مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، بر مصرف میوه به جای شیرینی و شکلات در ایام نوروز تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر زهرا عبداللهی گفت: مصرف میوه و سبزی به دلیل دارا بودن مواد مغذی گوناگون از جمله ویتامینهای A، C، B، املاح معدنی آهن، منیزم، پتاسیم و موادآنتی اکسیدانی همچون فلاونویید و کارتنویید میتواند با تقویت سیستم ایمنی ما را در برابر بیماریهای زیادی به خصوص کرونا بیمه کند.
او درباره بایدها و نبایدهای تغذیهای در ایام نوروز گفت: به طور کلی رعایت پروتکلهای دقیق بهداشتی در ایام نوروز برای پیشگیری از کرونا ضروری است. بنابراین از دید و بازدیدها و دورهمیهای فامیلی تاحد امکان باید اجتناب کرد.
وی تاکید کرد: در صورت لزوم از انواع شیرینیهای ساده و در اندازه کوچک برای پذیرایی استفاده کنید تا میهمانان با افزایش دریافت قند و چربی اضافی مواجه نشوند. خودتان نیز اگر مایل به مصرف شیرینی هستید از شیرینیهای ساده و کوچک و به مقدار کم استفاده کنید. شیرینیهای تازه که با مقادیر زیاد شکلات، خامه و یا ژله تهیه میشوند، میزان کالری بالایی دارند و مقادیر زیادی قند و چربی وارد بدن میکنند که علاوه بر اضافه وزن، بالارفتن میزان چربیهای خون را نیز به دنبال خواهند داشت.
دکتر عبداللهی با بیان اینکه مصرف زیاد مواد قندی و شیرینی موجب تضعیف سیستم ایمنی شده و از این طریق خطر ابتلا و شدت بیماری کرونا را افزایش میدهد، افزود: توصیه میشود برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی که عامل خطر ابتلا به کرونا است، به جای شیرینی یا شکلات، یک عدد میوه مصرف کنید.
وی عنوان کرد: آنتی اکسیدانها از طریق ترکیب شدن با رادیکالهای آزاد که به دنبال واکنشهای اکسیداسیونی در بدن تولید میشوند از آسیب و تخریب سلولهای بدن جلوگیری میکنند. در واقع مصرف سبزیجات رنگارنگ به دلیل املاح معدنی و ویتامینهای مختلف میتوانند بروز بیماریهای غیر واگیر مثل بیماریهای قلبی، فشار خون، دیابت، سرطان به خصوص سرطانهای دستگاه گوارش و چاقی را در افراد کاهش دهند.
دکتر عبداللهی گفت: همچنین مصرف میوه و سبزی میتواند از افزایش وزن و چاقی که احتمال ابتلا به کرونا را در فرد افزایش میدهد جلوگیری کند. چاقی خود یک عامل خطر مهم ابتلا به کرونا محسوب میشود. مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ در افراد چاق بیشتر است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه توصیه کرد: به راحتی و با افتخار به میزبان بگویید که برای کنترل وزن و حفظ سلامتی نمیخواهید در مصرف شیرینی و شکلات و آجیل و حتی میوه زیاده روی کنید. از انواع شربتهای خانگی کم شیرین مانند شربت سکنجبین، شربت خاکشیر، شربت به لیمو، شربت آبلیمو و به جای نوشابههای گازدار و آب میوههای صنعتی که قند زیادی دارند استفاده کنید.
وی گفت: از تعارف کردن زیاد و اصرار برای خوردن به میهمان خودداری و هرگز همپای هر میهمان شما هم شیرینی و آجیل مصرف نکنید، به تغذیه کودکان و نوجوانان توجه بیشتری کنید تا از پرخوری در مصرف شیرینی و شکلات و آجیل و ابتلا به چاقی آنها جلوگیری شود/شبکه خبر