با توجه به پیشگامی کارگران در عرصه تولید و اقتصاد، استان گلستان با ویژهنامههای خاصی به استقبال هفته کار و کارگر میرود.
حمید میرزاعلی
به گزارش ایران آنلاین، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گلستان، ضمن بیان این مطلب، کارگران را مهمترین نیروی مولد و بازوی اقتصاد کشور دانست و گفت: ایجاد فرصتهای شغلی پایدار، بهرهمندی کارگران از خدمات بیمهای و تأمین معاش آنها در صدر برنامههای مدیریتی ما قرار دارد.
حسینعلی خواجهمظفری تصریح کرد: همزمان با هفته کار و کارگر ( 5 تا 11 اردیبهشت ماه) و به منظور پاسداشت و قدردانی از کارگران که نقش مهمی در چرخه اقتصاد کشور دارند، 106 ویژهنامه تدارک دیدهایم که از این تعداد، 16 برنامه به صورت استانی و 90 برنامه به صورت شهرستانی اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: این برنامهها شامل بازدید از واحدهای تولیدی راکد و نیمهراکد، عارضهیابی مشکلات پیشرو و اتخاذ تدابیر لازم برای احیای آنها، برگزاری نشست با نمایندگان تشکلهای کارگری و اصناف مربوطه، برگزاری مسابقات ورزشی، برپایی نمایشگاههای فرهنگی و هنری، دیدار با جامعه کارگری و گفت و گو با آنها و.... است.
این مسئول، در خصوص تعداد کارگران مشمول دریافت بیمه کارگری در استان نیز گفت: هماکنون، یکهزار و 154 نفر از کارگران استان از بیمه بیکاری استفاده میکنند؛ البته این میزان در سال گذشته حدود 2 هزار نفر بوده است که باید گفت استان گلستان از نظر دریافت بیمه بیکاری علیرغم شرایط کرونایی کشور روند کاهشی داشته است.
خواجهمظفری، در ادامه با بیان اینکه حفظ نیروی کار و جلوگیری از تعدیل نیروی کارگری همواره از رویکردهای مهم دولت است، یادآور شد: درسال ۹۹، 4 هزار و 650 نفر کارگر از اصناف گوناگون از چرخه کار خارج شدند که این رقم در سال 1400 با 9 درصد کاهش همراه شد که امیدواریم با تدابیر دولت و حرکت رو به رشد واحدهای تولیدی و اقتصادی هیچ کارگری از چرخه کار خارج نشود.
وی، همچنین با اشاره به اینکه رسیدگی به پرونده شکایات کارگران به صورت کاملً الکترونیکی از طریق سامانه جامع روابط کار صورت میگیرد، حفظ اشتغال موجود را از اهداف مهم دولت دانست و گفت: طبق آمار، میزان صلح و سازش در پروندههای تشکیل شده در گلستان، فراتر از میانگین کشوری است بطوریکه 90درصد پروندههای تشکیل شده مابین کارگر و کارفرما به صلح و سازش ختم میشود.
خواجه مظفری، در خصوص ضرورت تداوم تسهیلات روستایی و مشاغل خانگی به کارگران و روستائیان نیز یادآور شد: تا پایان سال 1400، در بخش تسهیلات روستایی ۶ هزار و ۲۴۲ طرح به میزان 5 هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال تسهیلات دریافت کردند. در بخش تسهیلات مشاغل خانگی مستقل و پشتیبان نیز از مجموع ۲ هزار و ۳۸۷ پرونده تشکیل شده برای دریافت ۵۷۵ میلیارد ریال تسهیلات، به یکهزار و ۵۲۴ طرح در مجموع ۳۴۶ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.
این مسئول، در ادامه با تأکید بر اینکه کارگران به عنوان نیروی مولد کشور، بازوی توانمند اقتصاد و اشتغال به شمار میروند، پاسخگویی به مطالبات جامعه کارگری را از اهم برنامههای این ادارهکل عنوان و بر نقش سرمایهگذاران در احیای واحدهای تولیدی نیمهفعال و چرخاندن چرخ کارخانهها تأکید کرد و گفت: قطعاً از هیچ کوششی برای حمایت از سرمایه گذاران دریغ نخواهیم کرد.