هنوز زمان زیادی از عید نوروز و سفرهای نوروزی نگذشته ،اما بسیاری از این فرصت پیش آمده تعطیلات عید سعید فطر استفاده کردند و راهی سفر شدند، البته تعیین روز عید فطر امسال بر اساس پیشبینیهای قبلی پیش نرفت و یک روز به تأخیر افتاد ،اما چون مسافران و گردشگران از هفته قبل اقامتگاههای شهرهای مقصدشان را رزرو کرده بودند در زمان مقرر حرکت کرند تا به موقع به شهر مورد نظر خود برسند.
روزنامه ایران: آمارهای مربوط به رزرو اقامتگاههای رسمی در سراسر کشور نشان میدهد در تعطیلات عید فطر امسال، مردم بیشترین استقبال را از شهر شیراز کردند که شاید یکی از دلایل آن همزمان شدن این تعطیلات با اردیبهشت ماه بهعنوان بهترین وقت سفر به این شهر به علت داشتن آب و هوای مطبوع بوده است.
مصطفی فاطمی، دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در این باره در گفتوگو با «ایران» گفت: بیشترین مسافر را شهرهایی داشتهاند که بیش از 90درصد ظرفیت اقامتگاههای رسمی آنها تا قبل از شروع تعطیلات عید فطر تکمیل شده بود و این شامل تمامی شهرهای استانهای مازندران، گیلان و نیز شهرهای شیراز، اصفهان، کاشان، سنندج، همدان و مشهد بوده است. همچنین بیش از 80 درصد اقامتگاههای شهرهای کرمان، یزد، خرمآباد و تبریز نیز تا قبل از شروع تعطیلات رزرو شده بود.
وی افزود: البته در گروه نخست، شهر شیراز بیشترین رزرو اقامتگاههای رسمی را داشته یعنی سفرها به این شهر حتی از استانهای مازندران و گیلان نیز که همیشه بیشترین مسافر را داشتهاند، پیشی گرفته است.
این مسئول با بیان اینکه کمترین رزروها نیز مربوط به خوزستان، مرکزی، آذربایجان غربی و ایلام بوده است، در خصوص مقایسه آمار سفرهای تعطیلات عید فطر امسال نسبت بهسالهای قبل اظهار داشت: طی 2سال گذشته که بهدلیل کرونا، سفرها متوقف شده بود، در سالهای گذشته، ستاد هماهنگی خدمات سفر به شیوه امسال فعال نبود که بتوانیم آمار سفرها را استخراج کنیم، لذا نخستین سالی است که این ستاد برای تعطیلات عید فطر فعال شده است و سالهای قبل از کرونا نیز فقط آمار سفرهای تعطیلات نوروز جمعآوری و اعلام میشد.
وی با اشاره به مشکلات زیرساختی بهعنوان بخش عمده نواقص سفر گفت: در حوزه امکانات مسافران در بین راهها، امکانات ترمینالهای مسافری در حوزههای مختلف نظیر داشتن سرویسهای بهداشتی مناسب، همچنین در زمینه اقامتگاهها در شهرهای شلوغ کشور بخصوص اقامتگاههای ارزان قیمت نیز مشکلاتی وجود دارد که باید رفع شود. علاوه بر آنها توجه به مسائل مدیریتی دراین حوزه است که در این مدت کوتاه بسیاری از این مسائل به استانها ابلاغ شده است تا پیشبینیهای لازم را برای ایام پیک سفر داشته باشند، به طور مثال به شهرهایی که سفر به آنها در این ایام بیشتر است توصیههای لازم را برای پیشبینی ارزاق عمومی به آن استان دادیم ،چراکه در ایام عید نوروز نیز یکی از همین شهرهای پرمسافر برای یک روز با کمبود مرغ مواجه شد.
فاطمی ادامه داد: ستاد هماهنگی خدمات سفر، پیشبینی میزان ورودیها به شهرهای مختلف در ایام پیک سال نظیر تعطیلات عید فطر را جمعآوری و به استانهای مورد نظر اعلام میکند تا بر اساس آن وزارتخانههای مربوط به تهیه ارزاق عمومی یعنی وزارتخانههای سمت و جهاد کشاورزی فعال شوند و استانداران نیز در جریان این موضوع قرار بگیرند.
فاطمی گفت: شهر تهران برنامههای جذب مخاطب را آغاز کرده است و در نوروز سال جدید نیز با رویکرد «توزیع مکانی سفر»، توانسته آمار خوبی را در زمینه رزرو اقامتگاهها کسب کند، برای عید فطر نیز پیشبینی میشود که میزان ضریب اشغال هتلهای تهران به 80درصد رسیده باشد.
انتهای پیام/