اخبار آنلاین روزنامه ایران (ایران آنلاین) وابسته به موسسه فرهنگی و مطبوعاتی ایران

  • شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۰

استفاده از هوش مصنوعی برای کاهش ضایعات مواد غذایی

استفاده از هوش مصنوعی برای کاهش ضایعات مواد غذایی

یک استارت اپ در لهستان برای کاهش ضایعات مواد غذایی از یک سیستم قیمت گذاری مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده کرده است.

 تنها در آمریکا سالانه بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از مواد غذایی سالم و قابل مصرف دور ریخته می‌شوند و این کار تبعات منفی اقتصادی و زیست محیطی به همراه می‌آورد. این ضایعات عامل نشر گسترده گازهای گلخانه‌ای نیز هستند.

استارت اپ ویست لس در لهستان برای حل این مشکل از یک سیستم هوش مصنوعی برای کاهش خودکار قیمت مواد غذایی فاسدشدنی در گذر زمان استفاده کرده تا از فروخته نشدن آنها جلوگیری کند و مشتریان را به خرید اقلام مذکور قبل از فاسدشدن آنها ترغیب کند.

هر چقدر زمان کمتری به انقضای تاریخ مصرف این اقلام خوراکی باقی مانده باشد، قیمت آنها بر مبنای الگوریتم هوش مصنوعی بیشتر کاهش می‌یابد. قرار است الگوریتم یادشده به طور آزمایشی بر روی نرم افزار فروش شرکت مترو نصب شود که دارای ۶۷۸ شعبه در ۲۴ کشور جهان است.

امید می‌رود استفاده از این سیستم موجب کاهش حدوداً ۴۰ درصدی ضایعات مواد غذایی شود. دقت الگوریتم یادشده نیز در حدود ۸۰ درصد برآورد شده است./مهر

کپی