خیران خراسان شمالی از اجرای طرحها و پروژههای آبرسانی به عنوان یکی نیازهای اساسی روستاهای این استان غافل نبودهاند و اکنون 35 طرح آبرسانی روستایی توسط آنها در حال اجراست.
اسدا... ابراهیمی / خبرنگار
به گزارش ایران آنلاین، سرپرست شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی گفت: با توجه به کاهش بارندگیها و افت آبهای زیرزمینی در این استان، اجرای طرحهای آبرسانی به منظور سیراب کردن روستاها، نیاز مبرم این استان است که خوشبختانه توسط خیران نیکاندیش، اکنون 35طرح با صرف بیش از 3 میلیارد تومان اعتبار در حال اجراست.
رضا نعیمی تصریح کرد: علاوه بر این تعداد، ۱۱۴ طرح آبرسانی روستایی با صرف اعتباری بالغ بر 12 میلیارد و 500 میلیون تومان با کمک خیران در این استان اجرا خواهد شد.
این مسئول در ادامه از در حال انجام بودن 107 طرح آبرسانی روستایی در این استان با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) خبر داد و میزان اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرحهای فوق را بالغ بر 550 میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته 55 پروژه آبرسانی فعال در استان اجرا شد، تصریح کرد: برای سال جاری نیز 63 طرح آبرسانی در مرحله واگذاری و 75 طرح در حال تهیه اسناد است؛ همچنین با مشارکت سپاه پاسداران نیز بیش از 640 میلیارد تومان طرح آبرسانی برای سال جاری در این استان بازتعریف شده است.
وی با یادآوری اینکه اجرای طرحهای آبرسانی در خراسان شمالی با مشارکت خیران و ... و همینطور تعهدات شرکت آبفا با سرعت ادامه دارد، گفت: رفع مشکلات آب روستاهای این استان بر اساس سند راهبردی تأمین آب نیازمند تخصیص یکهزار و 700 میلیارد تومان اعتبار است؛ همچنین برای تأمین آب پایدار بجنورد، نیازمند جذب اعتباری افزون بر 30 میلیارد تومان هستیم که امیدواریم با تسریع در تخصیص این میزان اعتبار، امکان تجهیز چاههای پلنگ دره برای تأمین آب مرکز استان صورت گیرد.
سرپرست آبفای خراسان شمالی در ادامه، مدیریت مصرف آب از سوی تمام مشترکان را حائز اهمیت دانست و از روستائیان خواست با توجه به شرایط کم آبی، از منابع آب شرب برای سیراب کردن دامهایشان استفاده نکنند.
وی در پایان تأخیر در جذب اعتبارات تخصیصی و کاهش تخصیص اعتبارات نقدی در حوزه آب را مهمترین مانع در اجرای طرحها و پروژههای بخش آب دانست و ابراز امیدواری کرد که با تسریع در تخصیص اعتبارات مصوب، شاهد بهره برداری بموقع از طرحها و پروژههای آبرسانی استان بویژه در روستاها باشیم.
گفتنی است، شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی بیش از ۲۰۰ هزار مشترک آب در شهرها، ۱۲۱ هزار مشترک آب در روستاها و ۶۰ هزار مشترک فاضلاب دارد.