روز 17 مرداد در تقویم جمهوری اسلامی ایران به نام روز خبرنگار نامگذاری شده است. از آنجا که پنجشنبه روز تعطیلی مطبوعات است، در طول هفته گذشته مراسم مختلفی برای گرامیداشت یاد شهدای حوزه خبر و رسانه و پاسداشت تلاشهای خبرنگاران برگزار شد.
این ویژهبرنامهها گذشته از کموکیف آن محلی بود برای گردهمایی نمایندگان رسانهها فارغ از گرایشهای سیاسی و فکری آنها. آنجا که صحبت از خدمات و مجاهد فعالان عرصه رسانه میشود قاعدتاً تقسیمبندیهای جناحی و سیاسی دیگر رنگ میبازد. در همین خلال مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) هم روز دوشنبه مراسمی را به همین مناسبت برگزار کرد.
البته که برگزاری این مراسم اتفاق خارقالعاده یا غیرطبیعی نیست، اما بعد که عکسهایی از این برنامه منتشر شد، سنت حسنهای را یادآوری کرد که سابقهای دیرین در فرهنگ و تاریخ ایرانی- اسلامی دارد. سیدضیا هاشمی میزبان همه چهرههایی بود که از ابتدای آغاز بهکار خبرگزاری جمهوری اسلامی در هر دورهای مسئولیت مدیرعاملی این خبرگزاری را عهدهدار بودهاند.
حضور علی اکبر جوانفکر از مدیران و چهرههای نزدیک به محمود احمدینژاد که به لحاظ گرایش سیاسی مواضعی کاملاً متفاوت با دولت مستقر دارد و در گروه مخالفان دولت جای میگیرد، بیش از همه مورد توجه قرار گرفت. مدیرعامل ایرنا اما در مقام گرامیداشت تلاشها و خدمات السابقون، دستهبندیهای سیاسی و فکری را به کنار نهاده و با این اقدام نشان داد که رقابتهای سیاسی میدان و زمان و مختصات خاص خود را دارد. قرار نیست دیدگاهها و سلایق سیاسی، خود را بر همه حوزهها و کنشگریها تحمیل کرده و تعیینکننده همه مناسبات باشد.
روز گذشته در مراسم مشابه در مؤسسه فرهنگی، مطبوعاتی ایران هم قابهای اینچنینی کم ثبت نشدند؛ تقدیر از پیشکسوتان بدون ملاحظه خط و ربطهای سیاسی و فکری. این سنت پسندیدهای است که در این وانفسای هجمه تیرهای چند شعبه اختلافافکنی حتماً میتواند به مدد تقویت همافزایی ملی بیاید. چه ما همه قبل از آنکه متعلق به کدام گفتمان و جریان سیاسی باشیم، شهروندان ایرانی هستیم که نسبت به این مرز و بوم، خطرات و آسیبهای مترتب بر آن دغدغه داریم، با اتفاقات خوش پیرامون آن شاد میشویم و از رنجهایش آزرده میشویم.