همچنین در حالی که برخی رسانهها ماجرای توقیف کشتی کرهای را با مسأله داراییهای مسدود شده ایران در کره جنوبی پیوند داده بودند خبرگزاری کره جنوبی از رایزنی سئول با ایران و امریکا برای استفاده از پول بلوکه شده ایران در جهت خرید واکسن کرونا از طریق برنامه جهانی «کوواکس» خبر داد و به نقل از یک مقام کرهای مدعی شد که دولت کره جنوبی برای این کار از وزارت خزانهداری امریکا تأییدیه ویژه گرفته و در حال برنامهریزی برای پرداخت هزینه از طریق تسهیلات کوواکس است.
عصر روز دوشنبه بود که خبرگزاریها از توقیف یک نفتکش کره جنوبی با نام تجاری «هانکوک چیمی» توسط نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس خبر دادند.
اندکی پس از انتشار این خبر وزارت امور خارجه کرهجنوبی با انتشار بیانیهای از ایران خواست تا فوراً کشتی توقیف شده را آزاد کند. همزمان وزارت دفاع دولت سئول هم در رویکردی واکنشی به ماجرا اعلام کرد که یک واحد از نیروهای دریایی خود را به آبهای مجاور تنگه هرمز گسیل کرده است.
با وجود این یک روز پس از توقیف، خبرها حکایت از آن داشت که کره جنوبی آگاهی دارد که در پیش گرفتن رویکرد دستوری و تهدیدآمیز به جای رایزنیهای دیپلماتیک گرهای از پرونده این شناور توقیف شده نخواهد گشود.
خبرگزاری «یونهاپ» در گزارش خود از ماجرای توقیف نفتکش کره جنوبی در آبهای تنگه هرمز به موضوع داراییهای بلوکه شده ایران در آن کشور اشاره کرده و یادآور شده که روزانه حدود ۶ کشتی کره جنوبی از تنگه هرمز عبور میکنند و ۷۰ درصد واردات نفت کره جنوبی از این منطقه تأمین میشود.
این در حالی است که فریدون انتظاری سفیر پیشین کشورمان در کره جنوبی امروز در گفتوگویی با ایسنا گفته که کره جنوبی خسارتی بسیار بیشتر از حدود 9 میلیارد دلار دارایی بلوکه شده در بانکهایش به ایران تحمیل کرده است. او با بیان اینکه چندین سال است پولهای ایران در کره جنوبی به بهانه تحریمها بلوکه شده و دولت کره به بهانههای مختلف از پرداخت این پول سر باز میزند، گفت: اگر این پول بلوکه شده حدود هشت میلیارد باشد باید گفت که در طی این چند سال با در نظر گرفتن ارزش افزوده، کره جنوبی رقمی حدود 50 میلیارد دلار به ایران ضربه زده است چرا که ایران در همان مقطع میتوانست با این پول سرمایهگذاریهای خوبی در زمینه صنعت و تکنولوژی انجام دهد و اکنون از منافع آن بهرهمند باشد.