مطالعات جدید نشان داده که افرادی که "رتینوپاتی دیابتی " دارند ممکن است بیشتر با خطر ابتلا به کرونا روبرو باشند.
به گزارش ایران آنلاین به نقل از هلث، این افراد بیشتر دچار مشکلات تنفسی ناشی از ویروس کرونا میشوند.
رتینوپاتی چیست؟ رتینوپاتی دیابتی یا شبکیهرنجوری دیابتی عارضهای ناشی از دیابت است که به دلیل تغییرات ایجاد شده در رگهای خونی رخ میدهد. وقتی عروق خونی در شبکیه آسیب میبینند ممکن است باعث نشت مایع یا خون شده یا منجر به رشد شاخههای عروقی شکننده و کلاف مانند شده و باعث تخریب شبکیه شود. در نتیجه تصویری که شبکیه به مغز میفرستد تار شده یا کج و معوج میشود.
افراد مبتلا به این بیماری ۵ برابر بیشتر از دیابتیهای معمولی در مقابل ویروس کرونا ضعیفتر عمل کرده و رگهای خونی شان آسیب میبیند.
ماه هاست که پزشکان تائید کردهاند افراد دیابتی و اشخاصی که با مشکلات قلبی و فشار خون روبرو هستند در مقابل کرونا ضعیف ترند اما باید بدانید که رتینوپاتیهای دیابتی وضعیت بدتری دارند.
ارزیابیهای انجام شده توسط محققان دانشگاه لندن در انگلستان روشن کرده است این گروه بیشتر از بقیه دیابتیها بر اثر ابتلا به کرونا با مشکلات تنفسی روبرو خواهند شد.
یک فرد مبتلا به کرونا و دیابتی با گذشت زمان نه چندان طولانی با افزایش سطح بالای قند خون، عروق خونیاش نه تنها در چشم بلکه در سایر قسمتهای بدن آسیب میبیند. آسیب به رگهای خونی میتواند خطر عوارض ناشی از عفونت را دو چندان کند.
دکتر «منگالا ناراسینهام» از بخش مراقبتهای بیمارستان نیویورک نیز در این ارتباط گفت: افراد رتینوپاتی دیابتی سلامت کلی بدنشان با ابتلا به کرونا در خطر است. به همین منظور مهم است تا میزان سطح قند خون و سایر عوامل خطرزا از جمله فشار خون و کلسترول در این افراد تنظیم باشد.
وی افزود: به همین دلیل پس از چکاپ مداوم تمامی موارد فرد دیابتی باید به طور مداوم معاینات منظم بهداشتی را انجام داده و به توصیههای پزشک خود توجه کند. کنترل رژیم بیمار، چکاپ چشم و ورزش همراه با حفظ فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک بهترین اقداماتی است که میتوان در این گروه برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا و همینطور گسترش سریعتر عفونت در بدن این بیماران انجام داد.
آخرین اخبار مربوط به کرونا در ایران و جهان را اینجا بخوانید