سیدمحمد خاتمی در این مراسم وجود اندیشه را باعث ایجاد تمدن و باروری دانست و کتاب را منشأ اصلی رشد و آگاهی برشمرد و افزود: «هرچند آمار و ارقام ملاک درستی برای ارزیابی جامعه نیست، اما روزی که کار احداث این ساختمان شروع شد، تیراژ کتابهای منتشر شده از 10 هزار عنوان در سال تجاوز نمیکرد و امروز از مرز 30 هزار عنوان کتاب در سال گذشته است که این امر باید مورد توجه قرار بگیرد....»
سید کاظم بجنوردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، افتتاح بنای جدید کتابخانه را در سرزمینی که بنیانگذار تمدن و فرهنگ بشریت بوده، موجب فخر و مباهات دانست و افزود: «ساختمان جدید که کلنگ احداث آن از سال 1375 به زمین زده شده یکی از بزرگترین کتابخانههای ملی در جهان است، در ساختمان جدید کتابخانه ملی تالارهایی به نام کمال الملک، خواجه نصیرالدین طوسی، زکریای رازی، شهابالدین یحیی سهروردی و... گذاشته شده تا نشانگر این باشد که سرزمین ما همواره جایگاه اندیشمندان بوده است....»
مهندس عبدالعلیزاده وزیر مسکن و شهرسازی هم ضمن تشریح چگونگی انتخاب محل و طراحی پروژه تا تکمیل طرح نهایی این پروژه گفت: «ساختمان جدید کتابخانه ملی از جمله ساختمانهای مجهز کتابخانهای در دنیا محسوب میشود. ساختمان جدید کتابخانه ملی با اعتباری بیش از 30 میلیارد تومان احداث شده و برای تکمیل بخش های باقی مانده در سال آینده نیز 12میلیارد تومان اعتبار از سوی مجلس اختصاص یافته است....»
سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مؤسسهای آموزشی، علمی و خدماتی است که در سال 1381 از ادغام کتابخانه ملی و سازمان اسناد ملی تأسیس شده است و بهطور مستقیم زیر نظر رئیس جمهوری فعالیت میکند.
بیش از یک میلیون جلد کتاب به زبانهای فارسی، عربی، انگلیسی، فرانسه، آلمانی، روسی و سایر زبانها در کتابخانه ملی نگهداری میشود. بسیاری از مجلات، روزنامهها، بولتنها، خبرنامههای منتشر شده در داخل کشور از دوره قاجار تا امروز همراه نشریات متعددی از دیگر کشورها در این مجموعه نگهداری میشود. این مجموعه براساس آخرین آمار بیش از 100 هزار مجلد صحافی شده را دربرمیگیرد.
روزنامه ایران- چهارشنبه 12 اسفند 1383