ضرورت کاهش ۲۵ درصدی ۴ بیماری غیرواگیر تا ۱۴۰۴
مغیثی سهشنبه ۵ آذر در مراسم آغاز کارگاه آموزشی تقویت نظام مراقبت بیماریهای غیرواگیر ایران به میزبانی شیراز، گفت: این کارگاهی با حمایت سازمان بهداشت جهانی برگزار میشود، به دلیل اینکه مشکل بیماریهای غیرواگیر، معضلی جهانیست و در اولویت سازمان بهداشت جهانی قرار دارد و براساس قطعنامه سال ۲۰۱۵ سازمان ملل تا سال ۱۴۰۴ و برابر با چشم انداز رهبر معظم انقلاب، باید ۲۵درصد از مرگ و میر ناشی از ۴ بیماری غیرواگیر شامل بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، سه سرطان پرشیوع و بیماریهای تنفسی کاهش یابد.
او افزود: بیشترین مرگهای ناشی از این چهار بیماری، در کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته اتفاق میافتد که لازم است مردم از آن آگاه باشند و با تغییر سبک زندگی مانند انجام تحرک بدنی و تغذیه سالم، از ابتلا به این بیماریها پیشگیری کنند.
مغیثی با بیان اینکه براساس آمار امروزه در کشور به دلایل مختلفی افراد بر اثر سکته قلبی و مغزی، سرطانهای پرشیوعی مانند سرطان روده بزرگ، سرطان دهانه رحم و دیابت جان خود را از دست میدهند، اضافه کرد: در تلاش هستیم با اجرای برنامههای فراگیر کشوری، افراد را نسبت به خطرات کم تحرکی، مصرف دخانیات، الکل، نمک و همچنین مصرف زیاد غذاهای ناسالم مانند انواع فست فودها آگاه کنیم تا سن مرگ و میر زودهنگام افراد از قبل از ۷۰ سالگی، به بیشتر از این عدد برسد.
معاون فنی دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت برگزاری کارگاههای آموزشی تقویت نظام مراقبت بیماریهای غیر واگیر در کشور را مهم خواند و گفت: از آنجایی که آمار بیمارهای غیر واگیر در استانها متفاوت است و برخی از استانها در اقدامات پیشگیرانه بیماریهای غیرواگیر موفق عمل کردهاند، تلاش داریم با برگزاری این کارگاه مسوولان مربوطه را گردهم آوریم تا در قالب کارگاههای آموزشی، تجربیات استانها را اعلام تا بتوانیم در کشور اقدامات پیشگیرانه را توسعه دهیم.
رییس اداره سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با بیان اینکه بروز سرطان در ایران از متوسط جهانی کمتر است، گفت: از ۱۰۰ هزار آقا و خانم، به ترتیب حدود ۱۵۷ تا ۱۳۰ نفر به سرطان مبتلا میشوند، در صورتی که در جهان متوسط بیش از ۲۰۰ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر است.
دکتر علی قنبری مطلق افزود: بروز سرطان در کشورهای در حال توسعه به ویژه ایران، رو به افزایش است، به طوری که طی دو دهه آینده تعداد موارد جدید بروز سرطان دو برابر افزایش پیدا کند، در حال حاضر حدود ۱۱۰ هزار نفر به سرطان مبتلا میشوند، اما پیش بینی میشود ظرف دو دهه آینده به بیش از۲۴۰هزار نفر برسد که بیش از متوسط جهانی است.
او مهمترین علت افزایش بروز سرطان در ایران را افزایش امید به زندگی نسبت به جمعیت سالمندی عنوان کرد و ادامه داد: شیوه زندگی ناسالم از جمله افزایش وزن، مصرف سیگار، کم تحرکی و عوامل محیطی ناسالم مانند آلودگی هوا در این امر موثر است.
رییس اداره سرطان وزارت بهداشت با بیان اینکه ۴۰درصد سرطانها قابل پیشگیری هستند، سرطانهای پستان، دهانه رحم و روده بزرگ را قابل پیشگیری و تشخیص زودهنگام دانست و گفت: سازمان جهانی بهداشت برای کنترل این سه سرطان توصیههای مشخصی داده است که در وزارت بهداشت و در کشور براساس این توصیهها، برنامهای برای پیشگیری و تشخیص زودهنگام این سرطانها در نظام شبکه بهداشت و درمان طراحی شده و در حال اجرا است.
قنبری مطلق با ابراز امیدواری نسبت به موفقیت اجرای این برنامهها در پیشگیری از بروز برخی سرطانها و تشخیص به موقع این بیماری در مبتلایان، یادآور شد: شایعترین سرطانها در ایران، سرطان معده در مردان، سرطان پستان در زنان و سرطانهای دستگاه گوارش و دستگاه ادراری است.
کارگاه آموزشی تقویت نظام مراقبت بیماریهای غیرواگیر ایران سهشنبه پنجم آذر به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز آغاز شده و تا هفتم آذر ادامه دارد./ ایسنا
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.
پیام های که حاوی تهمت یا افترا باشد در سایت منتشر نخواهد شد.
پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبز با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
پر بازدیدها
آخرین اخبار
نظرات