماه 10 نسخه کاغذی و در اردیبهشتماه 12 نسخه کاغذی و در خردادماه نیز تاکنون 3 نسخه کاغذی صادر شده است.
میرزایی از ارائه 3 میلیون و 400 هزار خدمات سرپایی و 210 هزار بستری در سال 1400 گفت که به ازای هر بیمار سرپایی 70 هزار تومان و برای هر بیمار بستری نیز به طور میانگین 5 میلیون تومان از سوی بیمه سلامت پرداخت شده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان مازندران با اعلام اینکه تسویه حساب سال گذشته 1085(یک هزار و هشتاد و پنج) میلیارد تومان بوده است، افزود: در ماههای فروردین و اردیبهشت امسال، 290 میلیارد تومان پرداختی داشتیم، 250 میلیارد تومان بابت بدهی گذشته به مؤسسات و بقیه بابت علیالحساب پزشکان خانواده در دو ماه ابتدای سال و نسخه الکترونیک مؤسسات بودهاست.
مدیرکل بیمه سلامت مازندران درباره خدمات بیمه سلامت به زوجین نابارو نیز تصریح کرد: در حال حاضر، برای ارائه این خدمات، با بیمارستانهای امام خمینی(ره) ساری و فاطمه زهرا(س) بابل قرارداد داریم؛ سال گذشته 160 زوج نابارو مراجعه کردند و 200 میلیون تومان هزینه پرداخت کردیم که البته رقم بالایی نبودهاست.
این مسئول ادامه داد: مراکز نازایی حضرت مریم و امالبنین مازندران را نیز در دست اقدام داریم که بتوانیم برای خدمات ناباروری با آنها قراردادی منعقد کنیم؛ همچنین دو مرکز دیگر را برای بهشهر و چالوس در دست طراحی داریم که بتوانند مجوزات لازم را از وزارت بهداشت دریافت کنند و طرف قرارداد با بیمه هم باشند.
میرزایی اعلام کرد: این خدمات تا سه بار مراجعه زوجهای نابارو و پرداخت تا 90 درصد هزینهها را شامل میشود، ضمن آنکه زوجهای تا 49 سال زیر پوشش این خدمات قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه برای خدمات به بیماران صعبالعلاج نیز، 30 بیماری تعریف شده است، گفت: 5 هزار میلیارد تومان بهمنظور ارائه خدمات به بیماران صعبالعلاج در سراسر کشور برای سال جاری اختصاص یافتهاست.
به گزارش ایران آنلاین، استان مازندران براساس آخرین سرشماری، 3 میلیون و 283 نفر جمعیت دارد که از این تعداد، یک میلیون و 700 هزار نفر زیر پوشش بیمه سلامت هستند که حدود نیمی از جمعیت مازندران را تشکیل میدهند.