در آستانه سفر رئیس جمهوری به استان آذربایجان شرقی، طرحها و پروژههای متعددی در حوزه سلامت با هدف کمک به توسعه متوازن و تعالی نظام سلامت آماده افتتاح و بهرهبرداری است.
به گزارش ایران آنلاین، در این خصوص، گفت و گویی با دکتر نقی بهرامپور، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام داده ایم که در پی میخوانید.
- چه تعداد طرح و پروژه سلامت در سفر آتی رئیس جمهوری به استان آذربایجان شرقی، بهرهبرداری خواهد شد؟
با توجه به اینکه کلانشهر تبریز از قطب های گردشگری سلامت محسوب می شود و به سایر استان های همجوار و حتی کشورهای همسایه، خدمات درمانی ارائه میکند، 14 پروژه سلامت آماده افتتاح در سفر رئیسجمهوری است.
- چه میزان اعتبارتخصیصی در سفر رئیسجمهوری مطالبه خواهد شد؟
طرحها و پروژههای سلامت در این استان اولویتبندی شده و برای تکمیل پروژههای مهم اولویتدار و پیشبرد سایر برنامههای حوزه سلامت در سطح استان نیازمند جذب اعتباراتی بالغ بر 800 میلیارد تومان هستیم که در سفر رئیسجمهوری و هیأت همراه مطرح خواهد شد.
- حدود 5 سال از ساخت بیمارستان هزار تختخوابی تبریز به عنوان یک پروژ ملی میگذرد اما پیشرفت فیزیکی 20 درصدی این پروژه مهم سلامت قابل قبول نیست. در این خصوص چه تدبیری اندیشیدهاید؟
ساخت این پروژه در سال 96 کلید خورد و با تغییر پیمانکار در سال 97 ، اعمال تحریمهای نابرابر و همینطو تأمین مالی، روند ساخت آن به تأخیر افتاد. همانطور که میدانید این پروژه در سال 96 با بیش از یکهزار میلیارد ریال تکمیل و تجهیز میشد اما در شرایط فعلی، اعتبار مورد نیاز برای ساخت و تجهیز این پروژه ملی دو سه برابر افزایش یافته است که تأمین این میزان اعتبار علاوه بر نگاه ملی، نیازمند مشارکت خیران، حمایت نمایندگان استان در خانه ملت، استانداری و ... است. در مجموع، اعتبارات قابل قبولی برای ادامه ساخت بیمارستان هزارتختخوابی تبریز در سال جاری جذب شده که در صورت تداوم آن و افتتاح فاز نخست مرکز درمانی این بیمارستان، گستره خدمات درمانی – تخصصی از سطح استان به استان های مجاور و حتی گردشگران خارجی سلامت خواهد رسید.
- با توجه به اینکه توسعه متوزان خدمات سلامت همسو با سیاست های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از رویکردهای مهم دانشگاه علوم پزشکی تبریز است، چه برنامه های در این زمینه دارید؟
طبق سیاست های جاری وزارت بهداشت، تخصیص اعتبارات، تنها متوجه مراکز استانها نیست و تمام مناطق محروم و کم برخوردار در رده جذب اعتبارات حوزه سلامت قرار دارند چرا که محرومیتزدایی درروستاها و مناطق کم برخوردار با ارائه خدمات عادلانه سلامت و دسترسی آسان مردم به خدمات بهداشتی و درمانی از اولویت نظام سلامت است. بر این مبنا، علاوه بر اعتبارات مطرح شده، اعتباراتی نیز برای پروژههای حوزه سلامت در شهرستانهای استان نیز در آستانه تصویب قرار دارد که در صورت تحقق آن، شاهد ارتقای خدمات بهداشتی و درمانی استان خواهیم بود.
از طرفی بر اساس سند نقشه درمانی کشور به عنوان سند قانون ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، تمام استان ها ملزم به رعایت این سند هستند. بر این اساس، ما نسبت خدمات درمانگاهی، خانه بهداشت، بیمارستان، اختصاص تجهیزات پزشکی سطح استان مطابق با این سند حرکت خواهیم کرد.
- اغلب دانشگاههای علوم پزشکی با مقوله معوقات مواجه هستند، وضعیت دانشگاه علوم پزشکی تبریز از این منظر چگونه است؟
خوشبختانه درسایه حمایت ویژه مقام معظم رهبری، رئیسجمهوری و شخص اول وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اعتباراتی برای پرداخت بدهیهای دانشگاه علوم پزشکی تبریز تخصیص یافته است.
- چشم انداز سفر رئیسجمهوری و هیأت همراه به استان راچگونه ارزیابی میکنید؟
قطعا این سفر منشأ خیر و برکاتی در حوزه سلامت استان خواهد شد چرا که ارتقای سطح سلامت مردم از رویکردهای مهم دولت است.
- سخن آخر؟
با توجه به گستره رسالت وزارت بهداشت، پیشبرد اهداف و برنامههای این وزارتخانه نیازمند مشارکت مردم و خیران نیکاندیش است که در این خصوص خواستار فرهنگسازی توسط رسانهها هستیم.