اخبار آنلاین روزنامه ایران (ایران آنلاین) وابسته به موسسه فرهنگی و مطبوعاتی ایران

  • پنج شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۰
اخبار آنلاین روزنامه ایران (ایران آنلاین) وابسته به موسسه فرهنگی و مطبوعاتی ایران

افزایش طول عمر با مصرف روغن زیتون

افزایش طول عمر با مصرف روغن زیتون
آرزوکیهان

آخرین مطالعات انجام شده نشان میدهد که مصرف روزانه نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون می تواند خطر مرگ بر اثر ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی را کاهش دهد.

به گزارش ایران آنلاین به نقل از ساینس،‌ مطالعه بر بیش از 90 هزار تن نشان داده است که مصرف روغن زیتون به صورت روزانه می تواند خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی و ابتلا به سرطان را کاهش دهد.


محققان دریافتند افرادی که بیش از نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون در روز مصرف می‌کنند، 19 درصد کمتر در معرض خطر مرگ به هر دلیلی نسبت به افرادی هستند که مصرف نمی‌کنند.
روغن زیتون بخشی از "رژیم غذایی مدیترانه ای" است که در کشورهایی مانند ایتالیا، اسپانیا، فرانسه و یونان مصرف می شود.


افرادی که به این روش غذا می خورند، با داشتن مقدار زیادی سبزیجات، میوه، ماهی، آجیل و غلات و همچنین روغن زیتون، سالم تر هستند و عمر طولانی تری دارند.
از شرکت کنندگان در این مطالعه هر چهار سال یکبار در مورد رژیم غذایی آنها، از جمله روغن زیتون مورد استفاده در سس سالاد، افزودن به غذا یا نان و استفاده در پخت و یا سرخ کردن در خانه سؤال شده است.


محققان دریافتند افرادی که بیش از نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون در روز مصرف می‌کنند، 19 درصد کمتر از افرادی که به ندرت یا هرگز روغن زیتون مصرف نمی‌کنند، به هر علتی می‌میرند.
در این افراد خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی 19 درصد کمتر و خطر مرگ ناشی از سرطان 17 درصد کمتر بود.


یکی از مزیت های اصلی روغن زیتون ممکن است این باشد که مردم از آن به جای محصولات چرب مانند کره و مایونز استفاده می کنند که به کاهش سطح کلسترول بد آنها کمک می کند.


هنگامی که این مطالعه به اثرات جایگزینی حدود سه چهارم قاشق غذاخوری کره با روغن زیتون در روز پرداخت، دریافتند که این امر خطر مرگ زودهنگام را تا 14 درصد کاهش می دهد.
دکتر Marta Guasch-Ferré، نویسنده اصلی این مطالعه، از دانشگاه هاروارد در این باره گفت: یافته‌های ما از توصیه‌های رژیم غذایی فعلی برای افزایش مصرف روغن زیتون و سایر روغن‌های گیاهی غیراشباع حمایت می‌کند.


پزشکان باید به بیماران توصیه کنند که برای بهبود سلامتی خود، چربی‌های خاصی مانند مارگارین و کره را با روغن زیتون جایگزین کنند.
این مطالعه که در ژورنال کالج آمریکایی قلب و عروق منتشر شده است، نشان می‌دهد که روغن زیتون ممکن است فوایدی داشته باشد، حتی زمانی که مردم از آن بسیار کمتر از مصرف آن در کشورهای مدیترانه‌ای استفاده می‌کنند.


جالب اینجاست که  افرادی که روغن زیتون مصرف می کنند همچنین ۲۹ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های تخریب‌کننده عصبی مانند بیماری آلزایمر بودند.

کارشناسان بر این باورند که اثرات روغن زیتون بر سلامتی احتمالاً ناشی از چندین خاصیت از جمله اسیدهای چرب تک غیراشباع آن است.

افرادی که روغن زیتون مصرف می کردند اغلب از نظر بدنی فعال تر بودند و در مقایسه با افرادی که روغن زیتون کمتری مصرف می کردند، میوه و سبزیجات بیشتری مصرف می کردند.


دکتر Marta Guasch-Ferré گفت: "ممکن است مصرف بیشتر روغن زیتون نشانگر یک رژیم غذایی سالم تر و وضعیت اجتماعی-اقتصادی بالاتر باشد."
با این حال، حتی پس از تعدیل این عوامل و سایر عوامل وضعیت اقتصادی اجتماعی، نتایج ما تا حد زیادی یکسان باقی ماند.

انتهای پیام/

کپی