رتبه دوم استان کردستان در تولید انگور دیم

استانها /
شناسه خبر: 497466

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، گفت: در استان کردستان 14 هزار هکتار انگور کشت شده و سالانه بالغ بر 115 هزار تن انگور برداشت می‌شود.

خالد جعفری در اولین جشنواره استانی انگور در شهرستان بانه، اظهار کرد: ایران یازدهمین تولیدکننده انگور و سومین کشور تولید کننده کشمش در دنیا است. 

وی افزود: استان کردستان در تولید انگور دیم رتبه دوم کشور را کسب کردده  و شهرستان‌های مریوان، بانه و سروآباد به ترتیب بالاترین سطح زیر کشت و تولید انگور دیم را در استان دارند. 

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، گفت: رقم خوشناو یا رشه که در شهرستان‌های مریوان، بانه و سردشت ثبت شده است.

جعفری ذکر کرد: حدود 55 هزار تن از انگور تولیدی در استان به صورت تازه خوری و یا به فرآورده‌هایی چون مویز، غوره و ... مصرف می‌شود .

به گفته وی حدود 65 درصد انگور کشت شده در کردستان به صورت دیم و غالبا از نوع انگور سیاه است. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، بیان کرد: بیش از 20 رقم انگور در کردستان شناسایی شده که رقم انگور ( رشه) دارای آنتی‌اکسیدانی بوده که در درمان بیماری‌های قلبی و عروقی موثر است.

جعفری عنوان کرد: باپیگیری‌های مجدانه استاندار کردستان و جهاد کشاورزی استان تامین اعتبار طرح‌های پیشران بخش کشاورزی کردستان در حال انجام است. 

وی خاطرنشان کرد: بخش کشاورزی به دلیل درون‌زا بودن در شرایط تحریم‌های ظالمانه و شرایط ویژه اقتصادی حاکم بر کشور به توسعه، پیشرفت و تولید ادامه داده است به‌طوریکه در حال حاضر 45 هزار هکتار باغات در کردستان  وجود دارد.

وی گفت: در سال گذشته 1700 هکتار توسعه باغات در استان داشته‌ایم و بیش از 750 هزار قلمه ریشه دار مو به صورت رایگان بین کشاورزان استان توزیع شده است.

جعفری بر تشکیل و ورود تشکل‌ها در بخش کشاورزی به‌خصوص صنایع فرآوری محصولات کشاورزی تاکید و تصریح کرد: محدودیتی در پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون، توسعه صنعت زنبورداری و اجرای سیستم‌های نوین آبیاری نداریم./ ایسنا

کلمات کلیدی

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.

پیام های که حاوی تهمت یا افترا باشد در سایت منتشر نخواهد شد.

پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبز با خبر باشد منتشر نخواهد شد.