دیدار امروز سپاهان و استقلال، مسابقهای است که حالا رنگ و بوی تازهای دارد. چرا که نیمکت 2 تیم نسبت به فصل گذشته تغییر کرده و مربیان جدیدی هدایت آنها را بر عهده دارند. در یک سو، محرم نویدکیا قرار دارد و در سمت دیگر محمود فکری.
چهرههایی که در دوران بازیگری برابر هم سابقه بازی دارند ولی حالا برای اولین بار است که بهعنوان سرمربی مقابل هم قرار میگیرند. آنها هم تشابهاتی دارند و هم از جهاتی با یکدیگر متفاوت هستند و این موضوع، تقابل این 2 تیم پرطرفدار فوتبال ایران را جذابتر کرده است.
اولین وجه تشابه نویدکیا و فکری، کاپیتان بودن آنها در سپاهان و استقلال است. در سال ۱۳۸۱ پس از قهرمانی تیم ملی امید در بازیهای آسیایی 2002 بوسان که نویدکیا در ترکیب آن فیکس بازی میکرد، او با وجود اینکه از همه همتیمیهایش جوانتر بود، با پیشنهاد آرمناک پطروسیان، لئون استپانیان و مجید بصیرت و با رضایت فرهاد کاظمی بازوبند کاپیتانی تیم بهعنوان هدیه به او داده شد و به جز 2 فصلی که به بوندسلیگا رفت تا برای بوخوم بازی کند و بعد از آن به سپاهان بازگشت، تا ۲۴ مهر ۱۳۹۵ و هفته هشتم لیگ شانزدهم که در بازی مقابل ذوبآهن از دنیای فوتبال خداحافظی کرد، بازوبند کاپیتانی سپاهان را بر بازوی خود داشت.
در مقابل، فکری هم که مانند نویدکیا سابقه قهرمانی با تیم ملی در بازیهای آسیایی را دارد و در بازیهای 1998 بانکوک به این افتخار رسید، سال 1382 و بعد از جدایی جواد زرینچه و مهدی پاشازاده از استقلال، کاپیتان استقلال شد و تا پایان لیگ ششم که در این تیم بازی میکرد، در ۱۴۹ بازی بازوبند کاپیتانی استقلال را بر بازو بست. فکری ۱۴۱ بار بازی را بهعنوان کاپیتان برای استقلال شروع کرد که از این نظر بعد از سید مهدی رحمتی در رده دوم تعداد کاپیتانی در تاریخ باشگاه استقلال قرار دارد. البته آنها از لحاظ تعداد بازی برای سپاهان و استقلال هم تقریباً نزدیک به هم هستند. نویدکیا 347 بار در 2 مقطع برای سپاهان به میدان رفت و فکری هم در 2 مقطع در ۳۴۵ بازی رسمی برای استقلال به میدان رفته و رکورددار تعداد بازی با پیراهن استقلال است.
نکته جالب درباره این 2 پست بازی آنهاست. نویدکیا که سال ۱۳۷۷ توسط مهدی مناجاتی به تیم بزرگسالان سپاهان آمد، تا سال ۱۳۸۱ در پست هافبک دفاعی بازی میکرد اما در این سال به پیشنهاد کاظمی، پست خود را از هافبک دفاعی به هافبک هجومی تغییر داد. این در حالی است که فکری هم که سال 1370 به استقلال آمد، تا سالها یکی از هافبکهای دفاعی آبی پوشان بود و بعد در اواخر فوتبال خود بهعنوان مدافع میانی به میدان میرفت.
نویدکیا یکی از پرافتخارترین بازیکنان باشگاهی ایران به شمار میرود که در لیگهای دوم، نهم، دهم، یازدهم و چهاردهم با سپاهان به قهرمانی لیگ برتر رسید و 4 بار هم جام قهرمانی حذفی را با زردپوشان اصفهانی بالای سر برد. فکری هم 2 بار در لیگهای 76 و 79 آزادگان و یک بار هم در پنجمین دوره لیگ برتر، با استقلال به قهرمانی رسید و 3 بار هم در جام حذفی با آبیها قهرمانی را کسب کرد.
فکری و نویدکیا با تیمهای محبوب خود تا آستانه قهرمانی قاره کهن هم پیش رفتند اما به آن نرسیدند. فکری با استقلال در سال 1999 به فینال جام باشگاههای آسیا رسید ولی تیمش برابر جوبیلو ایواتا ژاپن شکست خورد. نویدکیا هم در سال 2007 با سپاهان به فینال لیگ قهرمانان آسیا رسید ولی تیمش به اوراوا رد دیاموندز ژاپن تن به شکست داد. فکری و نویدکیا حالا برای اولین بار بهعنوان سرمربی روی نیمکت تیمهای خود نشستهاند. آنها هم سودای قهرمانی در سر دارند و هم در پی اثبات خود روی نیمکت تیمهایشان هستند. استقلال و سپاهان سالهاست که به قهرمانی نرسیدهاند و حالا باید دید 2 کاپیتان سابق میتوانند مأموریتهای خود را بخوبی به پایان برسانند یا خیر.