رئیس دفتر رئیسجمهور با بیان اینکه از انتخاب جو بایدن در امریکا ذوق زده نیستیم تصریح کرد؛ و آنهایی که این نسبت را به دولت میدهند احتمالا برنامههایی در سر دارند.
محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که پس از انتخاب جو بایدن در آمریکا برخی کارشناسان سیاسی این انتقاد را به دولت مطرح میکنند که واکنش مقامهای دولتی در ایران واکنش مناسبی نبوده و از تعبیر ذوق زدگی نیز استفاده میکنند! گفت: کدام ذوقزدگی؟ از ابتدا اعلام کردیم که موضع ما نسبت به آمریکا و کشورهای دیگر روشن است وهیچ تغییری نمیکند و همواره گفتیم که آنها باید موضع خود را نسبت به ما تطبیق بدهند.
وی افزود: آنهایی که حرف از ذوقزدگی میزنند حتما در ذهن خودشان برنامههایی دارند تا آن چیزی که در ذهنشان هست را بتوانند اجرا کنند تا این سخنان یک بهانه و پوشش باشد و گرنه مواضع و تاکید وزیر خارجه و رئیسجمهور روی اصولی است که همواره در سیاست خارجی داشتیم و مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید داشتند.
رئیس دفتر رئیسجمهور اضافه کرد: همه اتکای ما به این است که این مردم که در سه سال گذشته در این جنگ اقتصادی مردانه ایستادند، همه فشارها را تحمل کردند و باید ثمره آن را ببینند.
واعظی خاطرشان کرد:آمریکاییها در صورت ماندن یا رفتن ترامپ از اینکه با این روش بتوانند بر ملت ایران تاثیر بگذارند، ناامید بودند و برنامه آنها برای سه ماه بود اما سه سال شد و وقتی یک ملت سه سال میایستد، به معنای این است که این ملت تصمیم خود را گرفته و آنها باید سیاست خود را عوض کنند.
رییس دفتر رییس جمهور گفت: یک عده ای اصلا ممکن است شهید فخری زاده را در عمرشان یک بار هم ندیده باشند و ندانند که ایشان چه کار کرده است اما اکنون به توییت زدن و حمله کردن به دولت و برجام روی آورده اند.
«محمود واعظی»، رییس دفتر رییس جمهور، در پاسخ به این سوال که برخی در ماجرای ترور شهید فخری زاده دست به تخریب دولت می زنند و دولت را مقصر و ترور را به موضوع برجام گره می زنند، گفت: همواره در این هفت و هشت سال گذشته گروه هایی وجود داشته اند که اصلا برایشان مهم نیست موضوع بحث چه باشد، هر مطلبی که در کشور اتفاق بیافتد، اعم از مطلب سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی این ها به دولت حمله می کنند و این موضوع، برای دولت روشن است.
واعظی ادامه داد: شهید فخری زاده عضو دولت و وزارت دفاع بود و از همکاران دولت به شمار می رفت، زیر مجموعه دولت فقط وزرا نیستند بلکه شامل یک مجموعه عظیمی از مدیران در سراسر کشور هستند که مورد حمایت قرار می گیرند و رابطه نزدیک با دولت دارند.
شهید فخری زاده حسابش با دیگران فرق میکرد همکاری های مختلفی با دولت داشت از جمله اینکه ایشان، نشان خدمت را از رییس جمهور دریافت کرد، البته در آن زمان به دلیل مسایل امنیتی، اسم ایشان را اعلام نکردیم و عکسی هم منتشر نشد اما اکنون که شهید شدند باید مردم بدانند که ایشان، همواره مورد توجه دولت و شخص رییس جمهور، بوده است.
واعظی با اشاره به تندروی ها در ماجرای ترور شهید فخری زاده گفت: یک عده ای اصلا ممکن است شهید فخری زاده را در عمرشان یک بار هم ندیده باشند و ندانند که ایشان چه کار کرده است اما اکنون به توییت زدن و حمله کردن به دولت و برجام روی آورده اند. به نظر من این افراد باعث دو دستگی و قطب بندی در کشور می شوند، این گونه رفتارها به مصلحت نیست.
خون شهید فخری زاده باید عامل انسجام و وحدت شود، عده ای موضوع شهید فخری زاده را جناحی و سیاسی می کنند که این هم به ضرر کشور است. در حقیقت کسانی که مرتب تحت هر فرصتی بر طبل اختلاف می کوبند و سعی می کنند که شکاف در کشور به وجود بیاورند، خواست آمریکا و خواست دشمنان را اجرا می کنند.
او در رابطه با اظهارنظر سخنگوی هیات رییسه مبنی بر اینکه نظر دولت مهم نیست با دییرخانه شوراى عالى امنیت ملى مشورت کردیم، گفت: رییس شورای عالی امنیت ملی آقای رییس جمهور است، مجلس هیچ هماهنگی با شورای عالی امنیت ملی نکرده است. می گویند که با دبیرخانه هماهنگی کرده اند، دبیرخانه که به تنهایی جایگاهی ندارد، دبیرخانه باید مقدمات کار را آماده کند برای اینکه طرح در جلسه شورای عالی، مطرح شود.
رییس دفتر رییس جمهور افزود: اعتبار دبیرخانه به این است که مطالبش در شورای عالی مطرح شود وگرنه دبیرخانه چند کارمند هستند و هیچ شأنی ندارند، ضمن اینکه دبیرخانه ممکن است هماهنگی هایی را به صورت یواشکی انجام داده باشد ولی اجازه از رییس جمهور نگرفتند و از خود شورا هم، اجازه نگرفته اند. در هر صورت دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی این را باید اعلام کند./ تسنیم و برنا