سه‌شنبه، ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ آخرین‌ها پرونده‌ها
وب‌سایت روزنامه ایرانوب‌سایت روزنامه ایران
صفحه نخست اقتصاد فرهنگ سیاست جامعه ورزش بین‌الملل استان‌ها چندرسانه‌ای تصاویر یادداشت‌ها mdi-magnify mdi-brightness-{{ $vuetify.theme.current.dark ? '4' : '7' }}
صفحه اصلی mdi-chevron-left جامعه mdi-chevron-left هدف گذاری وزارت علوم برای جذب ۲۵۰ هزار دانشجوی بین‌المللی… بازگشت

رئیس سازمان امور دانشجویان اعلام کرد:

هدف گذاری وزارت علوم برای جذب ۲۵۰ هزار دانشجوی بین‌المللی در مدت ۳ سال

رئیس سازمان امور دانشجویان اعلام کرد: جذب دانشجوی بین المللی و افزایش سهم ایران از آموزش عالی بین المللی مورد تاکید وزیر علوم و از برنامه‌های مهم این وزارت است و سازمان امور دانشجویان برنامه‌هایی را در این راستا تدوین کرده است
دانلود

به گزارش ایران‌آنلاین به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، دکتر هاشم داداش پور روز جمعه در دومین روز از اجلاس دوروزه روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با اشاره به جذب دانشجویان بین‌الملل گفت: جذب دانشجویان بین‌الملل از برنامه‌های اولویت‌دار وزیر علوم است و به تازگی رئیس جمهور نیز در بازدید خود از این وزارتخانه بر جذب دانشجویان بین‌الملل تاکید کرد.

معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: اکنون بیش از ۹۴ هزار دانشجوی خارجی در ایران تحصیل می‌کنند که از این تعداد ۲۴ درصد یعنی ۲۷ هزار نفر در دانشگاه‌های دولتی مشغول به تحصیل هستند و یکی ازاقدامات سازمان امور دانشجویان برای افزایش این سهم اعطای مجوز به موسسات جذب دانشجو از خارج از کشور است و در نظر دریم در یک سال آینده به ۱۵۰ موسسه در این خصوص مجوز فعالیت بدهیم.

داداش پوربا یادآوری اینکه سازمان امور دانشجویان به دنبال اقدامات تحولی برای جذب دانشجویان بین الملل است، افزود: تعداد دانشجویان خارجی اکنون حدود ۹۴ هزار دانشجوست و ۱۰۷ دانشگاه مجوز جذب دانشجوی بین الملل را دارند که این روند بر اساس آیین نامه های جدید این حوزه، ادامه می یابد.

رئیس سازمان امور دانشجویان به تنوع جذب دانشجویان بین الملل اشاره کرد و گفت: بیشتر تمرکز ما بر جذب دانشجویان عراقی و افغانستانی بوده است و ۵۶ هزار دانشجو از عراق و ۳۳ هزار دانشجو از افغانستان جذب شده‌اند. جذب از کشورهای دیگر حدود ۵ هزار دانشجوی خارجی است و این نشان می‌دهد ما در تنوع جذب دانشجوی خارجی خوب عمل نکرده‌ایم.

در جذب دانشجوی خارجی تنوع را در نظر نگرفته‌ایم

داداش‌پور در ادامه به جذب دانشجوی بین الملل در کشور ترکیه اشاره کرد و گفت: آمارهای جذب دانشجویان بین الملل این کشور نشان می دهد ترکیه در جذب این دانشجویان و تنوع آن موفق عمل کرده و ما وقتی در کشور خودمان روند جذب این دانشجویان را نگاه می کنیم کشور ما نگاهی فراتر از محیط خود نداشته است به عنوان مثال ما از قاره آفریقا و آمریکای لاتین جذب چندانی نداشته ایم به طوری که آفریقا دارای ۵۴ کشور است ولی فقط ۲۸۴ نفر از آفریقا و ۱۷ نفر از آمریکای لاتین جذب کرده ایم.

وی ادامه داد: سهم دانشگاه های دولتی ما از جذب دانشجویان بین الملل ۲۴ درصد یعنی ۲۷ هزار نفر است. بر این اساس دانشگاه های دولتی از حدود ۹۴ هزار دانشجوی خارجی جذب شده تنها ۲۷ هزار دانشجو جذب کرده اند. همچنین آمار نشان می دهد دانشگاه های ما در یک سال گذشته در این زمینه تلاش چندانی نکرده اند.

رئیس سازمان امور دانشجویان به آمار جذب دانشجویان بین الملل توسط دانشگاه ها در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: دانشگاه هایی که در سال گذشته بیشترین جذب را در این حوزه داشته اند به ترتیب دانشگاه قم، فردوسی مشهد، ارومیه، اصفهان، مازندران، کردستان، تبریز، شهید چمران اهواز، حکیم سبزواری و یزد هستند.

وی ادامه داد: از این پذیرش ۹۹ درصد شهریه پرداز و یک درصد بورسیه هستند در حالی که ترکیه در سال ۲۰۲۰ میلادی ۱۸۵ هزار نفر و در سال ۲۰۲۱ میلادی ۲۲۴ هزار جذب دانشجوی خارجی داشت و این نشان می دهد در این زمینه موفق عمل کرده است.

داداش‌پور ادامه داد: ترکیه در جذب دانشجوی بورسیه خارجی هم موفق تر از ما عمل کرده و آمارهای کشور روسیه نشان می دهد در جذب دانشجویان در حوزه بورس کمتر از ترکیه نبوده و این عدد در حال بالارفتن است. باید قبول کنیم اگر می خواهیم در این زمینه موفق باشیم باید در بحث بورس در جذب دانشجویان خارجی توجه کنیم.

وی به اقدامات سازمان امور دانشجویان برای جذب دانشجویان بین الملل اشاره کرد و گفت: برای ایجاد تحول و جذب بیشتر دانشجویان اقدامات تحولی در این زمینه انجام دادیم که کار خود را در ابتدا با ارائه خدمات اقامت به دانشجویان بین الملل در طول تحصیل و خروج و مراجعات مکرر آغاز کردیم و هر دانشجوی خارجی در یک سال می تواند چهار بار خروج و مراجعه مکرر داشته باشد. این کار تا دو هفته پیش به صورت آزمایشی انجام می شد اما از دو هفته پیش به صورت رسمی انجام شده و به تمام دانشگاه ها ابلاغ شده و این باعث می شود کمتر درگیر خدمات مربوط به کنسولی شویم.

داداش پور ادامه داد: تمام فرآیند کنسولی را باید به شکل برخط انجام دهیم، در همین زمینه در حال نهایی کردن کارت اقامت هوشمند دانشجویان توسط نیروی انتظامی هستیم.

رئیس سازمان امور دانشجویان به موسسات جذب دانشجویان بین الملل اشاره کرد و گفت: کار دیگری که پیگیر و در حال راه اندازی آن هستیم، موسسات جذب دانشجوی بین الملل است؛ در کل دنیا ۷۰ درصد جذب دانشجویان بین الملل توسط موسسات جذب انجام می شود و ما در حال شفاف کردن فرآیند آن هستیم تا جذب دانشجویان خارجی تسهیل شود.

دادش پور افزود: اکنون به ۲۷ موسسه مجوز داده ایم و ۲۰ مجوز نیز هفته آینده با تشکیل کارگروه ارائه خواهد شد، تا سال آینده آن را به ۱۵۰ موسسه می رسانیم.

وی هدف دیگر را ظرف سه سال آینده ۲۵۰ هزار دانشجوی بین‌الملل دانست و گفت: باید در رتبه ۱۰ کشور اول جذب این دانشجویان قرار بگیریم.

طراحی سبد بورس و سامانه سیب داداش پور به برنامه های ویژه فرهنگی و معرفت افزایی برای این دانشجویان اشاره کرد و گفت: باید برنامه های معرفتی برای آنها داشته باشیم تا برایمان آورده فرهنگی داشته باشد.

رئیس سازمان امور دانشجویان به طرح جایزه ملی جذب دانشگاه های برتر اشاره کرد و گفت: شاخص های این طرح استخراج شده و دانشگاه ها در حال ارزیابی هستند و منابع مالی خوبی برای این طرح در نظر گرفته شده تا دانشگاه‌ها برای جذب این دانشجویان بیشتر تشویق شوند.

داداش پور همچنین با اشاره به طراحی سامانه یکپارچه آموزشی برای دانشجویان بین الملل گفت: تمام کشورها سامانه ای در این زمینه دارند ظرف یک ماه آینده سامانه study in Iran در قالب سه زبان کار خود را آغاز خواهد کرد و به تدریج به ۱۲ زبان افزایش پیدا خواهد کرد.

وی به روند اعطای بورس تحصیلی اشاره کرد و گفت: طی سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۱ ما یک روند در بورس تحصیلی که یک هدف بیشتر نداشته ایم و آن جذب دانشجو برای حل مشکل هیات علمی دانشگاه های کشور بوده است. در این در شورای مرکزی بورس ۱۳ بورس تحصیلی متنوع تعریف کرده ایم که به زودی توسط وزیر علوم ابلاغ خواهد شد. همچنین سامانه سیب در این زمینه طراحی شده است.

داداش پور به یکی از نمونه های این ۱۳ بورس تحصیلی اشاره کرد و گفت: یکی از این بورس ها بورس هنر است‌ در حال حاضر ۹۰۴ هیات علمی در هنر مشغول فعالیت هستند که از این تعداد ۳۵۳ نفر غیر رشته معماری و شهرسازی هستند که این نشان می دهد فقط رشته معماری و شهرسازی توسعه یافته است و با وجود اینکه تنوع در حوزه هنر زیاد ولی میزان نفوذ هنر در دانشگاه های کشور پایین است‌ تعداد متقاضیان کنکور هنر ۱۶۱ هزار نفر اما صندلی های مربوط به هنر در دانشگاه ها ۶ هزار نفر است. ما با بورس می توانیم آن را متحول کرده و به نیاز جامعه پاسخ دهیم.

وی در ادامه به فرصت تحقیقاتی بین دانشگاهی اشاره کرد و گفت: فرصت تحقیقاتی بین دانشگاهی به تازگی ایجاد و ۴۰ میلیون تومان نیز برای آن بودجه در نظر گرفته شده است. هر دانشگاهی که یک دانشجو بپذیرد ۴۰ میلیون تومان به آن دانشگاه ارائه می شود و با تمام این تسهیلات فقط در حال حاضر ۲۰۷ دانشجو از این فرصت استفاده کرده اند. این نشان می دهد هنوز در دانشگاه های ما فرصت مطالعاتی داخل کشور به خوبی معرفی نشده است.

رئیس سازمان امور دانشجویان به فرصت تحقیقاتی خارج از کشور اشاره کرد و گفت: ما هیچ محدودیتی در این زمینه نداریم، ۳۰۰ میلیون برای یک دانشجو هزینه می کنیم فقط اینکه سه شرط را رعایت کرده باشد، دانشگاه برتر، استاد برتر و اینکه اولویت کشور را در نظر گرفته باشد.

داداش پور به زیست سالم دانشجویی اشاره کرد و گفت: برنامه ما در این حوزه از سمت درمانگری به سمت پیشگیری است

وی همچنین در ادامه به اجرای طرح همیار دانشجو در دانشگاه ها و طرح پات و برگزاری المپیاد ورزشی دانشجویان کشورهای اسلامی سال آینده در کشورمان اشاره کرد و گفت: سلامت جسمی دانشجویان برای ما مهم است در این زمینه حوزه ورزش را جدی تلقی کرده ایم با اولویت دانشجویان دختر و همچنین دفاتر مشاوره را در خوابگاه ها راه اندازی کرده ایم و به سمت مدیریت مشکلات و آسیب های روانی، اقتصادی، اجتماعی حرکت کرده ایم که امیدواریم موفق عمل کنیم.

انتهای پیام/

mdi-tag دانشجوی بین المللی mdi-tag سازمان امور دانشجویان mdi-tag وزارت علوم
mdi-content-copymdi-share-variantاشتراک‌گذاریmdi-printerپرینت خبر
mdi-transit-connection-horizontal بیشتر بخوانید

ربودن دختر ۱۱ساله توسط اراذل و اوباش در تهران

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۲۳:۳۰

هشدار وقوع سیلاب در تهران

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۲۳:۰۰

انجام ثبت سفارش واردات «۲۸۰۰ تاکسی برقی» بستیون، دانگ‌فنگ و لونا

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۱۴:۵۵

ساعت کار کشیک سال نو پزشکی قانونی استان تهران اعلام شد

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۱۳:۰۱
mdi-comment-outline دیدگاه‌ها {{ submitCommentForm ? 'انصراف' : 'ارسال دیدگاه' }}
۰منتشر شده
۰در انتظار تأیید
۰غیر قابل انتشار
دانلود
mdi-information-outline اطلاعات خبر
mdi-barcode کد خبر
11822
mdi-shape سرویس
جامعه
mdi-calendar تاریخ انتشار
۲۱:۳۴:۰۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۶
mdi-comment تعداد دیدگاه
۰
mdi-copyright مرجع
پایگاه اطلاع‌رسانی دولت
mdi-new-box تازه‌های جامعه آرشیو

ربودن دختر ۱۱ساله توسط اراذل و اوباش در تهران

هشدار وقوع سیلاب در تهران

انجام ثبت سفارش واردات «۲۸۰۰ تاکسی برقی» بستیون، دانگ‌فنگ و لونا

ساعت کار کشیک سال نو پزشکی قانونی استان تهران اعلام شد

۲۲۰ مدرسه و ۲۵ خانه بهداشت در مناطق محروم جنوب ایران ساخته شد

اجرای برنامه تمرکز بر سلامت تا ۲ سالگی کودک از سال آینده

ابلاغ برای ۸۵۰ نفر از پذیرفته‌شدگان آزمون سردفتری صادر شد

سفر به شهر داستان‌های عاشقانه و تاریخی در نوروز

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری مترو تهران رفتنی شد!

ساماندهی معتادان متجاهر اولویت شهرداری تهران نیست

برنامه‌ای برای تغییر طرح ترافیک سال آینده پایتخت نداریم

۷۷ نفر زندانی بدهکار به کمک نیکوکاران آزاد شدند

بخشش محکوم به مرگ در آستانه سال نو

رفتارهای ترافیکی بی‌ملاحظه در ایجاد ترافیک‌های آخر سال

خیز مغول‌ها برای ثبت نوروز

بازگشت رنگ به شهر همزمان با بهار

استفاده از ۲۲۰۰ تیم بازرسی برای نظارت بر مراکز درمانی

آغاز ثبت‌نام نوبت دوم کنکور از ۷ فروردین

نرخ دیه به ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان رسید

ایمن به مسافرت نوروزی برویم

آماده باش هلال احمر برای بارش شدید باران در برخی استانها

تولید آمار دقیق و به روز در مرکز رصد جمعیت کشور

اهمیت مدیریت حمل و نقل عمومی در روزهای منتهی به سال

نوروز؛ بهترین زمان سفر به پایتخت گردشگری آسیا

۵۰۰۰ نفر در تصادفات نوروز ۵ سال اخیر جان خود را از دست دادند

{{ snackbarText }}
mdi-magnify جست‌وجو
جست‌وجو