اخبار آنلاین روزنامه ایران (ایران آنلاین) وابسته به موسسه فرهنگی و مطبوعاتی ایران

  • یکشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۰

دستور همبرگر باب‌اسفنجی، مخصوص رستوران آقای خرچنگ

همه بدانند، جز پلانگتون

همه بدانند، جز پلانگتون
نگار حسینخانی روزنامه نگار

«رفتم توی آشپزخانه و به بابام گفتم: باباجان، خیلی گرسنه‌ام. ناهار چه داریم؟ بابام گفت: یک آش خیلی خوشمزه. بابام آش را در دو بشقاب گود کشید و روی میز گذاشت. خودش دو، سه قاشق آش خورد.

از صورتش پیدا بود از آشی که پخته خوشش نمی‌آید. من هم همان‌طور به آش نگاه می‌کردم و به آن لب نمی‌زدم. آش بوی دود می‌داد. رنگش هم سیاه بود. بابا من را دعوا کرد که چرا غذایم را نمی‌خورم. قاشق را برداشتم، ولی هر چه کردم، دیدم نمی‌توانم از آن آش بخورم. بلند شدم و بشقاب آشم را جلو سگ‌مان ریختم. بابام باز هم دعوایم کرد. ولی، وقتی دید سگ‌مان هم از آن آش بدش آمده، آرام شد. آن وقت، خودش هم آش بشقابش را دور ریخت و گفت: راستی راستی که آش بدمزه‌ای شده! بابام من را به رستوران برد. دو تا غذای خوب و خوشمزه خوردیم.» این داستانِ کتابِ «قصه‌های من و بابام» درجلد اول  را یادتان هست؟ من‌که بخشی از کودکی‌ام را با این قصه‌ها سر کرده‌ام، تصویرهای زیادی از آن را با خود به همراه آورده‌ام، تصویرهایی که بزرگسالی را برایم دلچسب‌تر کرده. اما غرض از یادآوری این داستان الکی نبود. به خاطر می‌آورم، وقتی که این قصه را خواندم، به این فکر کردم که ممکن است بابا وقتی از آن آش بدمزه دل کنده و پسر را به رستوران برده، چه سفارش داده‌‌اند تا بوی دود آش را از زیر دماغ خود پاک کنند؟ در ادامه داستان نیامده که پسر چه خورده که تا این اندازه کیفور شده. من اما می‌دانم اگر یک روز آش بوگندو را در سطل زباله بریزم چه سفارش می‌دهم.

سفر به رستوران آقای خرچنگ
از شما چه پنهان... می‌روم رستوران آقای خرچنگ در شهر «بیکینی‌باتم» تا باب اسفنجی برایم بهترین همبرگر دنیا را درست کند. با همان دستور پخت که پلانگتون هیچ‌وقت به آن نرسید.
من دستور پخت این همبرگر را پیش‌تر از آقای خرچنگ گرفته‌ام. همان دستور که سال‌ها در گاو صندوق خود نگه داشته. دوست دارید امروز با هم از آن همبرگرهای باب اسفنجی درست کنیم؟ خب منتظر چه هستید، دست به کار شوید.
اول کمی گوشت چرخ‌کرده آقای گوساله را در ظرفی بریزید. با احترام این کار را انجام دهید، چون آقای گوساله حتماً به ما لطف کرده که اجازه داده ما از گوشت او بخوریم و گرسنه نباشیم. بعد دست‌های خود را خوب بشویید و آن را با دست‌هایتان ورز دهید، یعنی گوشت را مشت کنید، بعد دست را باز کنید و دوباره تکه‌ها را به هم بچسبانید و دوباره آن را چنگ بزنید. این یک نرمش سبک برای آماده کردن شما و آقای گوساله قبل از همبرگر شدن است.
وقتی حسابی خستگی گوشت را از تن‌اش بیرون کشیدید، یک تخم مرغ روی آن بشکنید. این کار بدن گوشت را خنک می‌کند. تخم مرغ مثل چسب است و گوشت لت و پاره را دوباره به هم می‌چسباند. بعد یک پیاز را رنده کنید. برای اینکه چشمتان نسوزد، جلوی باد بنشینید. بعد پیاز را هم بچلانید. اصلاً ما برای آماده کردن این غذا نیاز داریم با دست‌هایمان نقش یک ماساژور را بازی کنیم. خب، حالا آب پیاز را بیرون و تفاله را روی گوشت بریزید، بعد نوبت سیر، فلفل، نمک و ادویه همبرگر است و کمی پودر نان خشک شده. شاید بپرسید چقدر؟ هر قدر دوست دارید. آنقدر که آب گوشت گرفته شود و شُل و وِل نباشد. بعد دوباره حسابی با دست گوشت را ماساژ دهید. آنقدر که نرم شود و شما را وسوسه کند بپزید و بخوریدش. حالا چند دقیقه صبر کنید که گوشت استراحت کند. در این مدت یک قسمت از کارتون باب اسفنجی را تماشا کنید و بلند بخوانید: آماده‌اید بچه‌ها؟/ بله ناخداااااااااااااااا/ نشنیدم صداتونوووو/ بله ناخدااااااااا/ اوووووووووووووو/ میاد پیشتون با خوشحالی/ باب اسفنجی/ عاشق آبه این تپلی/ باب اسفنجی/ اسفنج کوچیک دندون خرگوشی/ باب اسفنجی، باب اسفنجی، باب اسفنجی، باب اسفنجی، شلواااااااار مکعبــــــــــــــییییی

طبخ همبرگر باب اسفنجی
حالا گوشت‌ها را دایره کنید. ضخامت گوش یک و نیم سانتیمتر باشد؟ اندازه‌ها را که بلدید؟ اگر نه، گوشت را اندازه کف دست‌تان وقتی انگشت‌هایتان را باز کرده‌اید، پهن کنید. می‌دانید چرا؟ چون گوشت‌ها روی گرمای گاز خودشان را جمع می‌کنند و کوچک می‌شوند. پس حسابی اندازه‌ای که می‌خواهید نان‌تان را پر  و پهن‌اش کنید. یادم رفت بپرسم؟ ماهی‌تابه یا دستگاه گریل دارید؟ ما باید همبرگرهای باب‌اسفنجی را روی این ماهی‌تابه‌ها درست کنیم. خب ماهی‌تابه را روی شعله بگذارید تا گرم شود، اما حرارت را زیاد نکنید. ملایم باشد، چون همه چیز در آرامش خوشمزه‌تر پخته می‌شود، بعد کف‌گیر باب‌اسفنجی را دست‌ بگیرید و بخوانید، باب اسفنجی، باب اسفنجی، باب اسفنجی.
8 دقیقه طول می‌کشد تا دو طرف گوشت گریل شود. خب آشپزهای عزیز! دست‌تان در برش زدن چقدر ماهر است؟ می‌خواهیم نان‌های همبرگر را از وسط با دقت برش بزنیم. بعد روی نان را با سس مایونز و کچاپ نقاشی آبرنگی کنیم. برگ‌های کاهو را بچینیم، گوجه فرنگی حلقه شده را روی آن بگذاریم (و اگر دوست دارید پیازهای حلقه شده)، البته گزینه جذاب دیگری را هم می‌توانید به این دلچسب اضافه کنید؛ پنیر ورقه‌ای.... حالا شما یک همبرگر باب اسفنجی دارید که می‌توانید حسابی از آن لذت ببرید.

کپی