بامداد شنبه (۲۷ دی) زمینلرزهای به بزرگی ۵/۵ ریشتر در عمق ۱۹ کیلومتری زمین، مرز خلیج فارس، جزیره قشم و هرمزگان - حوالی کنگ در استان هرمزگان را لرزاند.
این زلزله ساعت ۰۱:۰۱ بامداد شنبه (۲۷ دی) در ۲۸ کیلومتری کنگ، ۳۴ کیلومتری بندر لنگه و ۴۵ کیلومتری جزیره تنب بزرگ در استان هرمزگان اتفاق افتاده است و در پی آن، تیمهای ارزیاب به مناطقی که زمینلرزه بیشتر در آنها احساس شده است، اعزام شدهاند.
در پی این زمینلرزه که در ۱۲۰ کیلومتری بندرعباس - مرکز استان هرمزگان - رخ داده، روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی اورژانس هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا گفت که تاکنون تلفات جانی و مالی از شهرستانهای مختلف این استان گزارش نشده است.
تیمهای ارزیاب اورژانس در بندر کنگ و بندر خمیر مستقر شدهاند و نیروهای اورژانس در این دو بندر و همچنین در بندر لنگه و دیگر مناطقی که احتمال وقوع پسلرزهها در آنها وجود دارد، در حالت آمادهباش هستند.
به گفته روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی اورژانس هرمزگان، تا لحظه انتشار این خبر هیچگونه تلفاتی از جانب تیمهای ارزیاب گزارش نشده است، اما ارزیابیهای دقیقتر در مناطقی که زمینلرزه بیشتر در آنها احساس شده است، همچنان ادامه دارد.
به گزارش ایسنا، مجتبی خالدی سخنگوی اورژانس کشور نیز گفت: سه بیمارستان بندر خمیر، بندر لنگه و جزیره قشم در آمادهباش کامل قرار دارند و آماده پذیرش مصدومان احتمالی زلزله هستند.
به گفته وی، اورژانس دریایی نیز با ظرفیت کامل آماده خدمترسانی به شناورهایی است که احتمال دارد از این زلزله آسیب دیده باشند.
سخنگوی اورژانس کشور همچنین با بیان اینکه "به خاطر بدی آب و هوا، تمام بنادر به غیر از بندر پل، جهت شناورهای سبک بسته بوده است"، افزود: تا لحظه انتشار این خبر هیچگونه تلفاتی از جانب تیمهای ارزیاب گزارش نشده است، اما ارزیابیهای دقیقتر در مناطقی که زمینلرزه بیشتر در آنها احساس شده است، همچنان ادامه دارد.
ساعتی بعد از وقوع این حادثه، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تأیید کرد که تاکنون هیچ مصدوم و خسارتی در پی وقوع این زمینلرزه اعلام نشده است و طبق استعلام از استانداری هرمزگان، تمامی مسیرها باز هستند و بنا بر اعلام بیمارستانها، هیچ مصدومی تاکنون به بیمارستانها و مراکز درمانی مراجعه نداشته است.
بر اساس این گزارش، حوالی ساعت دو و نیم بامداد شنبه، وزارت بهداشت خبر داد که جلسه مدیریت بحران شهرستان بندر خمیر به منظور پایش خسارات و تلفات احتمالی زلزله استان هرمزگان، در مرکز بهداشت این شهرستان برگزار شده است.
طبق اعلام مرکز لرزهنگاری کشوری مؤسسۀ ژئوفیزیک دانشگاه تهران، در ساعت ۲:۵۴ بامداد شنبه (۲۷ دی) یعنی یک ساعت و ۵۳ دقیقه بعد از زمینلرزه اولیه در استان هرمزگان، زلزله دیگری به بزرگی ۳.۸ ریشتر در عمق ۹ کیلومتری زمین در حوالی زمینلرزه قبلی رخ داد.
ثبت ۳ زمین لرزه در استان خراسان رضوی با بزرگای ۳.۲ و بیشتر
در هفته گذشته در استان خراسان رضوی زلزلههای ۴.۲ در سفیدسنگ، ۳.۶ در سرخس و ۳.۲ در همت آباد رخ داد، ضمن آنکه در ساری استان مازندران زمینلرزهای به بزرگای ۴ به ثبت رسید.
در روزهای ۲۲ و ۲۳ دی ماه جاری چندین خرد لرزه و زلزلههای کوچک در اطراف مشهد به عنوان دومین شهر پرجمعیت کشور رخ داده است. به گفته دکتر علی بیت اللهی، مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، در مدت ۱۴ سال اخیر، در شعاع ۱۰۰ کیلومتری اطراف مشهد ۸۲۴ زلزله با بزرگی ۲.۵ و بزرگتر از آن رخ داده است.
وی خاطر نشان کرد: بزرگترین زلزله این منطقه مربوط به زمینلرزه فروردین ۱۳۹۶ در سفید سنگ استان خراسان رضوی به بزرگی ۶ بوده است در شکل ذیل خوشههای لرزهای در جنوب شرق، غرب و شمال و شمال غرب مشهد نمایان است. محدوده مشهد و مجاور آن بطور قابل ملاحظهای از نظر رخداد لرزه ای تنک است.
رخداد زمین لرزههای دستگاهی نوین (سال ۲۰۰۶ به بعد) مشهد و اطراف آن به شعاع یک درجه( حدود ۱۱۰ کیلومتر) نشان داده شده است
علاوه بر زلزله سفیدسنگ استان خراسان رضوی، در چاه دادخدا زلزلهای به بزرگای ۴ و ساری استان مازندران با زمینلرزهای به بزرگای ۴ به ثبت رسید.
بررسی مهمترین زمینلرزههای استان مازندران در تاریخ حدود ۱۰۰۰ ساله اخیر آن، نشان میدهد که بیشتر این زمینلرزهها در بخشهای شرق البرز مرکزی در "فریم" و منتهی الیه غربی آن در "طالقان" ثبت یا گزارش شده است. لرزهخیزی مازندران بیشتر تحت تاثیر گسل "البرز شمالی" و گسل "مازندران" در بخشهای مرکزی "نور" و "بلده" و گسل "شمال البرز مرکزی" و همچنین گسل "بهشهر" و قطعه شرقی گسل "البرز شمالی" در بخشهای شرقی البرز مرکزی است.
مهمترین مناطق با پتانسیل خطر بالای رخداد یک زمینلرزه بزرگ در مازندران عبارتند از مناطق مرکزی و تلاقی گسلهای "بهشهر" و "مازندران" در جنوب "ساری" و "بابل" و منطقه مرکزی "البرز مرکزی" که پتانسیل رخداد زمینلرزه با بزرگای ۷.۵ در آنها بر پایه زمینلرزههای تاریخی و شواهد گسلش و ریخت زمینساختی سطحی وجود دارد.
استاندار : ۸۰خانه روستایی در زلزله غرب هرمزگان آسیب دید
استاندار هرمزگان گفت: پس از زلزله پنج و نیم ریشتری بامداد شنبه در شهرستان بندرلنگه، ترک خوردگی و ریزش برخی از منازل مسکونی در دژگان، سایه خوش، دوآب، برکه سفلین در بندرلنگه و باسعیدو در قشم رخ داده که تاکنون خسارت به حدود ۸۰ واحد روستایی با ۲۰ تا ۸۰ درصد گزارش شده است.
فریدون همتی روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: در پی زلزله ۵.۵ ریشتری در بندرلنگه و قشم تا کنون مصدومیت یک نفر گزارش شده و خسارت هایی به شبکه های آب رسانی و برق رسانی وارد شده است.
استاندار هرمزگان خاطرنشان کرد: خسارت به بخشی از شبکه برق سایه خوش بندرلنگه وارد شده که با پیگیری صورت گرفته، نیروهای فنی و بهرهبرداری به منطقه اعزام شدند و مشکل با پیگیری جدی همکاران حل شد.
همتی یادآور شد: آب حدود ۱۰ روستا در منطقه دژگان به دلیل ریزش چاه های آب شیرینکن دژگان، قطع شد که نیروهای فنی به منطقه اعزام شدند و پیش بینی ها برای آب رسانی سیاز نیز انجام شده است.
استاندار هرمزگان ادامه داد: به محض وقوع زلزله دستورهای لازم به فرماندار بندرلنگه داده شد تا با هماهنگی مدیر کل مدیریت بحران و جمعیت هلال احمر در مناطق زلزله زده حضور داشته باشند و از شب گذشته تاکنون پیگیری و رصد وضعیت در حال انجام است.
وی بیان کرد: نتایج کامل میزان خسارات پس از بازدید میدانی مجدد دستگاه های مربوطه و ارائه گزارش های کتبی ارائه خواهد شد.
همتی یادآور شد: شب گذشته ستاد استانی مدیریت بحران نیز با فوریت تشکیل شد و هماهنگی های لازم با اعضا و فرمانداران قشم، بندرعباس. بندرلنگه، خمیر، مدیر عامل هلال احمر، مدیر عامل شرکت توزیع برق استان، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان، مدیرکل راهداری و حمل و نقل استان انجام شد.
۲پس لرزه ۲ و ۹دهم ریشتری و سه و هشت دهم ریشتری نیز پس از زلزله اول در روستاهای سایه خوش، کلاتو و دژگان بندرلنگه رخ داد و اسکان اضطراری توسط جمعیت هلال احمر و با هماهنگی مدیریت بحران استان و فرمانداری بندرلنگه انجام شد.
خسارت احتمالی زلزله کنگ و قشم در دست بررسی است
استاندار هرمزگان گفت: خسارت احتمالی زلزله ۵ و ۵ دهم ریشتری بامداد امروز شنبه در کنگ بندرلنگه و روستاهای جزیره قشم در حال پیگیری است.
فریدون همتی روز شنبه با اعلام این خبر افزود: دستور اعزام و پیگیری تیمهای امداد و نجات سریع صادر شده و تمام نیروهای لازم و عملیاتی در محلهای زلزله زده مستقر هستند.
وی بیان داشت: تیمهای امداد و نجات هم اکنون در حال آماده باش قراردارند و پس از بازدید دقیق از روستاهای زلزله زده قشم خسارت احتمالی بررسی خواهدشد.
بنابر بر اظهار مسوولان استان، این زلزله به دلیل وقوع در ۱۹کیلومتری عمق دریا خسارت چندانی بر جای نگذاشته و تلفات و صدمه جانی نیز نداشته است.
این زمین لرزه موجب ترک خوردگی دیوار برخی منازل شده و قسمتی از مسیر بندرخمیر به بندرلنگه نیز بر اثر ریزش کوه ناشی از زلزله مسدود شد.
زلزله ای به بزرگی ۵.۵ دهم در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ساعت ۱ و ۱ دقیقه و ۳ ثانیه بامداد امروز (شنبه) کنگ در استان هرمزگان را لرزاند.
به گزارش بامداد شنبه ایرنا به نقل از مرکز لرزه نگاری دانشگاه تهران، این زلزله در عمق ۱۹ کیلومتری زمین به وقوع پیوست.
کانون این زلزله در موقعیت ۲۶.۶۷ عرض شمالی و ۵۵.۲۱ طول شرقی ثبت شده است.
بندر کُنگ یکی از شهرهای تابعه شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان است./ایرنا
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان:
مشکل آب مناطق زلزلهزده شهرستان بندرلنگه مرتفع شد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان از رفع مشکل آب مناطق زلزلهزده بخش مهران شهرستان بندرلنگه خبر داد.
امین قصمی، صبح امروز (۲۷ دیماه) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از زمان وقوع زلزله ۵.۵ ریشتری بندرلنگه، نیروهای عملیاتی شرکت آب و فاضلاب هرمزگان در شهرستانهای بندرلنگه، بندرعباس، قشم و خمیر برای خدماترسانی به حالت آمادهباش در آمدند.
وی افزود: پس از بررسیهای اولیه، قطعی آب در منطقه دژگان بخش مهران شهرستان بندرلنگه گزارش شد که عملیات لازم برای رفع مشکل آب منطقه در دستور کار قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان افزود: در پی این حادثه آب ۱۰ روستای بخش مهران به دلیل بالا رفتن کدورت آب شش حلقه چاه خام دو سایت آبشیرینکن، از مدار تولید خارج که با اقدامات انجام شده پس از شش ساعت تلاش، مشکل مرتفع و آبرسانی به این مناطق از سر گرفته شد.
قصمی تصریح کرد: در پی وقوع زلزله بامداد شنبه، چاههای تولید آب خام دو سایت ۲۳۰۰ و ۳۰۰ مترمکعبی آبشیرینکن دژگان دچار مشکل و از مدار تولید خارج که با ورود بهموقع اکیپ اتفاقات شهرستان بندرلنگه با پشتیبانیهای سایر تیمهای عملیاتی استان مشکل مرتفع شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: آبرسانی سیار به روستای سایه خوش به دلیل اسکان در مدارس و مساجد بهصورت سیار در حال انجام است.
اسکان اضطراری ۱۲۰ زلزله زده/ برپایی ۳۰ دستگاه چادر امدادی و توزیع ۱۶۰ تخته پتو
سخنگوی جمعیت هلال احمر با اشاره به وقوع زمین لرزه ۵.۵ ریشتری در استان هرمزگان و ارزیابی ۱۵ روستا، اعلام کرد: بامداد امروز شنبه ۱۲۰ نفر از متاثران از زلزله با برپایی چادرهای امدادی به صورت اضطراری اسکان داده شدند.
به گزارش ایسنا، دکتر محمدحسن قوسیان مقدم با اشاره به گزارش شماره ۳ وقوع زمین لرزه ۵.۵ ریشتری در استان هرمزگان، گفت: زمین لرزهای به بزرگی ۵.۵ ریشتر در عمق ۱۹ کیلومتری زمین استان هرمزگان حد فاصل روستای باسعیدو بندر قشم و روستاهای سایه خوش وحمیران از شهرستان بندرلنگه را لرزاند. در این محدوده ۳۷ روستا مشتمل بر ۶هزارو ۵۵۳ خانوار با جمعیتی بالغ بر ۲۵ هزارو ۳۵۲ نفر زندگی می کنند.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، وی درباره روستاهای آسیب دیده بر اثر وقوع زمین لرزه، افزود: روستاهای کلاتو، سایه خوش و دژگان از جمله روستاهای آسیب دیده هستند که ریزش دیوار حیاط و ترک خوردگی سقف و دیوار برخی منازل در آن گزارش شده است.
سخنگوی جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه ۱۲۰ نفر از هموطنان در مناطق روستایی به صورت اضطراری اسکان داده شدند، بیان کرد: پس از وقوع زمین لرزه بامداد امروز شنبه ۲۷ دی ماه، اسکان اضطراری هموطنان متاثر از زمین لرزه با برپایی ۳۰ دستگاه چادر و توزیع ۶۰ تخته موکت و ۱۶۰ تخته پتو انجام و تنها مصدوم این حادثه هم به صورت سرپایی مداوا شد.
فرماندار بندرلنگه: زمین لرزه موجب بروز خسارت های مالی شده است
فرماندار بندرلنگه گفت: زمین لرزه بامداد امروز با توجه به قدرتی که داشت موجب بروز خسارت مالی و تخریب دیوار حدود ۵ منزل مسکونی شده است.
زلزله ای به بزرگی ۵.۵ دهم در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ساعت ۱ و ۱ دقیقه و ۳ ثانیه بامداد امروز (شنبه) کنگ در استان هرمزگان را لرزاند.
به گزارش بامداد شنبه ایرنا به نقل از مرکز لرزه نگاری دانشگاه تهران، این زلزله در عمق ۱۹ کیلومتری زمین به وقوع پیوست.
کانون این زلزله در موقعیت ۲۶.۶۷ عرض شمالی و ۵۵.۲۱ طول شرقی ثبت شده است.
احمد شیبانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان خسارت مالی با توجه به بررسی های انجام شده تا کنون را شامل میشود و ارزیابی ها همچنان ادامه دارد.
وی ادامه داد: مردم در ساعت های اول بروز حادثه هم با توجه به صدای زمین لرزه دچار ترس و واهمه شده بودند که اکنون وضعیت روحی مردم بسیار بهتر شده است.
فرماندار بندرلنگه اضافه کرد: روستاهای «سایه خوش» و «دژگان» و «کلاتو» و «برکه سفلین» بیشتر از این حادثه متاثر شده بودند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر هرمزگان هم گفت: این زمین لرزه خرابی های بالا نداشت و موجب ترک خوردگی منازل در روستاهای اطراف محل وقوع زمین لرزه شد.
مختار سلحشور ادامه داد: نیروهای هلال احمر شهرستان های بندرخمیر و بندرلنگه از شب گذشته خدمات اسکان و سایز ملزومها را به مردم حادثه دیده دادند و تا کنون نیازی برای اعزام نیرو از سایر مناطق احساس نشده است.
وی گفت: وضعیت روانی مردم نیز نسبت به ساعت های اولیه وقوع این زمین لرزه بسیار بهتر شده است.
سه اردوگاه اسکان اضطراری و موقت برای زلزلهزدگان در روستاهای سایه خوش، دژگان و کلاتو بخش مرکزی شهرستان بندر لنگه برپا شده است.
این شمار اردوگاه اسکان اضطراری به منظور اسکان زلزله زدگان روستاهای یادشده در منطقه زلزله زده برپا شده است.
وی ادامه داد: همچنین به منظور ارائه سایر خدمات امدادی و حمایتی به زلزله زدگان روستاهای یاده شده، اقلام زیستی از جمله ۳۰ تخته چادر امدادی، ۶۰ تخته موکت و ۱۵۰ تخته پتو در میان آنان توزیع شده است.
بندر کُنگ یکی از شهرهای تابعه شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان است.
بندرلنگه در فاصله ۲۲۰ کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده است.
مدیرکل میراث هرمزگان: زمین لرزه خسارتی به بناهای تاریخی وارد نکرد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان گفت: زمین لرزه پنج و نیم ریشتری بامداد امروز خسارتی به آثار تاریخی شهرستان بندر لنگه وارد نکرده است.
رضا برومند روز شنبه در این خصوص اظهار داشت: بنابر بررسی های انجام شده کارشناسان از بناها و ابنیه تاریخی شهرستان بندر لنگه بافت تاریخی بندر کُنگ و بناهای تاریخی نزدیک به کانون زمین لرزه، این آثار تا کنون دچار آسیب نشدهاند.
وی ادامه داد: بررسی ها و بازدیدهای میدانی از این ابنیه همچنان ادامه دارد و امید میرود بررسی های نهایی نیز این گزارش را تایید کند.
وی اضافه کرد: چنانچه اثری بر اثر این زمین لرزه پنج و نیم ریشتری دچار آسیب شود به اطلاع مردم رسانده میشود.
لزله ای به بزرگی ۵.۵ دهم در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ساعت ۱ و ۱ دقیقه و ۳ ثانیه بامداد امروز (شنبه) کنگ در استان هرمزگان را لرزاند.
به گزارش بامداد شنبه ایرنا به نقل از مرکز لرزه نگاری دانشگاه تهران، این زلزله در عمق ۱۹ کیلومتری زمین به وقوع پیوست.
کانون این زلزله در موقعیت ۲۶.۶۷ عرض شمالی و ۵۵.۲۱ طول شرقی ثبت شده است.
بندر کُنگ یکی از شهرهای تابعه شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان است.
بندرلنگه در فاصله ۲۲۰ کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده است.
اعزام اکیپهای ارزیاب به مناطق زلزله زده/ بیشترین خسارات به بخش مرکزی روستای دژگان
مدیر کل بنیاد مسکن هرمزگان گفت: در دقایق اولیه وقوع زلزله اکیپهای ارزیابی به بندر قشم و بندر لنگه اعزام شدند و نتایج ارزیابی پس از برآورد اعلام میشود.
شهریار نوری زاده در گفتوگو با میزان در خصوص آخرین وضعیت مناطق زلزله هرمزگان اظهار کرد: در پی زلزله ۵.۵ ریشتری که در حوزه شرقی شهرستان بندر لنگه شامل روستای دژگان و شهرستان قشم و گورزین از همان دقایق اولیه وقوع این حادثه همکاران ما در ستادهای استان حضور پیدا کردند.
وی در ادامه افزود: تمام امکانات تجهیزات و ماشین آلات به طور آماده باش منتظر دستور ستاد بحران استانهستند تا در موارد خاص به فوریت مشکل رفع شود.
مدیر کل بنیاد مسکن هرمزگان گفت: اکیپهای ارزیابی در دقایق اولیه وقوع زلزله به بندر قشم و بندر لنگه اعزام شدند و در انتظار اعلام نتایج ارزیابیها هستیم تا در صورت ضرورت به ورود جدیتر به موضوع با هماهنگی ستاد بحران استانداری اقدامات لازم انجام شود.
نوری زاده در خصوص پیش بینی میزان خسارات به مناطق زلزله زده اظهار کرد: با توجه به شدت زلزله و برآورد اولیه خسارات زیادی در مناطق زلزله زده پیش بینی نمیشود و احتمالا درصد تخریب کم و در حد تعمیرات است که نتایج نهایی پس از برآورد اعلام خواهد شد.
وی افزود: خسارات احتمالی در زمینه تعمیرات و احداث واحدهای مسکونی زلزله زده به طور جامع اعلام میشود و با توجه به انجام ارزیابیها در حال حاضر نمیتوان رقمی از میزان خسارات ارائه کرد.
مدیرکل بنیاد مسکن هرمزگان در مورد روستاهای آسیب دیده گفت: بیشترین خسارات به بخش مرکزی روستای دژگان بندر لنگه وارد شده است که نتایج نهایی خسارات به زودی اعلام میشود.
گفتنی است ساعت ۱ و ۱ دقیقه و ۳ ثانیه بامداد امروز (شنبه) زلزله ۵.۵ ریشتری جزیره قشم و هرمزگان حوالی کنگ را لرزاند که در پی آن خساراتی به منازل مسکونی در مناطق وقوع زلزله وارد شده است.