اخبار آنلاین روزنامه ایران (ایران آنلاین) وابسته به موسسه فرهنگی و مطبوعاتی ایران

  • جمعه ۹ آبان ۱۳۹۹

برای خوردن انار تا آبان صبر کنید

برای خوردن انار تا آبان صبر کنید

گروه ایران زمین- از هم اکنون می‌توان درمیوه فروشی‌ها انارهای نوبرانه را دید که با قیمت نه چندان ارزان فروخته می‌شود. اما مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوه توصیه می‌کند برای اینکه از طعم انار لذت ببرید تا آبان ماه صبر کنید. حسن شریفی، با اشاره به ورود جبهه هوای خنک در تابستان سال‌جاری که منجر به سرحال‌تر شدن انارستان‌های قطب تولید انار جهان شد، به ایسنا، می‌گوید:

آب کافی و هوای خنک بویژه در شب‌های تابستان موجب افزایش کیفیت انار تولیدی و رنگ‌گیری مطلوب این محصول می‌شود و با پیشگیری از ترکیدگی انار ناشی از گرمای شدید هوا، میزان آبدهی آن نیز افزایش می‌یابد. وی افزود: برخلاف سال‌های گذشته هوای مردادماه امسال خنک بود و با توجه به اینکه هوای گرم  موجب ترکیدگی انار در اثر شدت گرما می‌شود انار تولید امسال از کیفیت به مراتب بهتری نسبت به سال قبل برخوردار است و با تغییرات آب و هوایی در ادامه فرآیند تولید انار مقاوم خواهد بود مگر اینکه جبهه هوای بسیار سردی بخواهد به انار آسیب جدی وارد کند.
به گفته این کارشناس کشاورزی، خنک شدن هوای تابستان سال‌جاری موجب شد پوست انار بر اثر تابش مستقیم آفتاب آسیب کمتری ببیند و امیدواریم این شرایط تا آغاز فصل برداشت که از اواخر مهرماه آغاز خواهد شد ادامه‌دار باشد. وی با یادآوری ورود یک جبهه هوای سرد در آذرماه سال ۱۳۹۵ و نیز زمستان سال ۱۳۸۶ که منجر به کاهش محسوس دمای هوای کشور شد، اظهار کرد: بر اثر ورود این جبهه هوای سرد بخش اعظمی از باغ‌ها و مزارع کشور از جمله شهرستان ساوه که قطب کشاورزی استان مرکزی است، آسیب جدی دید و سرمازدگی آذرماه سال ۱۳۹۵ که تکرار خاطره تلخ سرمازدگی سال ۱۳۸۶ بود، منجر به کف‌بر شدن بیش از ۹۰ درصد درختان انار این شهرستان شد و بالغ بر ۵۳۲ میلیارد تومان به انارستان‌های ساوه خسارت زد.

کپی