به گزارش ایرنا، «علیرضا رئیسی» دوشنبه شب در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد: در مجموع اکنون ۶۴ شهر در کشور در وضعیت قرمز، ۲۷۸ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۳۰ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. رئیسی با بیان اینکه خوشبختانه با همکاری خوب مردم و شهروندان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور به ۹۰ درصد افزایش یافته است، گفت: در صورتی که پروتکلهای بهداشتی رعایت نشود، بازهم شاهد سیر صعودی بیماری کرونا در کشور خواهیم بود. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: در پنجم آبان ماه سالجاری ۴۳ شهر در کشور در وضعیت قرمز بودند، اما با رعایت پروتکلها هم اکنون ۴۱ شهر نارنجی و ۲ شهر وضعیت زرد دارند. وی با بیان اینکه برای اعلام وضعیت قرمز در کشور فوتیهای کرونایی ملاک نیست، بلکه تعداد بیماران بستری در بیمارستانها ملاک عمل است، گفت: در شهرهایی که وضعیت آنها قرمز است روزانه به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۰ بیماری بستری داریم، در شهرهای نارنجی ۶ بیمار و در شهرهای زرد ۴ بیمار روزانه در مراکز درمانی بستری میشوند. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: از روز چهارشنبه این هفته (۱۲ آذرماه سالجاری) ۳۸ شهر که وضعیت آنها قرمز بود به شهرهای نارنجی تبدیل میشوند و متأسفانه ۲۳ شهر نیز که وضعیت آنها نارنجی بود به علت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی به وضعیت قرمز درمیآیند.
تهران همچنان در وضعیت قرمز
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین به وضعیت قرمز تهران اشاره کرد و گفت: با وجود تغییراتی که در وضعیت شهرها به وجود آمده اما شهر تهران همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد. رئیسی توضیح داد که اکنون در استان فارس ۱۱ شهر، در گلستان ۹ شهر، مازندران ۶ شهر، قزوین ۵ شهر، اصفهان و گیلان ۴ شهر، اردبیل ۳ شهر، خراسان شمالی ۳ شهر، سیستان و بلوچستان ۲ شهر و خراسان جنوبی و کرمانشاه یک شهر در وضعیت قرمز قرار دارند.
افزایش ابتلا به ایدز از طریق رابطه جنسی
علیرضا رئیسی همچنین در نشستی به مناسبت روز جهانی ایدز، درباره آمار ابتلا به اچآیوی در کشورمان، گفت: ما ۶۰۴۳۱ تخمین مبتلای زنده داریم که از این تعداد ۲۲هزار و ۴۰۶ نفر شناسایی شده و در حال زندگی هستند. تاکنون در کل ۴۱۸۷۶ نفر بیمار ثبت شدهاند و در کل ۱۹۴۶۹ مرگ بواسطه این بیماری ثبت کردهایم. کمتر از ۴۰ درصد بیماران را شناسایی کردیم و ضعف ما در شناسایی ۹۰ درصد مبتلایان مشهود میشود. ما باید حدود ۵۴ هزار بیمار را شناسایی میکردیم ولی کل شناسایی ما کمتر از این عدد است. وی افزود: ۸۲ درصد مبتلایان اچآیوی در کل مردان و ۱۸ درصد زنان هستند. درصد ابتلا اندکی در زنان افزایش یافته است. در سال ۱۳۸۸ حدود ۱۳ درصد مبتلایان زنان بودند و اکنون این عدد در شش ماهه نخست سال به ۳۰ درصد رسیده است. وی درباره راههای انتقال ویروس، اظهار کرد: گرچه بحث انتقال از اعتیاد تزریقی ۵۹.۲ درصد است، اما بحث انتقال از طریق جنسی نسبت به سالهای قبل افزایش یافته و به ۲۳ درصد رسیده است، انتقال از مادر به کودک نیز ۱.۷ درصد و انتقال از طریق خون و فرآوردههای خونی ۰.۲ درصد است. رئیسی ادامه داد: در مورد وضعیت ابتلا به کرونا در افرادی که با اچآیوی زندگی میکنند، در تهران و اصفهان حدود ۱۲۷۶ نفر مورد بررسی اولیه قرار گرفتند و فقط ۲۶ نفر به کرونا مبتلا شدند که علائم خفیفی داشتند. در حال حاضر هم مطالعه سرواپیدمیولوژی کووید۱۹ در افراد مبتلا به اچآیوی و خانوادههایشان در حال انجام است.
راز ابتلای کمتر بیماران HIV به کرونا
وی درباره برخی اظهارات مبنی بر ابتلای کمتر بیماران HIV به کرونا، تأکید کرد: اینگونه نیست که مبتلایان اچآیوی به کرونا مبتلا نمیشوند یا جان خود را از دست نمیدهند، بلکه داروهای آنتی وایرالی که به مبتلایان اچآیوی میدهیم، بر کرونا هم مؤثر است و حتی بارقههای امیدی داریم که با توجه به ژنوم کرونای جدید و تشابه میان قطعات ژنتیکی با اچآیوی بتوانیم، امیدی برای آینده تولید واکسن اچآیوی داشته باشیم.