تقریبا از سال 1286 که نخستین شهرداری (بلدیه) شکل گرفت واهدافی برای آن تعیین شد، شاید تصور نمیشد که روزی با توسعه شهرنشینی، همان بلدیه که امروزه شهرداری شناخته میشود، با این حجم از وظایف در ردیف پیشگامان خدمت به مردم باشد.
اباذر فریدیان / مدیر روابط عمومی سازمان عمران تبریز
به گزارش ایران آنلاین، به موازات تغییر و تحول در سبک زندگی، افزایش جمعیت شهری و رشد و توسعه تکنولوژی های نوین ارتباطی، رسالت شهرداریها به عنوان یک نهاد خدمت رسان به شهروندان خطیرتر و سنگینتر می شود.
اداره آینده شهرها با افزایش انتظارات متنوع شهروندان، با آن چیزی که در اذهان و تفکرات ماست، تفاوت دارد و همانطور که تجارب مدیریت شهری طی ادوار گوناگون نشان میدهد، مدیریت در دورههای مختلف نیازمند آیندهپژوهی، بهرهگیری از ایدههای نو، اتخاذ سیاستهای راهگشا و تدوین ساختاری هدفمند و حرفهای، بازنگری در برخی قوانین، بازتعریف گفتمان جدید، بسترسازی برای تبیین الگوهای بومی مدیریت شهری، گزینش و انتخاب بهترین روش مدیریتی است تا به این ترتیب برنامههای راهبردی شهرداریها به خوبی اجرا شود.
در کلانشهر تبریز نیز همچون بسیاری از مراکز استانها، روز به روز برحجم کار شهرداریهای مناطق افزوده میشود و اینک علاوه بر دهها منطقه شهری که هر کدام توسط شهرداران مناطق، مدیریت و ارائه خدمت میشود، طبق ماده ۵۴ و۸۴ قانون شهرداریها ، ۱٣ سازمان دیگر همسو با شهرداریها برای ارائه خدمات بهتر، ایفای وظیفه میکنند.
در این میان، سازمان عمران شهرداری به عنوان یکی از سازمانهای زیر مجموعه شهرداریها، به عنوان بازوی اصلی شهرداری، نمایی از اهم فعالیتها و خدمات شهرداریها را پیش روی شهروندان می گشاید؛ سازمانی که با توجه به شرایط اقتصادی موجود که مولود تحریمهای ظالمانه بینالمللی علیه کشور و البته برخی سوءمدیریتهاست، کماکان با قدرت و صلابت، رسالتش را در حد توان و بضاعت خود پیش میبرد.
با روی کار آمدن مدیریت جدید در سازمان عمران شهری کلانشهر تبریز و سنجش ظرفیت های موجود، امکان خلق ایده های نو در مدیریت این مجموعه شکل گرفت که نخستین ثمره آن، نیازسنجی در تقدم و تأخر پروژه های تصویب شده، بوده است. براین اساس، اجرای پروژه های اولویت دار علیرغم موانع مالی از نظر تأمین مواد اولیه و مصالح لازم، شتاب گرفت و ضمن پرهیز از تصویب و اجرای پروژههای نمادین و کلنگزنیهای بدون پشتوانه علمی و عملی، روند اجرای تعهدات سازمان سرعت گرفت.
سازمان عمران شهرداری تبریز ، در حال حاضر با اقدامات و پروژههای بزرگی همچون پروژه بازسازی مقبرهالشعرا، پروژه تقاطع غیر همسطح شهید فلاحی، نهضت عظیم آسفالت در مناطق مختلف شهری و دهها پروژه مهم دیگر، روح امید را در کالبد شهر دمیده است؛ ثمره این امیدآفرینی، تعمیق و تقویت اعتماد شهروندان به سازمان خدمترسان عمران شهری است. ناگفته نماند؛ رسالت سازمان عمران شهری تنها منوط به ساخت وساز و اجرای پروژههای شهری نیست، بلکه تلاش برای تعامل با شهروندان و تأمین حقوق شهروندی نیز در زمره اهداف و برنامه های این سازمان قرار دارد، چرا که هر کاری که در این مجموعه انجام میشود، به طور مستقیم بر نحوه و کیفیت زیست و حیات آنها موثر است. هر چند نمی توان از نقش پررنگ مشارکت شهروندان در پیشبرد اهداف شهری غافل شد؛ اینک که سازمان عمران در کنار دیگر سازمانهای شهرداری و شهروندان در تلاش است تا اهداف و برنامه های توسعه شهری را در چارچوب شرح وظایف خود پیش ببرد، انتظار است تا شهروندان، دانشگاهیان، فعالان و متخصصان حوزه شهری با پیوند هرچه با شهرداریها، یاریگر آنها در ارائه با کیفیتترین خدمات به شهروندان باشد.