هرچند پیشبینیهای هواشناسی نشان میدهد جبهه بارشی که تا فردا در 24 استان فعال است بارشهای خوبی را در کوهرنگ چهار محال و بختیاری و غرب استان اصفهان خواهد داشت اما مدیرکل سازمان هواشناسی استان اصفهان میگوید قطعاً بارشهای پاییزی جبران کم بارشیهای استان را نمیکند و باید چشم به بارشهای زمستانی داشت، البته در صورت نرمال بودن بارشها در 3 ماهه آخر سال بازهم خشکسالیهای کشاورزی استان جبران نخواهد شد.
روزنامه ایران/ «حمیدرضا خورشیدی» مدیر کل هواشناسی خوزستان در گفتوگو با «ایران» تصریح کرد: پیشبینیهای ما نشان میدهد تا فردا هم در کوهرنگ بهعنوان سرمنشأ زاینده رود و هم مناطق غربی استان بارشهای خوبی خواهیم داشت.
بهگفته وی در48 ساعته جمعه و شنبه در سمیرم 29 میلیمتر بارش باریده واین در حالی است از ابتدای مهر ماه تاکنون در این ایستگاه تنها بارش 57 میلیمتر ثبت شده بود. وی با اشاره به اینکه انتظار میرود بارشهای زمستانی بویژه بارشهای نیمه دی ماه در اصفهان حد نرمال باشد، افزود: هرچند پیشبینیها حکایت از جبران کمبود بخشی از بارشها در زمستان دارد اما قطعاً اثرات خشکسالی کشاورزی اصفهان تا سالها قابل جبران نیست.
در همین حال «حسن ساسانی» مدیر عامل شرکت آب منطقهای اصفهان در گفتوگو با «ایران» در این خصوص افزود: میزان بارش در«کوهرنگ» ایستگاه شاخص حوزه زاینده رود از آغاز سال آبی جاری (اول مهر) تا 27 آذرماه جاری 143 میلیمتر بوده است و این در حالی است که این ایستگاه در مدت مشابه سال گذشته 371 میلیمتر را دشت کرده بوده که کاهش معناداری دارد. همچنین میانگین بارش در همین بازه و در بلندمدت در کوهرنگ ایستگاه شاخص زاینده رود 371 میلیمتر بوده که مقایسه این اعداد نشان میدهد میزان بارش در این ایستگاه نسبت به سال گذشته و بلند مدت با کاهش 61 درصدی مواجه بوده است. البته لازم به یادآوری است این آمار مربوط به قبل از فعالیت سامانه بارشی است که در حال حاضر درمنطقه فعال است و پیشبینیها نشان میدهد این سامانه بارشهای مناسبی را در سر شاخههای زاینده رود خواهد داشت و ما نیز امیدواریم این پیشبینیها محقق شود.
وی افزود: متأسفانه استان با کاهش شدید بارش مواجه است و ما در سال گذشته خشکسالی را در اصفهان تجربه کردیم که در 50 سال اخیر بیسابقه بوده است لذا انتظار داریم مردم و بهرهبرداران بخشهای مختلف از جمله کشاورزی صرفهجویی در مصرف آب را در سرلوحه زندگی و کار خود قرار دهند. این کم بارشی موجب شده در حال حاضر حجم مخزن سد زاینده رود به 161 میلیون متر مکعب برسد که از کاهش 73 درصدی نسبت به میانگین بلند مدت برخوردار است.