مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: برداشت میوه گرمسیری چیکو از سطح 166 هکتار از باغات سیستان و بلوچستان آغاز شد.

اردشیر شهرکی اظهار کرد: از اواخر فروردین ماه به مدت سه ماه کار برداشت چیکو در این استان آغاز و پیش‌بینی می‌شود امسال 1355 تن از این محصول برداشت و روانه بازار مصرف شود.

وی با بیان این‌که این محصول گرمسیری عمدتا در شهرستان‌های چابهار، سرباز، کنارک و قصرقند کشت می‌شود، افزود: چیکو به عنوان میوه گرمسیری در سطح 250 هکتار از باغات میوه سیستان و بلوچستان کشت می‌شود.

وی گفت: سیستان و بلوچستان با دارا بودن شرایط آب و هوایی تقریبا استوایی، گرم و مرطوب خواستگاه متنوع‌ترین میوه‌های گرمسیری کشور است به طوری که در تولید برخی میوه‌ها در ایران بی رقیب است.

شهرکی بیان کرد: چیکو یکی از درختان میوه مناطق گرمسیری است که در شهرستان‌های جنوب سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط اقلیمی گرم و مرطوب بخوبی رشد می‌کند که هم مصرف خوراکی و هم دارویی دارد.

وی گفت: درخت چیکو رشد نسبتا کمی دارد ولی دارای عمر طولانی و در مقابل بادهای شدید نیز مقاوم است و خشکسالی متوالی را بخوبی تحمل می‌کند و از نظر تحمل شوری خاک نیز مشابه درختان خرماست.

وی اظهار کرد: میوه چیکو به دو شکل گرد و تخم مرغی است که در زمان نارس بسیار سفت و غیرقابل مصرف است و طعم شیرینی آن شبیه گلابی است، هم تازه خوری دارد و هم در تهیه شیرینی، سالاد و دسر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شهرکی گفت: میوه درخت چیکو مصرف خوراکی دارد، اما از بخش‌های مختلف آن مثل گل ها، برگ ها، میوه نارس، پوست و بذر چیکو نیز به عنوان دارو استفاده می‌شود.

مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان هم‌چنین در ادامه به پتانسیل مطلوب استان در تولید میوه‌های گرمسیری نیز اشاره کرد و گفت: 126 هزار تن انواع میوه گرمسیری سال گذشته از سطح باغات این استان برداشت و روانه بازار مصرف شد.

وی خاطرنشان کرد: هم اینک هفت هزار و 696 هکتار از سطح باغات سیستان و بلوچستان به کشت انواع میوه گرمسیری اختصاص دارد که 6 هزار و 333 هکتار آن بارو و بقیه غیر بارور است .

وی افزود: سیستان و بلوچستان با دارا بودن شرایط آب و هوایی تقریبا استوایی، گرم و مرطوب خواستگاه متنوع‌ترین میوه‌های گرمسیری کشور محسوب می‌شود، به طوری که در تولید برخی میوه‌ها در ایران بی‌رقیب است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: چیکو، گوواوا ، کُنار، نارگیل و موز از عمده‌ترین میوه‌های گرمسیری نواحی جنوب این استان است.

وی افزود: موز از مهم‌ترین محصولات گرمسیری سیستان و بلوچستان است که نسبت به سایر محصولات گرمسیری بیشترین سطح زیرکشت را به خود اختصاص داده، به طوری که در چهار هزار و 500 هکتار از سطح باغات جنوب استان این محصول کشت می‌شود./ ایسنا

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.

پیام های که حاوی تهمت یا افترا باشد در سایت منتشر نخواهد شد.

پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبز با خبر باشد منتشر نخواهد شد.