رئیس شورای شهر ششم تهران جدیدترین جزئیات طرح ترافیک شهر تهران و عوامل موثر بر کاهش آلودگی هوا و میزان ترافیک پایتخت را برشمرد.
برغم اینکه گره ترافیک شهر تهران همچنان باز نشده باقی مانده ااست این علامت سوال به وجود میآید که آیا طرحهای ترافیک و کاهش آلودگی هوا بر کاهش میزان ترافیک و آلودگی هوای پایتخت تأثیر فاحشی دارد؟
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در گفتوگو با ایرانآنلاین این علامت سوال را برداشت و گفت: سفرهای درون شهری نزدیک به ۸ میلیونی با وسایل نقلیه عمومی این اواخر و متأثر از همهگیری کرونا به زیر ۳ میلیون مورد در روز رسیده است؛ البته کمبود وسایل نقلیه عمومی هم بیتأثیر نیست. در سال ۹۶، در تهران ۶ هزار دستگاه اتوبوس داشتیم که این تعداد باید در سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۹هزار دستگاه میشد در حالی که به ۲ هزار و ۲۰۰ دستگاه اغلب فرسوده رسیده است.
نتیجهاش میشود اینکه مردم در سرما و گرما در ایستگاههای اتوبوس منتظر میمانند. اتوبوسهای ۲کابین و بیآرتی هم که در حال حاضر بار عمده مسافران را به دوش میکشند به مرز فرسودگی رسیدهاند و این اتوبوسها که در دهه ۹۰ آنها را ۲۴۰ میلیون تومان خریداری کرده بودیم حالا به ۷ میلیارد تومان رسیده است و با وجود بودجههایی که در نظر گرفته شده براحتی امکان جایگزینی ندارند به طوری که با بودجه تخصیص داده شده برای خرید اتوبوس، میتوان برای کل کشور ۱۵۰ دستگاه خرید که این مبلغ برای شهر تهران با نیاز پیشبینی شده سالجاری، پول توجیبی هم نیست، یا بودجهای که امسال برای مترو در نظر گرفته شده، ۵۲ میلیارد تومان است که این هم بیشتر به یک شوخی میماند زیرا با این مبلغ میتوان چیزی در حدود ۴۵ متر یعنی ۱۰۰ قدم به ظرفیت مترو در شهر تهران اضافه کرد.
بر همه اینها اضافه کنم که انبارهای قطعات یدکی اتوبوس و واگنهای مترو هم خالی شده و متأسفانه دوستان به فکر جایگزینی آنها نبودند که این ضربه بزرگی را به این بخش وارد کرده و بدون شک بر ترافیک و آلودگی هوای شهر تهران اثرگذار خواهد بود.
با اینکه خرید و نگهداری وسایل نقلیه عمومی معضل پیچیدهای است اما باید به مترو بهعنوان یک وسیله حملونقل پاک اهمیت بیشتر دهیم تا در کاستن آلودگی هوای تهران مؤثر باشد، ضمن اینکه ما تلاشمان را ادامه خواهیم داد تا وسایل نقلیه عمومی به اندازه کافی تأمین شود و بر اساس طرح جامع ترافیک تهران، در سال ۱۴۰۴ حدود ۱۱ هزار دستگاه اتوبوس و ۲ هزار واگن مترو در شهر تهران داشته باشیم چراکه از هر جهت فکر کنیم به نفعمان است حملونقل عمومی را با بهای متعادل و مناسب سر و سامان دهیم.
مشروح این گفتوگو را میتوانید در ادامه ببینید.