سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به جلسه این کمیسیون با حضور ظریف گفت: طبق گفتههای وزیر امور خارجه، سیاست کشورمان در مواجهه با دولت بایدن «اقدام در برابر اقدام» خواهد بود و ما اقدام در برابر بیانیه و امضا را نمیپذیریم.
وزیر امور خارجه گفت: ایران نه به دنبال تنش و نه جنگ است و اقدامات دولت در حال خروج ترامپ، اثری بر اراده مردم ایران نمیگذارد.
محمد جواد ظریف عصر امروز دوشنبه در حاشیه نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با تشریح مباحث مطرح شده در این نشست در خصوص اقدامات دستگاه دیپلماسی در پیگیری مقابله با آمران و عاملان شهادت سردار سلیمانی اظهار کرد: وزارت خارجه در سطح بین المللی و دو جانبه، پیگیریهای حقوقی در داخل ایران و همچنین عراق انجام داده است که گزارش آن به نمایندگان ارائه شد.
وزیر امور خارجه همچنین در واکنش به تحرکات ترامپ علیه ایران در روزهای پایانی دولتش تصریح کرد: ایران نه به دنبال تنش و نه جنگ است، اما اقدامات دولت مفتضح در حال خروج ترامپ اثری بر اراده مردم ایران نمیگذارد.
ظریف خاطرنشان کرد: اگر کسی قصد تجاوز به ایران را داشته باشد باید سوابق تجاوزهای پیشین را در نظر بگیرد، اما فکر میکنم در یکی دو روز باقی مانده از عمر دولت ترامپ، بازدارندگی ما به خوبی عمل میکند.
وی در خصوص انتخاب رایزنهای بازرگانی در سفارتخانههای ایران در خارج از کشور نیز گفت: در سفر به منطقه و روسیه موضوع اعزام رایزن بازرگانی را مخصوصاً برای کشورهای هدف پیگیری میکنم، اما مسئولیت اعزام این رایزنها بر عهده وزارت صمت است و وزارت خارجه نیز تمام همکاریها را در این زمینه انجام میدهد.
وزیر امور خارجه همچنین با تاکید بر حمایت ایران از تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان در موضوع قرهباغ، خاطرنشان کرد: مخالفت ما در حمله به مناطق مسکونی به ویژه شهر گنجه است که جزو میراث تاریخی است.
ظریف در خصوص اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها گفت: وزارت امور خارجه صرف نظر از تحلیل خود، قانون کشور را اجرا خواهد کرد. معتقدیم مبنای دموکراسی همین است و دولت نیز اعتقاد دارد که قانون مجلس باید اجرا شود.
وی ادامه داد: نمایندگان در خصوص برخی سوالات خود از پاسخهای بنده قانع شدند و در اکثر موارد سوالات نیز قرار شد که فکر کنند، سایر سوالات هم به صحن میرود.
ابوالفضل عمویی در تشریح نشست عصر امروز(دوشنبه، 29 دی ماه) کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان برگزار شد، گفت: در این نشست 12 سؤال نمایندگان از وزیر امور خارجه مطرح شد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به موضوع سوالات مطرح شده در این جلسه، اظهار داشت: این موضوعات در رابطه با واکنش وزارت امور خارجه به سیاست های ترکیه در منطقه قفقاز و سدسازی های این کشور، مناقشه قره باغ، پیگیری های حقوقی مرتبط با ترور شهید سلیمانی، اقدامات صورت گرفته در مورد ترور شهید فخری زاده، اقدامات صورت گرفته جهت تقویت دیپلماسی اقتصادی در کشورهای همسایه از جمله عراق و سوریه بود.
وی افزود: همچنین سوالاتی در خصوص آخرین وضعیت افتتاح کنسولگری کشورمان در حلب و لاذقیه و پیگیری وضعیت لنج های بنادر آبادان، اروندکنار و خرمشهر در تجارت با کویت مطرح شد.
عموئی ادامه داد: بعد از استماع پاسخ های وزیر امور خارجه، ۲ نفر از نمایندگان از پاسخ های وی قانع شدند اما نمایندگان طراح 5 سؤال از پاسخ های ظریف قانع نشده و بر ارسال این سؤالات به صحن علنی تاکید کردند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم اضافه کرد: همچنین ۵ نفر از نمایندگان هم اعلام نظر خود درباره پاسخ های وزیر را منوط به بررسی های تکمیلی کردند و طی هفته های آتی پاسخ خود را به کمیسیون امنیت ملی اعلام می کنند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به بخش پایانی این نشست ۳ ساعته، خاطرنشان کرد: در این جلسه همچنین محمدجواد ظریف گزارشی از آخرین تحولات در سیاست داخلی ایالات متحده و پیش بینی ها درباره روند آتی سیاست خارجی این کشور به اعضای کمیسیون امنیت ملی ارائه و تاکید کرد سیاست کشورمان در مواجهه با دولت بایدن «اقدام در برابر اقدام» است و ما اقدام در برابر بیانیه و امضا را نمی پذیریم./خانه ملت و ایرنا