گروه سیاسی/ درحالی که دولت دونالد ترامپ در روزهای پایانی خود، با پرواز بمب افکنهای بی52 دور تازهای از تحرکات نظامی را در منطقه آغاز کرده است، وزیر خارجه ایران و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، در رویکردی همسو، ضمن بیتأثیر خواندن این تحرکات به امریکا هشدار دادند که جمهوری اسلامی ایران آماده پاسخگویی و درهم شکستن هر تهدیدی است.
نخستین واکنش از آن ظریف بود. وزیر خارجه یکشنبه شب با انتشار تصاویری از بمب افکنهای امریکایی در صفحه «توئیتر» خود، خطاب به امریکا نوشت: «اگر هدف از حضور و گشتزنی بی52 اچ شما ترساندن یا هشدار دادن به ایران است، شما باید این میلیاردها دلار را برای سلامت مالیات دهندگان خود خرج میکردید.» او تصریح کرد: «هرچند ما بیش از 200 سال است که جنگی را شروع نکردهایم، اما از درهم شکستن متجاوزان ابایی نداریم. فقط از بهترین دوستانتان که از صدام حمایت کردند، بپرسید.»
سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز که در حاشیه همایش مدیران بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و در جمع خبرنگاران سخن میگفت، با بیان اینکه پرواز دو فروند هواپیمای «بی ۵۲» از امریکا به روی منطقه و بازگشت آنها ارزش عملیاتی قابل توجهی ندارد، اظهارکرد: طی یک ماه اخیر ناو هواپیمابر و ناو بالگردبر امریکا و همچنین زیرسطحی جورجیا از منطقه خلیج فارس خارج شده و در شعاع بیش از هزار کیلومتر از سواحل ایران قرار گرفتهاند و مجموعه اقدامات دشمن که آن را نمایش قدرت نام گذشتهاند، نشان دهنده این است که نسبت به قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران دچار ترس و واهمه هستند. او تأکید کرد: نیروهای مسلح ایران باوجود علم به اینکه دشمن با توجه به آمادگی نیروهای مسلح ایران قادر به انجام کاری نیست، اما برای پاسخ به همه این تهدیدات کاملاً آماده است و نیروهای ما در اوج آمادگی به سر میبرند.
سرلشکر باقری با اشاره به رزمایشهای اخیر نیروهای مسلح گفت: طی ۲۰ روز گذشته بیش از ۱۰ مورد رزمایش عملیاتی در زمین، دریا، پدافند، حوزه پهپادی و همچنین موشکی داشتیم و همچنین در حوزه زمینی رزمایشهایی را در روزهای آتی خواهیم داشت که نشان دهنده آمادگی نیروهای مسلح برای دفاع از حریم امنیت و منافع ملی کشورمان است و این آمادگی همچنان ادامه خواهد داشت.
از رزمایشهای مورد اشاره سردار باقری، یکی رزمایش موشکی سپاه پاسداران بود که مورد توجه رسانههای خارجی قرار گرفت. در این رزمایش، با استفاده همزمان از پهپاد و موشک، شیوههای رزم جدیدی بهکار برده شد. همچنین شلیک یک موشک بالستیک به عمق 1800 کیلومتری اقیانوس هند که در فاصله 160 کیلومتری ناو امریکایی به هدف فرضی اصابت کرد، از سوی رسانههای خارجی دارای پیام ویژهای به نیروهای امریکایی تعبیر شد.